Szerintetek az Óbudai egyetemen szerzett diplomával jól el lehet helyezkedni, vagy esetleg a BME-éseknek jut minden jó állás?
Milyen mérnök? :)
Amúgy attól függ, hogy kiesik-e... Ismerek olyat aki gimiben 4-es körüli volt és egyetemen simán 5-ösre is ment neki a matek. Amúgy feltettem én is egy hasonló kérdést, sőt kettőt is :D igaz én majd Gödöllőre akarok a SZIE-re menni :P
tessék
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
Bocsi, hogy beleszólok. Mechatronikai mérnök szerepel a kulcsszavai között.
Kérdező, a Bánki is nagyhírű, régi, jóhírű, híres emberek végeztek ott + nagyon nehéz.
Én gépészmérnöknek tanulok, de nagyon sokat vacilláltam felvételi előtt, hogy a gödöllői vagy a bánki legyen-e.
Végül a SZIE lett.
Sokat nézegettem a tanterveket, összehasonlítottam őket, de a Bánkin leginkább a gyártástechnológiára mennek rá, én úgy látom. Ez a képzés inkább ilyen üzemmérnök szerűség (Eben biztos van igazság, mert főiskola volt, aminek pont az volt a célja, hogy gyárakba képezzenek mérnököket, akik "vinni" tudják a gyártást, karbantartást. Tehát attól függetlenül, hogy egyetem lett a főiskolai vonások megmaradtak a tantervben.)
Az OE leginkább a gyakorlatias villamosmérnök és informatikus képzése miatt elismert.
Szerintem (elnézést ha ezzel valakit megsértek), de a Bánki nem túl erős a bsc képzést tekintve. Azért népszerű, mert Pesten van, illetve az előbb említett Kandó és Neumann megalapozta az egész BMF, ill. OE hírnevét. Viszont a mechatronika msc egész jónak tűnik, legalábbis a tanterv alapján. (Habár itt bőven benne van a Kandó is, szóval az nem csak a Bánki képzése.)
A SZIE ugyan egy kis kar (viszonylag), nem olyan népszerű (mert nem Pesten van, ez az ország rendkívül fővárosközpontú), de évről évre többen jelentkeznek, 2010-ben a kutatóegyetemi pályázaton a SZIE ugyan nem kapta meg a kutatóegyetemi címet, de jó úton halad afelé, mert kiváló egyetem címet kapott (7 másikkal egyetemben).
Mi már az új épületben tanulunk, komoly beruházás, új laborok, előadók, stb. Motorfékpadok, anyagvizsgáló labor, mechatronika labor, géptani labor, SKF csapágy labor meg még sokminden más.
A gépészen most indult egy új szakirány a BME-VIK-kel és a Boschal közösen. 65 milliót kap a kar a Boschtól. Ha gyenge lenne és nem elismert akkor ez biztos nem lenne. Ez a támogatás magyar viszonylatban elég szépnek mondható. Ezen kívül is sok vállalat támogatja a kart beruházásokkal, pénzekkel.
Elég nehéz elvégezni, sokat kínlódunk, de biztosan megéri. Sajnos a TVSZ-t is egyre jobban szigorítják (illetve nem sajnos mert ettől csak még jobb lesz a minőség).
Szerintem te is nézegesd a tanterveket, esetleg keress rá a tárgyleírásokra, a SZIE-n a kar honlapján balra a tanulmányi fájlok alatt vannak ezek.
Meg nézd meg a www.mab.hu-t, határozatok/harmadikkörös jelentések, ott van a szie-ről friss, elég jó értékelést kapott a gépész kar.
Amúgy csak tőled függ, h milyen állásod lesz, a szakértelemtől, személyiségtől, a szimpátia, jól neveltség nagyon fontos egy interjún, nem csoda hogy azt mondják h az első benyomás a legfontosabb, ott minden eldől, ha az rossz, akkor azt nehéz megfordítani.
Lényeg a lényeg én akkoriban megpróbáltam objektív szempontok alapján dönteni, és sztem jól döntöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!