60 ezer forint a fizetésem, Te meg tudnál élni ennyi pénzből, meg lehet élni ennyi pénzből?
mégegyszer:
-tv, laptop, mobil hűtő, bútor mosógép ezek relatíve tartós fogy cikkek ezeket is le kell osztani. 10 eft /év
-ruha ha használt akkor is 40 eft /év
-lakás amit mint írtad modern hisz fűteni sem kell azt is ki kell termelni
ezt is belevetted? 20-40 eft /hó
és ezek csak tényleg az alapok
Miért venném bele? Egyszer már kifizettem őket, azóta a 4 év alatt pedig semmihez nem kellett nyúlni. Ruhára meg soha nem költöttem 40-et. Közelebb van a 4 ezerhez, ha mindenáron le akarod bontani, 5 évente egy normális cipő. Minden mást meg lehet venni akcióban, nadrágot, inget, bármit párszáz forintért (lásd mrsale).
Tudom, hogy a többség képtelen ennyire spórolni, de meg lehet szokni.
évente 4 eft na ne nevettes? a lakáson ok túlvagy de ezt is meg kellett termelni valakinek.
sok ember okoskodik ki mennyiből jön ki meg szerinte,de mindig mondanak egy összeget aztán kiderül h jóval többet költenek..
pedig egyszerű nem kell válaszolni csak fejben:
1 év alatt mennyi a jovedelem mennyi mennyi a megtakarítás na ezt leosztod 12vel és már kiderül h sok mindenki többet költ mint gondolná!!!!
Azomban a hosszútávú ktg autó lakás nem is beszélve amit 10 évre nézünk!
csak most költöttem lakásfelújításra hoppá. több évre visszamenőleg már más lett a bontás ezekkel is kell számolni, és akkor még jó ha nem hitelről beszélünk.
mr sale 1 alapöltöny 16 eft akkor bőven átlépjük a keretet gondolom nem közgazdra jársz!
teljesen lejött hogy úgy osztasz h jóval magasabb szinvonalon élsz!
számos helyen ellentmondasz magadnak nem fűtöd a lakást aha persze!
itt valaki tanácsot kért hogy hogy ki jön ki nem egy fellengzős megnyilvánulást várt hogy
"én simán kijönnék, de amúgy jelenleg 3x ennyiből élek"
azért én nem osztanám h mennyiböl jönnék ki mert nem így élek, max abban segítek hogy mivel lehet ktg megtakarítani.
jah én meg pl ha hajléktalan lennék simán kijönnék 20 eft-ből blabla...
nem te számoltad. matolcsinak véletlen a 47000 ? hogy enyyi elég :-)
Ki mondta, hogy öltönyt kell venni? Inget vettem már ott 130 ft-ért, nadrágot is 500-ért.
Attól, hogy több pénzem van, nem élek magasabb színvonalon, mert az egyetemre elmegy az összes pénz. És igen, közgázt tanulok.
Hol mondtam ellent magamnak? Valóban nem fűtök, simán elvagyok 15-16 fokban, az alá pedig soha nem esik a hőmérséklet. Nagyon nem jönnek össze neked ezek az ellenérvek.
Tisza, Adidas, ezek beváltak, simán bírják 5 évig.
Az igazmondásommal nem tudom mi bajod van, attól, hogy te nem vagy képes ilyen körülmények között élni, nincs jogod kétségbe vonni, amit írok. Főleg nem lepontozni.
(Az állami támogatás pedig azért nem jött össze, mert dolgoznom kellett a felvételire való készülés helyett is. Nem mintha bármi közöd lenne hozzá.)
dehogynem!
de szerintem mástól jött.
1 folyamatosan elentmondasz magadnak
2 egyszerűen nem fogod fel h amit már korábban elköltöttél azt a
is valmikor meg kellett termelni, és ez igaz lesz a jövőőre nézve is.
4 nem csak a hülye költ pl mosógépre hanem akinek a régi elromlik annak cserélni kell!!!
5 a megélni folyamat mint fenntartható létezés amit nem lehet leredukálni
csak kajára rezsire.
pl most továbbtanulsz hogy elvileg jobb, magaszabb fizetésed legyen, de ahhoz ki kell termelni a tandíjat előbb
Ebben igazad van.
Én úgy szoktam, hogy tartós fogyasztási cikkeket kizárólag megtakarításból vásárolok, ezért volt elkülönítve a fejemben a mindennapi bevételektől és kiadásoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!