Mérnök szakmáról pár kérdés?
Sziasztok!
2.-os vagyok 16 éves fiú.
Jövőre fakultációt kell választanom hogy miből felvételizzek,mérnökön gondolkodom.
Ezek a tantárgyakat szeretem:Matek,Földrajz,Biológia,Történelem
Milyen mérnöknek lenne érdemes mennem?
Miből kell felvételiznem ?Fizika és matek vagy mérnökön belül szakmáktól függ?
Szerintem nekem valami mezőgazdasági mérnök (állat tenyésztés,növény termesztés) vagy gépész,villamos,informatikus mérnöknek kellene mennem..
Hogy hova milyen tárgy kell/lehet, azt legegyszerűbben a felvételi tájékoztatóból tudod kiolvasni. Nem tudom adnak-e még ki papíralapút, a neten (felvi.hu talán) biztosan meg tudod nézni.
A két felsorolt csoport között azért komoly eltérés van - főleg a tevékenységben, amit munka fedőnév alatt várhatóan nyugdíjig végezni fogsz. Ezért olyat érdemes választani amit szívesen is csinálsz ÉS meg is lehet belőle élni. Például nagyon hangzatos egy olyan nevű szak, hogy vidékfejlesztési agrármérnök, de mégis, mire jó? Míg egy villamosmérnök vagy egy növényvédelemre specializálódott agrármérnöknek jól körülhatárolható területe van.
Nézegess tájékoztató anyagokat, az biztosan nem árt.
A matek mindenképp kell bárhova is mész, így abból nem árthat a fakultáció.
Mellette egy fizika érettségi lenne még talán a leghasznosabb, de mérnöki szakokon elfogadnak pl. informatika érettségit is. Ez elég univerzális, kb mindenhova jó amiket felsoroltál.
Ezek közül a szakok közül én a mezőgazdasági mérnököt nem választanám, tekintve hogy már a mezőgazdaságunk is haldoklik szép lassan. A másik hárommal nagyon nem nyúlhatsz mellé viszont :)
Sok sikert!
én a matekot nyomatnám a helyedbe, mert az segít, hogy kicsit jobban vedd az akadályokat. Én jó voltam fizikából és ez a BME gépész és villamos szakon segített. Hangsúlyozom, hogy kicsit segít, de ez a kicsi is kell, mert nehéz a suli.
A saját tapasztalatomból kiindulva az, hogy gépész nem mond neked semmit, mert olyan szerteágazó, hogy elképzelni se tudod még, ráadásul összeérnek (ezért tanulom mind a kettőt) Mindkét szakon vannak érdekességek és jó karrier!
Viszont a nyelveket ne hagyd ki a felsorolásból, mert ennek hiányában ez a diploma is egy 0.. Ha a helyedbe lennék a fontossági sorrendem ez lenne: 1.angol 2.német(vagy más) 3.matek 4.fizika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!