Nem értem, hogy miért nehéz sokaknak munkát találni. Vagy csak én vagyok szerencsés?
És ha valaki dolgozna, de nem veszik fel sehová, pedig jó suliban tanult, kiváló végzettséggel, de mivel nincs gyakorlata (mivel sehová nem veszik fel, hogy gyakorlatot szerezzen), nem kell sehol.
Nálam ez volt.
Sőt, volt ahol meghirdették a munkát és közölték ,hogy túlképzett vagyok. Igaz, nem a végzettségemnek megfelelő munka volt, és végső elkeseredettségemben jelentkeztem, mert addigra már mindegy volt, mit dolgozok, csak dolgozhassak.
Teljesen egyetértek!Aki keres az talál!
Az én környezetemben is vannak meglepő történetek,pl.ismerősöm 6évig nem dolgozott,mert nem talált olyan munkát ahol du.4re végzett volna hogy elmenjen a gyerekért az oviba miközben lehetett volna érte menni 18ig.
Vagy másik aki sz@rért nem megy el dolgozni,inkább akkor otthon marad mert őt ne zsákmányolja ki a rendszer...és még sorolhatnám.
Én Gyes-en vagyok,és pár hónap alatt találtam munkát,előtte még egy tanfolyamot is elvégzek,így nagyobb eséllyel felvesznek.
Sok a kifogás,főleg azt bírom mikor azt mondják:"nem azért tanultam ennyit h ezt csináljam",miért gondolja bárki is hogy nem kell megmászni a ranglétrát attól még h tanult még x évet?!
Utolsó v.!
Persze azért van Mo.-n 1-1,5 millió munkanélküli!
Egyes téségekben nemhogy rossz munka de semmilyen nincs!
"Én Gyes-en vagyok,és pár hónap alatt találtam munkát,előtte még egy tanfolyamot is elvégzek,így nagyobb eséllyel felvesznek. "
Akkor most dolgozol vagy nem? Ha nem akkor térjünk vissza pár hónap múlva a témára.
Nem értek egyet a 14-essel, egyrészt nem igaz, hogy aki keres az talál, mivel oké, találok, de annyian vagyunk egy-egy munkára munkanélküliek, hogy csak na.
És sajnálom, de tényleg nem azért rohadtam a könyvek fölött évekig, hogy aztán egy olyan munkát végezzek, amihez elég a 8 általános.
Bíztam benne hogy menni fog, elmentem call centerbe dolgozni, de embertelen ami ott megy..
Ahova jó lennék, oda meg nem vesznek fel, mert mondjuk nincs megfelelő nyelvtudásom, pedig hajj de szívesen mennék én nyelvet tanulni, imádok, de ahhoz is pénz kell, ördögi kör.
16 és a legjobb, hogy kérik a nyelvtudást, de 90%-ban a büdös életben nem fogsz megszólalni idegen nyelven úgysem.
Anyukám is így járt, mindenhova legalább két nyelvet akartak, aztán az egyik ismerőse szólt, hogy az ismerőse tud egy helyet, és bement interjúra, és fel is vették egyből. Pedig a kiírásban ott is így beszéljél nyelvet, meg ez meg az, de ha ismerős ajánl, akkor mindjárt kibújik a szög a zsákból, hogy nem kell olyan szuper menő dolgokat tudni, mert nem is veszed sose hasznát, csak ha nincs ismerősöd, akkor le vagy szarva.
Szerencsés vagy, de azért mert felfogod, hogy kezdőként nem lehet feltételeket szabni, hanem amíg bedolgozod magad, addig sajnos szopatni fognak.
Az emberek nagy része meg ugye a könnyebb részéről akarja megfogni a dolgot, persze lehetőleg több pénzért.
Habár még egyetemre járok, de van néhány milliós tartalékom, ezért azt tervezem, hogy miután végzem egy ideig ingyen kéne dolgozom valami komolyabb helyen, és ajánlólevelet kérve ezt felhasználni valami jobb munka megszerzésének céljából. Még nem tudom mennyire működik a valóságban ez, elméletben megoldható szerintem.
Én 1 éve keresek, de nálam mondjuk vannak bizonyos tényezők.
A szüleim gyerek koromban meghaltak, a nagymamám nevelt fel aki most 84 éves. Mellette nehéz lenne elmennem 3 műszakos munkára, vagy 12 órázni. Nem hagyhatom őt itthon egyedül. Szerintem az csak annak működik akinek "nincs senkije" vagy pont az hogy vannak fiatal szülei (pl osztálytársamnak mire van gondja? elmegy melózni, hazamegy, pihen, szabad idejében meg bulizik. Nem kell főznie, mosnia, bevásárolnia stb. a kutyájára sincs gondja, a szülei mindent megoldanak neki) nekem meg 1000 felé kell szakadni, így csak részmunkaidőt vállalhatok, de az sem lehet éjszakázós a nagyi miatt.
Ráadásul pályakezdő vagyok. De amúgy gyári munkára hívtak be eddig, meg egy turkálóba 12 órázni. De vicc, hogy oda sem kellettem azt mondták majd értesítenek, ennek van vagy 4-5 hónapja.
Ja végre találtam a nyáron egy jó kis munkát, 4 órás lett volna kb 30 perc utazással, max 6ig lett volna. Tudod kit vettek fel?A gazd.igazgató unokáját, meg annak a barátnőjét. Így megy ez sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!