Ha utálod a munkádat/munkahelyedet mit utálsz rajta?
Volt egy másik kérdés a családi kapcsolatokban, ahol megdöbbenve olvastam, hogy mennyien hányingerrel mennek be, vagy tudják milyen gyűlölni egy helyet.
Mi teszi/tette pokollá a munkahelyed?
Szeretem a mostani munkahelyemet. Elég családias a hangulat, kevesen is vagyunk, nincs főnök-beosztott hierarchia, mindenki teszi a saját dolgát.
Egyedül csak azt sajnálom, hogy annak a sok mindennek, amit egyetemen megtanítottak, a 95%-át nem kell használnom a munkám során.
Előző munkahelyemen, viszont tényleg csak eszközként kezelték az embert. Meg volt határozva, hogy wc-re mikor lehet kimenni. Nem szabadott szólni munkaidőben senkihez. Mindenkiről feltételezték, hogy lop, csal, hazudik. Ezért nap végén pl mindenkit megmotoztak, hogy nem lop-e a cégtől.
Bankban dolgozok, már minden az értékesítésről szól. Beszéljük rá a 80 éves nyugdíjat 15-20 éves megtakarításra, a lakáshitelesnek nyomjunk a kezébe hitelkártyát stb.
A legrosszabb, hogy hülyének néznek és próbálják megmagyarázni hogy ez jó neki, csak hülyék a pénzügyekhez és nem látják be.
Alig várom hogy találjak valami mást.
- koránkelés, bár az mindenképpen játszik - hacsak nem este szeretnék végezni, de azt is utálnám :)
- idióta közvetlen főnök - mániás, mindennek úgy és akkor kell történnie, amit ő mond, lehord, kioktat.
Ami talán megnyugtató, hogy a saját gyerekével is ilyen, nem mi vagyunk a "kivételezettek".
- Másik részleg főnöke, aki folyton ott van, ahol mi - szemtől-szemben nem volt vele bajom sosem, csak másoknak panaszkodik, hogy mi - főnököstül, mindenestül - nem csinálunk semmit, lébecolunk, netezünk, sétálgatunk. Azóta amióta ezt visszahallottam, még ebéd közben is hivatalos dolgokat nézegetek. Nem tudom, szólt-e emiatt az igazgatónak, nem lenne jó ha kiraknának. Meg egyébként is dolgozunk, az ebédidőm alatt meg csak megnézhetem a saját leveleim. Az pedig, ha valami hivatalos cég aranyos képekkel rajta tele a weboldalát..
- néhány hülye kolléga, de azok végül is kivédhetőek. Csak ne rajtam töltsék ki a frusztrációjukat. Én igyekszem együttműködni, együttérezni.
Ami miatt még idegeskedni szoktam az a helyettesítés, amikor tök más környezetbe kell mennem valaki helyett. Nem az, hogy utálom, mert ahol eddig voltam visszagondolva sehol sem volt rossz, sőt, jobb mint az eredeti helyemen. Csak reggel nem szeretek benyomni a liften egy idegen gombot, hogy akkor ott valami szőke Julikát kell keresni, majd ő megmondja, mit csináljak.
A külföldi vezetők hülyeségeit nem bírom.
Amúgy a munkámat és a munkahelyet szeretem, a kollégáimat is, csak az anyavállalatnál van néhány fazon, akik azt hiszik, tudják a tutit, közben meg semmilyen helyismeretük nincs Magyarországon, és a gazdasági viszonyokat sem ismerik. Olyan döntéseket hoznak, amelyek hátrányosan érintik a céget is, meg a munkavállalókat is. Miért nem lehet a helyi szintű vezetésben megbízni, és nekik nagyobb önállóságot adni???
-a munkahelyet
-a munkaidőt
-a túlórát
-"A cég érdeke!" fszságot
-a főnököket
-az elvégzendő agyhalott unalmas melót
-a szünetek közti csengetést
-a birka munkatársaimmal való együtt ebédelést
-a bejárást
-a munkatársakat
-a koránkelést
-a kevés fizetést
-a támogatások hiányát
-azt hogy lesz@rják hogy az embernek családja van, vagy tanulni szeretne
-azt hogy bűnözőnek titulálják az embert (fémvizsgálat/táskaátnézés minden kilépéskor, mikor a legkisebb alkatrész 5 KILÓGRAMM! és 50x50cm)
- a portásokat
-a telephelyet
- az eszközöket
-a szerszámokat
-a bejáratot
-az egész épületet úgy ahogy van
- a csoportvezetőt mikor azt mondja hogy "túlóra"
-a megkapott kevés fizetést
-a csalást az elszámolásban
-a fizikai munkáért kapsz egy szabadnapot, mert degenerált valami f/szkalap kitalálta hogy legyen keretidő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!