A Pannon vagy Óbudai egyetem jobb Mechatronika mérnök szakon?
Figyelt kérdés
Elsősorban azokat kérdezném, akiknek már van tapasztalata. Ha jól tudom mindkét egyetem gyakorlat orientált, nem úgy mint a BME, és az oktatók sem rosszabbak egyikben sem. Melyik egyetem ad több lehetőséget, nagyobb tudást és nagyobb esélyt a jó munkahely megszerzésére?
Melyiket újították fel mostanában és melyiket fogják tovább fejleszteni?
AZ ÓE-n magasabb a ponthatár mint a PE-, ez azt is jelenti hogy jobb?
2012. nov. 4. 23:15
1/7 anonim válasza:
A kérdésiedre inkább a BME a válasz, mégha olyan szörnyen gyakorlatmentes is.
2/7 anonim válasza:
A pontszám ne tévesszen meg, egy bp-i egyetemen mindig nagyobb a ponthatár, oda mindig többen akarnak menni. A pesti egyetemi évek sokmindenkit vonzanak.
3/7 anonim válasza:
Csak nekem furcsa hogy a pesti egyetemi évek miatt szed össze valaki 450 pontot, nem azért mert "több lehetőséget, nagyobb tudást és nagyobb esélyt ad egy jó munkahely megszerzésére"? Ez inkább az Óbudai Egyetem.
4/7 A kérdező kommentje:
A BME-n mechatronika mennyivel nehezebb, mint az OE-n? Igazából mindkettő egyetem egyetem, én pedig jobban szeretem a gyakorlatokat, mint a sok elméletet, nekem azért passzolna jobban az az egyetem mint a BME... Pontokban meglenne az is, de annyira nekem nem tetszik, csak nagy a neve...
2012. nov. 6. 15:25
5/7 anonim válasza:
A gödöllői gépész kar jobb, oda menj inkább ne az oe-re. Ott komolyabb együttműködés van multikkal, mint a Bánkin. És a ponthatár tényleg sokszor csak pestről szól, nem többről, persze nem minden esetben. De ha csak oe vagy pe, akkor pannon, mert ott pont a mechatronikán van continental szakirány. Az is egy komoly céges együttműködés, a bánkin ilyenek nincsenek.
6/7 anonim válasza:
7/7 anonim válasza:
Ha mechatronikában gondolkozol, akkor szerintem az OE kizárva. Én is OE-re járok, félreértés ne essék, de a Bánki mechatronikai része a legkevésbé sem mondható megbecsültnek - és személyes tapasztalatom is ezt igazolja. Van 1-2 mechatros ismerősöm, de azon kívül, hogy a szájuk nagy még semmi érdemi munkát nem láttam tőlük. Gyakorlati órájuk alig van, PLC-znek amikor lehet, de ennyi. Ha OE mechatrora akarsz menni, akkor inkább fogj neki az OE KVK-nak, ott garantáltan megkapod ugyanazt a tudást, sőt annál jóval többet. Ugyanúgy fogsz PLC-zni de nem egy PLC_n hanem legalább 3-mon, orrvérzésig lesznek laborjaid, de meg fogod érteni a dolgokat és tucatnyi mikrokontrolleres és PLC-s modellen gyakorolhatsz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!