Mikor jöttök rá emberek, hogy rabszolga munkát végeztek a pénzügyi elitnek?

Létezik ingyen energia, csak egyszerűen elvan lehetetlenítve. :) Akik pedig ezt megpróbálják bizonyítani, közröhej tárgyává lesznek téve. Miért? Érdekek.
A bányák érdekei, a kitermelőcégek, a szállítócégek, az erőművek, a BEFEKTETŐK ÉRDEKEI. Csak az embereké nem. Lehet elmebetegezni, nem elhinni. Nem érdekel. Ti bajotok.
A Rotschild, Morgan, stb. családokról pedig nekem is az a véleményem volt mint sokaknak. Koholmány, unatkozó, megkeseredett emberek agyszüleménye, de utána kutatva sajnos rá kellett jönnöm, hogy én is birka voltam jó ideig. ÉS nem, nem kuruc.inforól és newworldorderes oldalakról tájékozódtam.

Ingyen energia... Az urán is ingyen hasad, a folyók is ingyen folynak, csak azt a fránya atom-/vízerőművet kell köré építeni, és azt a fránya elektromos hálózatot kiépíteni, fenntartani, hogy eljusson az emberekhez.
Amúgy ha valaki feltalálna egy hatékony, tiszta, olcsó energiaforrást, akkor kb. fényesre nyalná az EU az alfelét, hogy végre sikerül a kontinens energiafüggőségét csökkenteni, versenyképességét javítani és nem kellene eurómilliókat "kidobni" az alternatív erőforrások támogatására... A befektetők is rögtön beleinvesztálnának pár milliárd eurót, mert elég magas haszonnal kecsegtetne egy ilyen project.
Az autókat se lehetetlenítette el annak idején a lótenyésztő/patkoló/istállózó lobbi. A Nokia se tudta ellehetetleníteni az érintőkijelzős telefonok piacát, hanem kénytelen volt beállni a sorba és elszenvedni egy elég nagy piacvesztést.
Kicsit emlékezetet a helyzet másik fórumokra, ahol bizonyos "agyhalottak" szokták írni, hogy a "Céj-vitamin gyógyíccsa a rákot és écet és még az orodat is tisztíccsa. Csak a gyóccergyárak titkolják és drága mérget árulnak hejette".
Egyértelmű, hogy egy ilyen mentális kaliberű embert nem lehet meggyőzni azzal, hogy az oxidatív folyamatok és sejtciklus szabályozása közötti különbségeket kezdjük el taglalni.
Viszont ha azt mondom, hogy ha ez igaz lenne, akkor egy közpénzből finanszírozott kutatás már fényt vetett volna rá, és az OEP (és a világ más egészségbiztosítói, akik azért elég komoly pénzekkel rendelkeznek) éves szinten tízmilliárdokat spórolna, ha nem a platinaárban mért kemoterápiás szereket kellene finanszírozni, hanem elég lenne egy tízezerszer olcsóbb vitamin is...
Oda akarok kilyukadni, hogy minden "világmegváltó" találmányból profitálna legalább egy nagy másik lobbi, szóval nem nagyon lehetne ezeket eltitkolni.
A kérdésre visszatérve: mindenki a saját szerencséjének a kovácsa. Inkább fejleszd magad, keresd a lehetőségeket, ne pedig kényelmes kifogásokat (pl. összeesküvés elméletek) keress a saját balsorsod igazolására, mondván, hogy "sz@r a világ, nincs mit tenni" mert akkor nem sokra fogod vinni.

"A kérdező kommentje:
Bzdmeg most komolyan minek? Fog valami változni? NEM! Akkor? Most tényleg...ha ti úgy gondoljátok, hogy jó az ami most van, hát legyen. Nem érdekel már. A második válaszoló elintézte, hogy soha többet ne akarjak ebben a témában bármit is elérni. Dögöljön meg a kibszott emberiség, meg is érdemli."
Én vagyok a második. Engem még érdekel, hiszen az ilyen felébresztő, szemfelnyitó, "mikor jöttök végre rá" típusú kérdéseknél mindig ott áll meg a tudomány, amikor megkérdezem, hogy mit kellene csinálni. Olyankor jönnek a youtube videók, a Bartos és Drábik-szövegek, az "A pénz mint adósság" című kisfilm, meg az általad is használt gyöngyszem: "Politikai irányítás megszüntetése, lobbik megszüntetése.... blablabla... Írhatnám estig... de minek? Hogy megint én legyek az elmebeteg idióta? :) Lóf*szt!"
Nincs mögöttes tudás benne, valóban csak blablabla, szajkózod, amit a szádba adtak. Olvass el néhány nemzetközi közgazdaságtannal foglalkozó könyvet, abból megérted, hogyan működik a világ. Én ezen a szakterületen dolgozom több, mint 10 éve.

Valahol megértelek kérdező, de talán kicsit elfogult vagy, ami érthető is mivel Magyarországon az alsó réteg nagyon silány életvitelt folytat sajnos, sok országban a proli réteg is korrekt életszínvonalon él.
Az emberek rájöttek már nagyon régóta, de az igazság az, hogy a rétegbeli különbségek évezredek óta fennállnak. Lásd ókori Görögország, középkor, ipari kor stb. Ez így van rendjén, nem lehet mindenki elnök- vezérigazgató és nem is mindenki akar, van aki boldogan él a 3 gyerekével, párjával a kis 150 ezer forintjukból, évente egyszer lemennek a Balatonra és nem érdekli őket, hogy kinek milyen profitot termelnek meg hogy nem telik nekik BMW-re, más teszi őket boldoggá. Van aki a pénzt kergeti egész életébe, vállalatbirodalmakat épít fel, van 10 kocsija, őt ez teszi boldoggá. Ezt döntse el mindenki maga, hogy mit akar az életétől és aszerint élje azt, nem vagyunk egyformák szerencsére, unalmas is lenne a világ.
A dollármilliárdos nem véletlen tart ott ahol, általában rendelkezik olyan képességekkel amik őt oda juttatták. Érdekesség, hogyha a világon elvonnák az összes pénzt és egyenlőre részre osztanák szét akkor pár évtized múltán ugyanez a vagyoni rétegződés állna vissza, mint ami most évezredek óta van, ez nem véletlen és ez ellen felesleges lázadni.
Nincsen senki aki megszabja neked, hogy 80 ezerért kell dolgozni, szabad világot élünk, ha többet akarsz tegyél érte, valósítsd meg az elképzeléseidet. Számtalan ember van aki a nulláról indult és sokra vitte, ők is beállhattak volna a Tescoba árufeltöltőnek, de tudták, hogy többre képesek és megcsinálták, ennyi. De az árufeltöltői munkát is meg kell csinálni valakinek, meg a bányász munkát is és ezt is tisztelni kell, nem lehet mindenki vezető beosztásban, van aki rosszul van attól, hogy 3 ember dolgozik alatta, van aki több ezer fős vállalatokat irányít, nem vagyunk egyformák.
Ebben egyetértek, hogy sajnálatos a 80e forintos bérért robotoló emberek serege, de ez már üzleti megközelítés. Jelenleg amíg egy állásra sorba állnak 50-en addig a legkevesebb pénzt fogják fizetni amit megtehetnek, egyszeru vállalkozó megközelítés a profit szemszögéből. Régen édesanyám munkahelyről munkahelyre vándorolt, ahol többet fizettek. Akkor a munkáltatók nyilván kénytelenek voltak többet ajánlani, hogy a munkaerő hozzájuk menjen. Ez most nem így van.

Nem tudom. De a kérdés abszolút jogos.
Nemrég jöttem el a munkahelyemről, most keresek másikat, de érzem, hogy ez nem lehet megoldás.. Vicc, de pont a családom erőlteti, hogy legyen új 'állásom'. Nem akarok állni. Dolgozni szeretnék, fejlődni, gyarapodni. Nem állni.
Szeretem az ilyen légből kapott dolgokat!
"Érdekesség, hogyha a világon elvonnák az összes pénzt és egyenlőre részre osztanák szét akkor pár évtized múltán ugyanez a vagyoni rétegződés állna vissza, mint ami most évezredek óta van, ez nem véletlen és ez ellen felesleges lázadni."
Igazad van. Ugyan úgy lopnának, csalnának, hazudnának, ölnének a pénzért az emberek. Ezért akik eddig is loptak, csaltak, hazudtak és öltek azok továbbra is fognak, minek következménye lesz az amiről te írtál. Hát őszintén gratulálok!
Arra meg nem is válaszolok, hogy a tudás nincs mögöttem. Hidd azt. :) Engem nem érdekel. Van pénzem, lesz pénzem, boldogabb leszek mint ti valaha. Miért világosítsalak fel? Megérdemled a nyomorod!
Tessék: [link]
Ez folyik az egész világban. Ha kell, ALAPÍTVÁNYOKAT hoznak létre és úgy sikkasztják el a pénzt. Ha kell embert ölnek. Nem a kis fényes seggű cégvezérek, hanem egy ugyan olyan szerencsétlen közember mint mi. Persze ebből a médiában csak annyi jelenik meg, hogy megöltek egy embert. Az már nem, hogy melyik cég ölette meg, csak azért, hogy feltudja vásárolni a boltját.....stb stb stb stb! Fogalmam sincs minek írok továbbra is....Aki ezt nem látja, az vak, elvan butítva, hiába mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!