Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem értem, hogy miért nehéz...

Nem értem, hogy miért nehéz sokaknak munkát találni. Vagy csak én vagyok szerencsés?

Figyelt kérdés
Azt tapasztalom, hogy sokszor az áll a munkanélküliség hátterében, hogy az emberek nem akarnak akármilyen munkát vállalni. Sokszor csak keresgélni kell egy kicsit, és ha kell, amíg nincs jobb, olyan munkát is vállalni, ami esetleg nem teszik.
2012. okt. 12. 15:20
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Jó, akkor én is leírom. Befejeztem a középiskolát, és elkezdtem munkát keresni. Nagyim találta az elsőt, TV hirdetés által. Bemutatókat kellett tartani egy drága termékről, sokat házaltam, és fizetés csak akkor volt, ha el is adtam valamit, vagy ha összejött az adott bemutatószám egy hónapra. Az emberek viszont gyakran sorra lemondták a bejegyzett bemutatót, ha házaltam, volt, hogy leszidtak, rámcsapták az ajtót stb. Két hét után kirugtak onnan, de nem bántam. Aztán Mekiben dolgoztam fél évet, de túl nagy volt nekem az a hajtás, nem nekem való. Azért mégis csináltam, rendszertelenül hívtak be, főleg éjjelizni, gondolom nem voltam elég jó a munkához, így végül eljöttem onnan, amikor láttam, hogy bejelentés itt nem lesz. Aztán egy cukrászdában kezdtem el dolgozni, felszolgálóként. Itt valamelyest belekóstoltam az emberekkel való munkába. 4 hónapot voltam ott, végül egy nem kiadott számla miatt becsukták a helyet egy hónapra. Ez a egy hónapon belül jött a következő munka, egy ismerősöm ismerőse, akit én azelőtt nem láttam még, eladót keresett a boltjába. Azt mondtam előtte, hogy én többet emberekkel nem dolgozom, mert ilyenek meg olyanok.. végül mégis emberekkel dolgozom, immár 4 éve, a mostani munkahelyemen. Méghozzá ez a nehezebbik változat, mert nem csak annyi, hogy számlázom, amit kiválasztott, hanem segítenem kell a választásban, ajánlgatni, szaladni ide-oda, hozni, amit kell, szóval futkosni a vevő körül és teljesíteni a kívánságait. Néha fárasztó ebből a szempontból, de alapjában egész jó a munka. Hát, ez volna a story, lényeg, hogy soha pár hétnél tovább nem voltam munka nélkül. Most is volt egy munkaajánlat, egy gépjárműalkatrész gyárban vesznek fel munkásokat, nőket is, a lány, aki ajánlotta, meg van elégedve. Előtte pedig szintén volt lehetőségem munkaváltásra, de nem fogadtam el, mert innen már csak akkor megyek el, ha valami sookkal jobbat kapok, ami legalább olyan stabil, mint ez a mostani. Olyat meg..nem könnyű találni. De ki tudja :D
2012. okt. 12. 20:55
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

hány éves vagy? van-e önálló életed? lakásod?

amíg pályakezdő vagy, szülőkkel élsz, elvállalod kisebb pénzért is, 4 órát is, de ezt nem lehet örökké, ebből nem lehet megélni. Nem beszélve arról, ha valami nehézséged van, ha valami miatt nem vagy 100%-os.

2012. okt. 12. 21:14
 23/25 anonim ***** válasza:
85%

Én itt lakok Budapesttől 10 percre,úgyhogy még csak nem is valamilyen isten háta mögötti faluban . jelenleg 5 hónapja keresek munkát ,napi szinten 4-5 önéletrajzot küldök, telefonálok,ahova kell személyesen beviszem. Eddig ilyenekre hívtak vissza : biztositási értékesitő (irodai munka álnéven volt álcázva) ,piramis játékos szarságok (szintén) ,egy bolti eladóra de nem vettek fel mert nincs tapasztalatom,egy benzinkútra ahová érthetetlen okokból zsintén nem hívtak vissza ,és kb ennyi ,itt ki is fújt. Jelentkeztem takarítástól kezdve recepciósig minden szarra,az angol nyelvtudásom jó,van egy eüs. szakmám amiben szintén nem tudok elhelyezkedni (lehet,hogy hiány van eü.sökből de nem azért mert nem vagyunk elegen hanem mert rohadtul nem vesznek fel több embert ,úgy vannak vele,hogy majd aki már bent van 80 ezerért megcisnálja három ember munkáját úgy is) . Volt,ahol azzal az indokkal utasitottak el,hogy nem vagyok budapesti lakos,pedig összesen kb fél óra-40 perc alatt bárhova beérek a budapesti oldalon,de még az I. kerületbe is. Mondhatom én,hogy mobilis vagyok,sőt,be is költöznék én pestre de ha nincs munkám mi a fenéből?

De biztos kúrva jól el vagyok munkanélküliként,isteni ,hogy nincs semmire pénzem,még tanulni sem valami mást . Jön a fűtésszezon is........

Úgyhogy igen,te vagy abromira szerencsés,persze van az a réetg is akinek büdös a munka,személyesen is ismerek ilyet,de nagyobbrészt azok vannak akik nem élvezik hogy nyomorognak munkanélküliként és mindenféle szar melóra jelentkeznek . Hát ez van. Hozz ákell tenni az ehhez haosnló megjegyzéseket is imádom,sőt tudod mint szánt szándékkal nem dolgozom,a milliós ajánlatra várok,hogy addig is élvezhessem az ehhez hasonló beszólásokat meg a csóróságot. Viccesek vagytok.

2012. okt. 13. 14:54
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja és hozzáteszem diákként 15 éves koromtól kezdve dolgoztam ezeket a tipikus szar melókat ,mint mekdonálc,szórólapozás,kérdőívezés,cosmagolás,vevőszolgálat satöbbi,de azóta biztos büdös lett a munka hirtelen,úgy ,hogy az anyagi helyzetünk is jelentősen leromlott és nagyon kéne a pénz .
2012. okt. 13. 14:59
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne haragudj kérdező, de gyakorlagilag, amit leírtál, az csak azt támasztja alá, hogy amíg ismerős révén nem találtál valamit, addig csak olyan sziri-szari munkáid voltak, amiből vagy megélni nem lehet, mert nem is fizetnek, (házalás, zepter stb. sőt örülj, ha nem te költöttél rá egy csomót) vagy olyan volt, hogy ha nem vagy iskolapadból kiesett gyerek fel sem vesznek. Na meg bejelentés stb.

Ne haragudj, a sztorid után végképp hülyeség a kérdés, amit feltettél, nem tudom, hogy ezt te miért nem látod be.

2012. okt. 13. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!