Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek az Óbudai egyeteme...

Szerintetek az Óbudai egyetemen szerzett diplomával jól el lehet helyezkedni, vagy esetleg a BME-éseknek jut minden jó állás?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert valószínűleg csak ide vesznek fel,(De lehet ide se ). Mérnökire szeretnék menni, és remélem jó esélyeim lennének utána a munkaerőpiacon. Ja és ilyen 3-as -4 es tanulóként (persze gondolok itt matekra és fizikára) hamar kiesik az ember vagy jó esélyek vannak arra, hogy végig csináljam?

2012. okt. 18. 19:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Milyen mérnök? :)

Amúgy attól függ, hogy kiesik-e... Ismerek olyat aki gimiben 4-es körüli volt és egyetemen simán 5-ösre is ment neki a matek. Amúgy feltettem én is egy hasonló kérdést, sőt kettőt is :D igaz én majd Gödöllőre akarok a SZIE-re menni :P

tessék

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

2012. okt. 18. 20:21
 2/10 A kérdező kommentje:
Hmm okés köszi, amúgy mechatronika érdekelne, mivel az ötvöz több területet is.
2012. okt. 18. 20:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én BME-s vagyok, tény, hogy kapkodnak utánunk, de szerintem ma szinte minden mérnöknek (gépész, mechatronika, építő, villamos, közlek., vegyész stb.) nagy esélye van a jó elhelyezkedésre, függetlenül attól, hogy hol végzett. Nekünk még anno gimiben folyamatosan szajkózták, hogyha mérnök, akkor csakis BME, nyilván valamennyi előnye van egy BME-snek, de annyival nem több, mint amennyi szívatást itt el kell viselni. -.- Amúgy milyen mérnökire gondoltál?
2012. okt. 19. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy beleszólok. Mechatronikai mérnök szerepel a kulcsszavai között.

Kérdező, a Bánki is nagyhírű, régi, jóhírű, híres emberek végeztek ott + nagyon nehéz.

2012. okt. 19. 20:09
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Én gépészmérnöknek tanulok, de nagyon sokat vacilláltam felvételi előtt, hogy a gödöllői vagy a bánki legyen-e.

Végül a SZIE lett.

Sokat nézegettem a tanterveket, összehasonlítottam őket, de a Bánkin leginkább a gyártástechnológiára mennek rá, én úgy látom. Ez a képzés inkább ilyen üzemmérnök szerűség (Eben biztos van igazság, mert főiskola volt, aminek pont az volt a célja, hogy gyárakba képezzenek mérnököket, akik "vinni" tudják a gyártást, karbantartást. Tehát attól függetlenül, hogy egyetem lett a főiskolai vonások megmaradtak a tantervben.)

Az OE leginkább a gyakorlatias villamosmérnök és informatikus képzése miatt elismert.

Szerintem (elnézést ha ezzel valakit megsértek), de a Bánki nem túl erős a bsc képzést tekintve. Azért népszerű, mert Pesten van, illetve az előbb említett Kandó és Neumann megalapozta az egész BMF, ill. OE hírnevét. Viszont a mechatronika msc egész jónak tűnik, legalábbis a tanterv alapján. (Habár itt bőven benne van a Kandó is, szóval az nem csak a Bánki képzése.)

A SZIE ugyan egy kis kar (viszonylag), nem olyan népszerű (mert nem Pesten van, ez az ország rendkívül fővárosközpontú), de évről évre többen jelentkeznek, 2010-ben a kutatóegyetemi pályázaton a SZIE ugyan nem kapta meg a kutatóegyetemi címet, de jó úton halad afelé, mert kiváló egyetem címet kapott (7 másikkal egyetemben).

Mi már az új épületben tanulunk, komoly beruházás, új laborok, előadók, stb. Motorfékpadok, anyagvizsgáló labor, mechatronika labor, géptani labor, SKF csapágy labor meg még sokminden más.

A gépészen most indult egy új szakirány a BME-VIK-kel és a Boschal közösen. 65 milliót kap a kar a Boschtól. Ha gyenge lenne és nem elismert akkor ez biztos nem lenne. Ez a támogatás magyar viszonylatban elég szépnek mondható. Ezen kívül is sok vállalat támogatja a kart beruházásokkal, pénzekkel.

Elég nehéz elvégezni, sokat kínlódunk, de biztosan megéri. Sajnos a TVSZ-t is egyre jobban szigorítják (illetve nem sajnos mert ettől csak még jobb lesz a minőség).

Szerintem te is nézegesd a tanterveket, esetleg keress rá a tárgyleírásokra, a SZIE-n a kar honlapján balra a tanulmányi fájlok alatt vannak ezek.

Meg nézd meg a www.mab.hu-t, határozatok/harmadikkörös jelentések, ott van a szie-ről friss, elég jó értékelést kapott a gépész kar.

Amúgy csak tőled függ, h milyen állásod lesz, a szakértelemtől, személyiségtől, a szimpátia, jól neveltség nagyon fontos egy interjún, nem csoda hogy azt mondják h az első benyomás a legfontosabb, ott minden eldől, ha az rossz, akkor azt nehéz megfordítani.

Lényeg a lényeg én akkoriban megpróbáltam objektív szempontok alapján dönteni, és sztem jól döntöttem.

2012. okt. 20. 08:50
 6/10 A kérdező kommentje:
értem, köszi
2012. okt. 21. 20:16
 7/10 A kérdező kommentje:
amúgy milyen tanulók voltatok, mert ugye hát eléggé elhanyagoltam a 2 legfontosabb tantárgyat : matekot fizikat, mert mondom ,hogy igy 4 esre álltam belőlük, de ennek ellenére szeretem őket ( matekot kevésbé :D), csak más irányba mentem volna , ahova nem kellenek, viszont hajlandó vagyok sok energiát belefektetni és fizika tanárom ajánlotta nekem, mert hogy szerinte képes lennék rá, de azért kíváncsi vagyok mások véleményére is meg ,hogy végülis mennyire sok az anyag , amit meg kell tanulni , érteni és gyakorolni?
2012. okt. 25. 00:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Jó hát a BME természetesen "mindent visz", de amúgy teljesen kapcsolatfüggő, hogy aztán egy gagyibbal is sokkal jobb helyeket tudsz megcsípni vagy sem ...
2012. okt. 25. 06:13
 9/10 anonim válasza:
Ha OE_re mész, akkor csak Neumann és Kandó jöhet szóba. E kettő alapozta meg a hírét és e kettő tartja életben jelenleg is az iskolát. RKK, KGK, és Bánki sajnos nem sokat érnek. A Bánki féle mechatronikát meg felejtsd el, mert egy Kandón többet tanulsz mechatronikát, mint a bánkin. Persze Bánkin majd lesz pár elméleti tárgyad ami hűde tudományos és komolyan veszik tanárok, de eltekintve ettől semmi gyakorlatod nem lesz a területen. Én csak egy vagyok a sok közül, de meglehetősen sok hallgatóról tudok, aki ott hagyta a Bánki mechatronikát és átment a Kandóra....
2013. febr. 14. 10:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsó. Kandó és a Bánki az évszázados hírű. Az RKK-n is ér valamit a könnyűipari mérnökképzés, hiszen csak itt képzik, meg az ipari termék- és formatervező mérnöki is, mert egyéni jellegű itt.
2013. febr. 14. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!