Szeretnék segítséget kérni pályaválasztást illetően! Melyik foglalkozás lenne a legideálisabb az alábbiak közül? Jogász, diplomata, újságíró, politológus, közgazdász
még jó, hogy vannak olyan emberek, akik pontosan tisztában vannak a munkaerőpiac igényeinek alakulásával...
csak jó tanácsként írom (ha megfogadod, megfogadod, ha nem, hát nem): NEM érdemes gyakorikérdéseken érdeklődnöd arról, hogy mi lenne helyes döntés és mi nem. én tavaly voltam végzős, s rengeteget olvasgattam az oldalon. hiba volt. érdekes és néha érdemes meghallgatnod mások véleményét, de nagyon sok a megalapozatlan, innen-onnan összeszedett információkból álló komment, amik a végén teljesen el fognak bizonytalanítani a döntésed helyességéről. vannak természetesen nagyon rendes, segítőkész, értelmes emberek is, de ők vannak kevesebben. ne hagyd magad innen befolyásolni, tudakozódj hivatalosabb helyekről, legyen az újság, internetes portál, bármi. csak azoknak a véleményét tartsd szem előtt, akik fontosak neked, s tudod, hogy jót akarnak neked... csak ők fontosak. sok sikert kívánok!
Csak annyit szeretnék hozzátenni az előttem szólók véleményeihez, hogy ezek közül bármelyikkel tudsz boldogulni, és olyan pedig, hogy "jó" és "rossz" egyetem/főiskola nem létezik. Ha azért mész oda, hogy tanulj, és kihasználd a lehetőségeket, el fogsz tudni helyezkedni.
Válaszd azt, ami a legjobban érdekel, tanulj nyelveket mellé, és tegyél meg mindent, hogy élj a lehetőségekkel, amik adódnak, és előbb-utóbb találsz majd olyat, ami hozzád illik, és megfelel (és ne add fel, ha elsőre, vagy másodjára nem sikerül valami).
Sok szerencsét neked! =)
Hááát ezek közül újságírónak és politológusnak felesleges tanulni. Velük elhelyezkedni valóban nem könnyű.
Jogi és közgazdász diploma nem rossz, de hát az idei keretszámokat ismervén... :/ Az érdeklődésed alapján a jogot ajánlanám. De esetleg megpróbálhatnád a nemzetközi tanulmányok szakot is.
köszönöm mindenkinek a válaszokat hideget-meleget egyaránt még hozzátenném h a matek is szóba jöhet tehát valóban a jog vagy közgáz lenne a legideálisabb de a létszámot nézve .... :(
a nemzetközi tanulmányok pontosan mit takar ?? hol érdemes vele próbálkozni?? és mit kell hozzá a legjobban tanulnii??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!