Egy bankár tényleg többszörösét megkeresi mint egy mérnök vagy egy orvos?
Én BGF-PSZK-ra járok, és egyáltalán nem büfészak, hiába volt alacsony a ponthatár. Akik kevés ponttal kerültek be, úgysem tudják elvégezni, akik magasabb ponttal, ott az átlag 4-5 év alatt végez a 3,5éves főiskolán. Ja, és a munkáltatók véleménye alapján színvonalasabb és gyakorlatiasabb képzést nyújt a BGF a Corvinusnál (ahol úgye magasabb a ponthatár). Több jogi karon is 240 volt a ponthatár. Akkor már az 5 éves jogi egyetem is büfészak?
Kedves 9:30as! Te tuti valamilyen büfészakra jársz, de nem a BGF-re!
"Én BGF-PSZK-ra járok, és egyáltalán nem büfészak, hiába volt alacsony a ponthatár. Akik kevés ponttal kerültek be, úgysem tudják elvégezni, akik magasabb ponttal, ott az átlag 4-5 év alatt végez a 3,5éves főiskolán. Ja, és a munkáltatók véleménye alapján színvonalasabb és gyakorlatiasabb képzést nyújt a BGF a Corvinusnál (ahol úgye magasabb a ponthatár). Több jogi karon is 240 volt a ponthatár. Akkor már az 5 éves jogi egyetem is büfészak? "
Szerintem azt, hogy a BGF jobb a Corvinusnál a BGF-esek véleménye, nem a munkáltatóké. Jogon pedig hol volt 240 a határ?
Ha olvasnál álláshirdetéseket, akkor tudhatnád, hogy vmelyikhez odaírják, hogy előny: BGF-PSZF diploma (Corvinus nincs ott) vagy láthatod még:HVG piaci rangsor, diplomák értéke, stb... mindenhol a BGF_PSZK van az első helyen. Többször rendeznek állásbörzét a BGF hallgatóinak, és több cég is kijön helyben interjúztatni, mert BGF-est akarnak felvenni a meghirdetett gyakorlati helyekre. Sőt, nekem a Corvinus-os barátom bevallotta, hogy azt mondták nekik az egyetemen, hogy próbáljanak felvenni minél több választható tárgyat, hogy érjen valamit a diplomájuk.
ponthatárok jogász osztatlan képzés 2012:
Debreceni Egyetem-ÁJK: 240
Károli: 240
Miskolci Egyetem: 252
Pécsi Tudományegyetem: 240
Széchenyi Egyetem: 242
Szegedi Tudományegyetem: 240
Sőt, amikor 5-10 év múlva megint átalakítják az érettségi rendszert és/vagy a felsőoktatást, akkor már az is elavultnak számít majd, amilyen rendszerben most tanulsz/tanulhatsz egyáltalán.
Pont azelőtt végeztem el a sulit, mielőtt bevezették ezeket az alap- és mesterképzéseket, most pedig csak nézek, mint a moziban, hogy az 5-7 éves diplomáim elavultnak számítanak.
Még rosszabb helyzetben vannak azok, akik a rendszerváltás előtt diplomáztak, igaz, csak 1 ilyen ismerősöm van, de tizen X éve nem tud elhelyezkedni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!