60 ezer forint a fizetésem, Te meg tudnál élni ennyi pénzből, meg lehet élni ennyi pénzből?
11:05
Az nem volt kiírva a kérdésben hogy gyerek is van és többen élnek meg belőle.
Aki azt mondja ügyesen de meglehet élni most úgy 60-ból az legyen szíves elosztani 30 napra. Napi 2000Ft.- ami élelmiszerre elég lenne de nem jut annyi mert előbb le kell vonni a lakhatás illetve a mindennapi élet költségeit.
Majd fűteni kell meg főzni világítani esetleg fürödni, néha közlekedni-utazni. Ha van hűtőszekrény és motor húzza a vizet akkor min 5000 a villanyszámla is. Ha nem fizet lakbért, nincs semmijen biztosítása, mindig egészséges, nem vásárol üzemanyagot, nem tart kutyát-macskát, önkormányzatnak sem fizet pl kommunális adót, nincs szemétdíj, nem telefonál, nincs TV előfizetése stb. Van ilyen büszke magyar ember? Ha a tisztelt számadó úgy véli hogy akár csak a felsoroltak közül valamelyikre kell pénz akkor vonja le és máris lehet osztani ételre, még jó ha egy főre. Fut hideg vízre, esetleg krumpli - kenyér - szalonna. Ruhára? Húsra? Néha finomabb falatra mennyi jut?
Még egy lázcsillapító sincs ingyen, közben egyesek jobban élnek segélyből meg családi pótlékpól mint más magyar munkabérből.
Lakbér nincs, saját lakásban lakok, a rezsi minden adóval, biztosítással együtt 20 ezer ft havonta, tévé internet 6 ezer ft (de lehetne olcsóbb 2 ezerrel, ha kisebb csomagot vennék), hörcsögtartás 500 ft, az autó nem létszükséglet, azt nem számolom. A kaját havi 20 ezerből megoldom, kollégista voltam, azóta megeszek bármit. Ruházkodni sem kell minden hónapban. Mobilszámla 2 ezer. Akárhogy számolom, 50 alatt vagyunk. A maradékot meg félre lehet tenni, így jut belőle váratlan kiadásra.
Látod, nem nagy hókuszpókusz.
jolinar akkor gyógyszer biztos nem kell mert a szimbiótád meggyógyít?
Bocs de a nem hiszem el hogy télen (4-6 hónap) fűtéssel 20 e alatt vagy.
Mosópor, vegyszerek, wc papír, közös költség...
60 eft nem fér bele sem net sem kábel sem tv csak használtruha!
1 ember 1 lakást csak magyon alap létszügséglettel tud fenntartani.
fogadok h a tv laptop mosógép ruha stb elfelejtetted visszaosztani,
úgyhogy nem szeretem az ilyen elnagyolt számításokat másoknak kiosztva!
Gyógyszer nem kell, soha nem vagyok beteg.
Fűtésszámlám nincs, jól szigetelt a lakás, télen sem fűtök, a közös költség pedig benne van a rezsiben. A wc papír 500 ft, azt nem találtam említésre méltónak.
Tehát én simán meg tudnék élni 60-ból, akármennyire is kételkedsz benne.
Természetesen nem annyiból élek, egyrészt, mert ketten lakunk a lakásban, másrészt fizetnem kell az egyetemet is, 400 ezer/félév - mivel ezt meg kell spórolni valahol, valóban úgy élek, ahogy leírtam.
bocs de pont innen hiteltelen az állításod mive jóval több pénzből élsz és ezekszerint találomra pár dolgott beteszel ami szerinted...de nem ezt kell nézni. 1 ember 1 lakás tehát a rezsi is megoszlik nálad.
pontosan tudom miről beszélek. ezekután meg sem lepődnék ha 80 négyzetméteres lakásból osztod hogylehet megélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!