Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi lesz velem, már annyira...

Mi lesz velem, már annyira unom az egész életemet?

Figyelt kérdés
1 éve munkanélküli vagyok,most elvégeztem egy tanfolyamot.Kezdetben azt hittem,majd ezzel könnyebben találok munkát.Most már 3 hónapja folyamatosan munkát keresek és még esélyt sem adnak,be sem hívnak.Fiatal vagyok,sok végzettséggel,gyakorlattal és sehová nem kellek.Még a bátyám után is kapkodnak,akinek szinte semmi tapasztalata nincs.Neki segítenek az elhelyezkedésben a rokonok,ismerősök,nekem senki,csak mindenki szörnyülködik,hogy nem találok munkát,meg mi lesz így velünk és éhen fogunk halni.Tudom,üdv a nagy magyar valóságban.De én dolgozni szeretnék,nem hülye segélyekért,meg alamizsnáért kilincselni és elviselni azokat a pillantásokat.Elegem van az egész életemből.SEhová nem tart,nem lesz semmi javulás.És egyre nehezebb kifelé azt mutatni,hogy mennyire jól vagyok és semmi gond.Mindig mosolygok,csak mikor itthon vagyok,akkor jön rám a sírás.
2012. okt. 14. 13:35
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
igen,elvállalnék én mindenféle munkát,nem fontos,hogy szuper legyen.nem vágok fel,hogy diplomám van és én nem megyek el dolgozni alja munkát.csak a fiamra nincs,aki vigyázzon,ha én elmegyek egy többműszakos munkára.most pl mérőóra leolvasónak is jelentkeztem,de semmi.
2012. okt. 14. 13:56
 12/22 anonim ***** válasza:
44%
A gyerek és nyelvhiány tükrében jogos hogy kicsik az esélyeid.
2012. okt. 14. 13:57
 13/22 A kérdező kommentje:
de a gyerekről semmit nem tudnak az önéletrajzomból
2012. okt. 14. 13:58
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A húgom ugyanezeket végigjárta, két nyelvvizsga, két felsőfokú képesítés. Mikor elege lett jelentkezett a helyi CBA-ba árufeltöltőnek. ennek három éve, és mára már üzletvezető helyettes. Mindegy milyen munka jön szembe, el kell vállalni. Már csak azért is, mert az ember önbizalmának jót tesz!

Merre laksz?

2012. okt. 14. 14:10
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten élek, sok itt a munka, de mégis rengetegen vagyunk itt is munkanélküliek....

Élből én, meg a barátaim (durván 5 fő).

2012. okt. 14. 14:12
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Na ez az a helyzet, amikor nem válogathatsz. Én egyetemi hallgató koromban sokszor dolgoztam call centerekben telemarketinges melót. Mindig kerestek állandó munkaerőt, mert folyamatos volt az üresedés. Nem szépítek, ocsmány egy meló, de senki nem azért volt ott, mert annyira imádta. Pénz beszél sajnos. Ami nagy előnye a gyárban való kulizásnál, hogy itt meleg helyen ülsz, kényelmes székben. Én ilyen helyeken próbálkoznék a helyedben. Ha tudsz összefüggően beszélni 15 értelmes magyar mondatot és nem vagy teljesen agyalágyult, fel fognak venni. Közben meg keresel továbbra is normális állást.
2012. okt. 14. 14:15
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Változatosság kedvéért a dél-alföldön lakom egy kisvárosban, mondjuk úgy, hogy "friss-nyugdíjas". Hogy a nyugdíj ne nyögdíj legyen, egy 4 órás melót én is szívesen elvállalnék valahol. Amíg dolgoztam, rengeteg ismerős, szakmabeli járt hozzám, szakmai tanácsokért, segítségért (mérlegképes könyvelő), amióta nyugdíjas vagyok, ahogy mondani szokták: "le sem sz@rnak".

Már odáig "süllyedtem", hogy a kínaiban szakképzettség nélküli eladót (lopásgátlónak nevezik nálunk az ilyet), keres alkalmazottat. Gondoltam megpályázom. Beszéltem egy ismerős csajjal, 45-éves, szakképzett, és a kis kínai nem vette fel, mert öreg. Akkor mit akarok én, ha őneki a 45 éves is öreg.

Szóval, ha találsz valahol valamit, azt bizony meg kell becsülni, vagy ahogy itt írták, fiatal vagy még, fogjatok össze, és ha itthon nem megy, nem szívesen mondom, de valóban, keresni kell a határon túli lehetőségeket.

2012. okt. 14. 14:20
 18/22 anonim ***** válasza:
65%

Az Isten háta mögött laksz és semmilyen nyelven nem beszélsz. Gondolom a diplomád sem piacképes.

Nem a kisfiad a gond, hanem hogy semmi olyan tudásod nincs, amivel kiemelkednél a többi százezer munkanélküli közül.

2012. okt. 14. 22:06
 19/22 barandris válasza:
100%
hogy mekkora seggek is írnak ide ↑ úgy tudom sajnálni azokat akik anno még jó helyet tudtak nyalni maguknak és most verik a nyálukat hogy biztos veled van a gond meg hogy tűnj ki a többi közzül... vagy apuci berak valahova... épp az előbb nézegettem hogy ki mennyi fizetést szeretne kapni és meglepően alacsonyra tették a mércét nem 3-400 000ft hanem 160 000ft-al már megelégedne de tudja mindenki hogy ez nem elég a gondtalan anyagi háttér felépítésére! Hát viszont így van :/ legelsőnek csicskának kell elmenni akárhova! Próbálj ki minden lehetőséget! Hidd el hogy pl a Zepternél is ha pénzt nem is de tapasztalatot szerzel ami még a hasznodra válhat! Jah és ne hagyd abba a próbálkozást, töretlen lendülettel és ne csüggedj hogy nincs válasz! Majd egyszer lesz... és ne akarj egyből főnök lenni... Én már most elmondom hogy 99,99% hogy a minimálbért kapod... minek fizessenek többet ha nem muszáj... nem hülyék a főnökök... Nekem van érettségim aranyműves szakmám, leghátrányosabb helyzetű kistérségben élek tudom jól hogy egy munkahelyre 300-an jelentkeznek minimum és nem hasraütött szám! Próbálkoztam mindennél és volt depis korszakom is de nem teljesen egy év múlva akadt is munka igaz nem a szakmámmal kapcsolatos de lett! Jah nem kell mondanom hogy minimálbér... Remélem hogy csak nőtteltem a kitartásodat!
2012. okt. 14. 23:13
 20/22 anonim ***** válasza:
Hát tényleg okosságokat írnak:főleg az, aki azt írta 2-3 hónap után jár az álláskeresési segély. Kérem szépen ehhez 360 nap (!)kell, hogy legyen és 360nap után kapsz 36 napig segélyt. És a segély maximális időtartama 90 nap lehet. (900 nap munkaviszony után, vagy efölött).
2012. okt. 15. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!