Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 60 ezer forint a fizetésem,...

60 ezer forint a fizetésem, Te meg tudnál élni ennyi pénzből, meg lehet élni ennyi pénzből?

Figyelt kérdés
2012. okt. 1. 18:46
1 2 3 4 5
 31/50 Boram ***** válasza:
100%

dehogynem!

de szerintem mástól jött.

1 folyamatosan elentmondasz magadnak

2 egyszerűen nem fogod fel h amit már korábban elköltöttél azt a

is valmikor meg kellett termelni, és ez igaz lesz a jövőőre nézve is.

4 nem csak a hülye költ pl mosógépre hanem akinek a régi elromlik annak cserélni kell!!!

5 a megélni folyamat mint fenntartható létezés amit nem lehet leredukálni

csak kajára rezsire.

pl most továbbtanulsz hogy elvileg jobb, magaszabb fizetésed legyen, de ahhoz előbb ki kell termelni a tandíjat.

rossz belegondolni hogy közggázra jársz és most nem sértés de ennyire ne legyen realitásérzéked?? enyire elnagyoltan pl kihagyok ezt azt sstb,

de tudodmit energetikával foglalkozom és majd lesz miit mesélni hogy nekünk is kéne tervezni egy olyan lakást végre amit nam kell fűteni.

(és jelentős ktg töblet sem jelentkezhet)

16fok !!!!! ugye nem gondolod komolyan hogy elhiggyem ?

senkinek mégcsak ajánlani sem merném full egészségtelen penészgomba izület tüdő stb.

tisza aminek folyton leválik a talpa és kb 20000 ft?

biztos igazad van persze minden úgy igaz ahogy mondod hisz észérvekkel meggyőzni nem lehet!!!

most kijösz 60 ból persze xy dolgot nem vettél bele de komolyan azt gondolod h ez hosszútávon is működne?

2012. okt. 2. 22:55
 32/50 anonim ***** válasza:
80%

Pontosan, 16 fok. Valóban penészedik a külső fal, tavasszal fújkálhatom penészoldóval. De még így is olcsóbb, mint fűteni. Bentebb jobb a helyzet, a konyhában konkrétan meleg a padló, körbefűtenek. Egészségügyi szempontból nem tapasztalok semmi negatívumot, nem szoktam beteg lenni, éjjel kicsit hideg van, de mindig van eggyel több takaró. (Nagymamámnál, családi házban úgy van 16-18 fok, hogy 40 ezres gázszámlája van. Arra tényleg ráférne egy szigetelés.)

Igen, arra a 20 ezres Tiszára gondolok, nekem nem vált le a talpa (eddig).

Nem tudom, hogy hosszú távon mit értesz, nyilván én sem tervezek így élni az elkövetkezendő 10-20 évben, de 4 éve működik, és addig még kihúzom így, amíg elvégzem az egyetemet.

2012. okt. 2. 23:09
 33/50 Boram ***** válasza:
100%

ha mások fűtenek ki azt úgy becézik energiavámpír!

azonban ez esetben is valaki jelen esetben a szomszéd fizeti.

pl nálunk is jó szigetelt a lakás és ha nem is érzem szükségét akkor is begyujtok, ha már a szomszédok is fűtenek, mert nem akarnám a másiktól lopni mivel tiszteségtelennek tartom.

Részben ezért is tervezünk a közbelső födémekbe is szigetelést.

nagyon sok dologgal érvelhetnék még de látom fölösleges. a komfortból vissza lehet/kell venni persze addig nyujtózkodjon az ember ameddig a takaró ér de néha ez a takaró nagyon kicsi!

és ne várdel az össkomfortból h más feudális körülmények között éljen.

egy ismerősőm mondta hogy amikor petróleum lámpával világít mindenki akkor ok de amikor már van villany akor az már gáz.

szerintem az a baj hogy Mo-on nyugati szinvonalon kell!!!!!!!(remélem érted) élni balkáni fizetésből.

kérdezted 4 év? nem egyéleten át! 60 eft, mert munkám során sok helyen jártam és hidd el vidéken nem sok alternatíva van.

szoval még mindig azt gondolod 60 eft-ból meg lehet élni, az ingatlant állagmegóvni, ami elromlik megjavítani, ami elkopik újatvenni?

megint nem kell válaszolni, de amiben laksz és mivel nem irtál hitelről feltételezhetem (kor) azért volt segítség.

de aki csek egy romos házat örököl hogy szigetelje h neki se kelljen fűteni?

2012. okt. 2. 23:51
 34/50 Boram ***** válasza:
100%

már a legelején válaszoltam és csodálom aki ennyiből képes fenntartani magát! Sok kitartással és lemondással járhat. Azonban érdekelne hogyan csinálod, és h egyedül illetve társal élsz?

családi, társasházban laksz,gyerekekről is kell gondoskodni?

2012. okt. 3. 04:11
 35/50 anonim válasza:
100%

Meg tudsz élni ha nem cigizel nem iszol,illetve leszoksz az evésről is,valamint fűtened sem kell és higiéniai igényed sincs.

Köszönjük Viktor ezt a tökéletes világot.

2012. okt. 3. 08:21
 36/50 vasálarcos válasza:
100%
nem
2012. okt. 3. 09:18
 37/50 anonim válasza:
79%
Bocsi hogy beleszólok a vitátokba, de a 16 fok egészséges... nálunk télen reggelente 9-10 fokra hűlik a ház, és tökéletesen egészségesek vagyunk :) picit jobban kell takarózni. Akik spórolni szeretnének mi a Decathlonban vásárlunk cipőt, az én sportcipőm 14.000 volt és 2 éve vettem, páromé 12.000 és 3 évig bírta. Ruhát mi szülinapi, karácsonyi ajándéknak veszünk.
2012. okt. 3. 09:27
 38/50 Boram ***** válasza:

decatlon ok jó ötlet.

16 fok nem egészséges nézz utána a 10 fok meg ultragáz.

elhiszem h valaki kénytelen anyagi okok így élni de butaságot nem kellene ajánlgatni!

szakmailag min 20-18 (az ehhez tartozó optimális pára és falazat felületi hőmérséklet mellett) háló, konyha ja és a háznak is kell nézni az "egészségét"

Rideg álattartásnál ok amit írtál de van különbség az ember és állat élettartama között!

Ezt nem mint laikus, hanem mint mérnök mondom.

2012. okt. 3. 16:06
 39/50 folker válasza:
49%

Lehet számokat felsorolni, de szerintem ez nagyon egyéni kérdés és sok minden meghatározza a választ.

Szerintem egyértelműen meg lehet élni kellemes körülmények között.

Városban kevésbé tudom elképzelni a pozitív eredményt a magas rezsiköltségek miatt és azért mert a városi lét igen egysíkú, kevés mozgástere van az embernek.

Vidéken egyértelműen meg lehet oldani, sőt igazából problémát sem okoz. A városban drága élelem nagy részét meg tudod termelni, cserélgetni, stb.

A rezsi minimálisra csökkentésére is rengeteg lehetőség van a városi igények fenntartása mellett is.

Ha a környezetedben az emberek összetartanak és közösségben gondolkodnak - persze nem valami hippikre gondolok, hanem egyszerű hétköznapi dolgokra :) Pl.: segítség a házépítésben, csere, közös munka, föld...

Persze változtat a helyzeten egy keveset ha van gyereked.

2012. okt. 5. 15:01
 40/50 Kutyus70 válasza:
Valami idióta azt állította, hogy 47 ezerből is meglehet. "Szerényen, de meglehet..." Én nem 47 ezret, hanem 60 ezret adnék neki, egy éven át próbálja ki, aztán megkérdezném tőle, hogy na milyen volt?????
2012. okt. 26. 17:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!