Mennyire unalmas egy gépészmérnök élete?
Ha pezsgés kell, menj óvóbácsinak, majd az óvónők pezsegnek körülötted... :-D
Milyen pezsgésről beszélsz, Dezsőke? A munkahelyen DOLGOZNI szoktak, nem pezsegni, erről még nem hallottál? Ha a főnök azon kap, hogy meló helyett pezsegsz, hát elég hamar kiereszti belőled a szénsavat.
Hát a válaszokon beszartam gecc!
Amúgy kifigurázzátok a kérdezőt, de nem hiszem, hogy tisztában vagytok vele milyen energia egy ilyen diplomát megszerezni. (Ez nem a komm média és társai...)
A munka nagy része valóban nem túl élménydús. Nekem jó ismerősöm sokat tervez gép előtt, majd hetekig megy a prototípusok tesztelése. Munkatársak természetesen férfiak. Cserébe van egy nyugdíjas jól fizető munkahelye amire utoljára a Kádár rendszerben számíthattál. Rugalmas munkaidő 8-9 között akkor ér be amikor akar. Sok külföldi továbbképzés amit a cég áll.
Amúgy ha pezsgés kell csinálj meg egy mixer tanfolyamot, aztán helyezkedj el egy diszkóban. :D
"egész nap egy számítógép előtt kell ülnöm és terveznem valamit"
Hát a mérnökök általában ezt szokták csinálni. Vagy szerinted ha papíron terveznél, az izgalmasabb lenne?
Általában nem unalmas, bár vannak olyan részei. Én egy hűtőgépgyárban vagyok (papíron fejlesztő), de gyakorlatilag minden-féle munkát meg kell csinálnom. A legrosszabb része az anyagjegyzékek és a pénzügyek intézése. A tervezés része izgalmas, mert akkor pörög, bocsi: pezseg az élet :)
Most jön a de: Picit nekem olyan börtön-feelingje van az egésznek... Ez alatt azt értsd, hogy minden nap bemész reggel és ott vagy 4-5-ig, ergó hétköznap nem tudsz könnyen kimenni ezért, azért rohangálni a városba. Nekem ez hiányzik, bár lehet, hogy egyedi a problémám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!