Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék segítséget kérni...

Szeretnék segítséget kérni pályaválasztást illetően! Melyik foglalkozás lenne a legideálisabb az alábbiak közül? Jogász, diplomata, újságíró, politológus, közgazdász

Figyelt kérdés
jelenleg angol tagozaton vagyok gimiben: érdekel a töri, nyelvek, magyar, jog, társadalomismeret és szeretnék külföldön is dolgozni. jól kommunikálok és osztálytitkár is vagyok
2011. szept. 17. 18:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tenném hozzá, hogy így a pályaválasztás küszöbén érdemes olyan emberekkel beszélni, akik MÁR dolgoznak ilyen-olyan területen. Mert pont azt nem tudjuk 18 évesen, hogy mit dolgozhatunk utána, max. azt tudjuk, mitfogunk tanulni. Beszélgess velük, milyen a munkájuk, mivel jár, munkaidő, terhelés, utazás, család megsínyli-e, hogy keresnek (kényes kérdés), hazavisznek-e munkát...

Rengeteg összetevője van a munkának, meg kell gondolni, mi való neked. Ehhez nagyfokú önismeret is kell, ebből persze nem szoktunk még olyan fényesen állni 18 évesen...

Nézegesd a munkaönismereti teszteket is a FELVI-n! Elég jó némelyik.

2012. márc. 1. 22:46
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Egyikkel sem tudsz elhelyezkedni. Teljesen fölösleges ilyet tanulnod.
2012. márc. 2. 14:49
 13/14 anonim ***** válasza:
ugye tudod hogy a jogász közgazdász, nemzetközi tanulmányok fizetős?
2012. okt. 27. 19:05
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az elejére reagálnék, miszerint ne itt tájékozódjon a Kérdező. Ahogy látom, régi kérdés (nem tudom, miért ad ki ilyeneket a GyK, nem egyszer válaszoltam ilyenre figyelmetlenségből). Hátha segítek valakinek a jövőre nézve.

Én is elsőéves vagyok, megbántam a döntésemet és azt a szakot, ahol vagyok, nagy ívben elkerülném, ha újrakezdhetném. Ha nem lenne a hallgató (röghöz kötő) szerződés, BIZTOSAN otthagynám a szakot, újrafelvételiznék, esetleg valamiből emeltet is tennék, hogy 400 pont felett legyek (most "csak" akörül alakulok).

A családom álomvilágban él, nagyon nincsenek tisztában a helyzettel és elfogultak. A barátaimnak gőze sincs erről a szakmáról. Ennyi a hozzám közelállókról, ők nem tudnak segíteni.

Viszont ITT rengeteg ember van, akik ugyanazt a szakot végezték, mint amin szerencsétlenségemre vagyok, vagy a közeli hozzátartozójuk, jó barátjuk végezte ugyanezt. Ez a rengeteg ilyen ember a kérdéseimre beírta, hogy NE, NE menjek oda, mert biztos munkanélküliség!!

Persze homokban volt a fejem, nem hallgattam rájuk, nyáron kezdtem ébredni, és most ott tartok, forr a fejem, hogy mi lesz?

2012. okt. 28. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!