Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tudok tenni ha belém...

Mit tudok tenni ha belém nevelten viszolygok a munkától? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Először is bocs ha nem jó helyre írom de nem tudtam hova lehetne. Másodszor meg igen tudom hogy ez nem jó és hogy ez baj, ezért szeretnék ezen változtatni, mielőtt még jönnének a beszólások.

Szeretném ott kezdeni hogy most tanulok jelenleg, de kéne diákmunka, és most önéletrajzot kéne készítenem, de csak halogatom :S Erre mindjárt vissza térek de előtte kicsit a múltról.

Kicsi korom óta mostoha apámmal éltem, meg anyámmal. A baj mindig inkább mostoha apám volt. Nagyon gonosz ember volt, szerette az embereket terrorizálni, könnyen kijött a sodrából. Ha kellett szóban vagy tettben bántott, emiatt féltem tőle, és utáltam. Ezt vele az apja is csinálta, és már egész kicsi kora óta dolgoztatta. Ez persze akkoriban normális volt, de ahogy nekem jött át ez az az hogy olyan szövegeket nyomott le nekem hogy "én már ilyen idősen három helyen dolgoztam". Anyám belemerült a házimunkába, és inkább mindent elém rakott elkényeztetve engem. Én meg inkább bezártam magam a szobámba, dacból azért se vállaltam nyári munkát, akárhányszor akarták, vagy azt hogy a családi vállalkozásban dolgozzak. El is lustultam talán.

Már jó pár éve nem él velünk, és az életszínvonalunk nem a régi. Érettségi után megpróbáltam munkát találni, de szinte lehetetlen volt találni, talán nem is erőltettem annyira. Ha valamikor is lett volna lehetőség hogy szerezzek munkát beijedtem, és passziváltam magam. E miatt már anyámmal is viták alakultak ki, és hát megértem őt nem itthon kellett volna lennem. Majd egyszer nyáron nagy nehezen, testvéreim segítségével bekerültem egy gyárba. Jó érzés volt dolgozni, de sajnos pokoli volt a munka, nehéz fárasztó, és annyira unalmas hogy az utolsó 3 órában már csak azon gondolkoztam hogy innen lelépek. Amit kevesebb mint egy hét alatt megtettem. Emiatt még nagyobb gondokat okozva magamnak és a családnak. Egyszerűen nem bírtam azt a munkát. De a képesítésemmel és a tapasztalatommal nem válogathattam...Most elmentem fősulira, talán azért hogy még tanuljak, hátha nagyobb eséllyel lesz olyan munka amit szívesebben csinálok, talán csak hogy húzzam az időt. Úgy volt nyáron dolgozok de addig halogattam hogy végül nem. Ha anyám vagy barátnőm mondja hogy miért nem néztem, és hogy nézzünk mindig kiakadok hogy majd megoldom, nem kell erőltetni. Most már nagyon kéne egy diákmeló. Egyre el is mentem barátokkal jelentkezni, de nagyon féltem mi lesz, hát az lett hogy nem hívtak vissza, most meg kéne keresnem tovább. De mindig más dolgokra hivatkozva halogatom.

Tudom hogy a munkát nem kell szégyellni és igen is csinálni kell bármi legyen az. De valahogy egy akkora erő dolgozik bennem, egy félelem, egy kétely hogy meg tudom csinálni. Szeretnék ezen túl lendülni, igen is dolgozni pénzt keresni. Csak utolsó pillanatban mindig visszakozok.

2012. okt. 1. 09:14
 1/7 anonim válasza:
70%

Nem a munkától viszolyogsz, hanem a kudarctól. Ezt le kell győznöd saját magadban, emelni kell az önbizalmadat stb.

Meg jó lenne, ha találnál olyan dolgot, amit élvezettel csinálsz, amit nem tartasz fárasztónak vagy unalmasnak.

Egyébként megy egyszerű: fel kell nőni! :)

2012. okt. 1. 09:24
 2/7 anonim ***** válasza:
72%
Azt nem tudom, mit tudsz tenni, de belém nem kellett belém nevelni. Én alapból viszolygok minden munkától. Amit meg nappal kell csinálni, az alapból kizárva. Képtelen lennék minden reggel felkelni. 40 év alatt két hetet dolgoztam nappal, de még mindig rémállom., ha rá gondolok.
2012. okt. 1. 09:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát meg kell erőltetned magad... De komolyan. Szerinted mindenki más alig várja már, hogy dolgozni menjen? Biztos ilyen is van, de azért nem ez a jellemző.

Speciel én akkor is biztosan dolgoznék, ha megnyerném a lottót, és nem kéne, de az is biztos, hogy nem így, ahogy most teszem... És ezzel sokan vagyunk még így. :(

2012. okt. 1. 09:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős a helyzet.Egy időben én sem akartam elmenni dolgozni,folyton kerülgettem.Nem magával a munkával van bajod,hanem azzal,hogy nem olyat csináltál,amit szeretsz.Gyárba,meg eladónak én sem mennék már soha a büdös életben,mert unalmas és monoton,én már az első két órában kikészültem az ilyen munkáktól.És végül csak elértem,hogy kitegyenek onnan,csak úgy burkoltan,hogy ne az én hibámnak látszódjon,hanem a gonosz,kegyetlen világénak,mert a szüleim megöltek volna,ha látják bennem ezt a viszolygást az ilyen munkáktól.De viszont sok olyan munka van,amit még hétvégén is szívesen csinálok,mert szeretem.Csak meg kell találni,hogy mit szeretsz csinálni és kész.Amúgy a beszólások is ismerősök,én ezt állandóan megkapom az idősebb korosztálytól,hogy ők már ennyi idősen blablabla.Tojd le őket,könnyen beszélnek,az ő idejükben még volt munkalehetőség,ma meg már örül az ember,hogyha lyuk van a se.ggén.
2012. okt. 1. 10:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát én meg mennék dolgozni szívesen bármit, de sajnos 8 hónapja nem kellek sehova (diploma, nyelvek megvan), de még csak be se hívnak interjúra. Ha eltartana vki nem is lenne baj, de sajnos senki sem tud pénzelni engem. Szal nem a munka hiányzik, de kell a pénz!
2012. okt. 1. 10:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ne ess kétségbe, nincs olyan munka, amibe egy idő után ne fásulna bele az ember, még akkor is, ha alapvetően szereti. Tudod: Jóból is megárt a sok!

Én a munkával mindig úgy voltam, hogy meghalok, ha valamit nem kell csinálni. Amíg valamiből a maximálisat ki nem hozom, addig érdekel, hajtok, élvezem, aztán egy idő után átmegy a dolog unalmasba, mert már nincs benne semmi új, semmi olyasmi, ami hajtana előre. Ilyenkor szoktam váltani, ha tudok.

Én is úgy látom, hogy inkább azzal van baj, még nem nőttél fel!

2012. okt. 1. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg átnevelni magad! Az én családom is elképesztő útravalót adott: abban nőttem fel, hogy a pénzzel nem kell, sőt nem szabad foglalkozni, mert az alantas dolog, bízzak mindent a szüleimre, majd ők megoldják. Anyukám életében nem dolgozott egy évet összesen. Amikor egyetemistaként mégis elvállaltam egy munkát, mert már nagyon untam, hogy ők adják a pénzt, ezért ők határozzák meg, mire költhetek, rengeteg szidást kaptam, hogy mégis hogy képzelem, hogy dolgozom. Nem is bírtam sokáig, felőrölt az a helyzet, hogy minden áldott nap felhívtak, hogy mekkora hülye vagyok, amiért dolgozni járok.

Most romlott az anyagi helyzetük, ezért egyáltalán nem tudnak támogatni. Tehát megint elmentem dolgozni. Szerencsém volt, ismerős ajánlotta a munkát. Anyukám amint ezt megtudta, felhívott és közölte, hogy most azonnal mondjak fel, az egyetemen kérjek egyéni tanrendet és költözzek hozzájuk vidékre, így nem kell majd dolgoznom. Hetekig ment ez a huzavona, teljesen felőrölt. Azt hallgattam, hogy ilyen alantas munkával (titkárnő jellegű) elpocsékolom a tehetségem és egyáltalán hogy merült fel bennem ez az őrület.

Az a szerencsém, hogy olyan barátom van, aki teljesen más szellemben nevelkedett, náluk az az alapfelállás, hogy mindenki dolgozik, a fiúk már egész kis koruktól mentek nyaranta az apuka műhelyébe dolgozni. Ő teljesen kiakadt azon, amit a szüleim csinálnak, mert pontosan azt látta, hogy amikor már látszott, hogy muszáj munkát vállaljak, egyszerűen nem bírtam magam rávenni, hogy megírjam az önéletrajzom, és amikor nagy nehezen megírtam, nem mertem elküldeni. Kaptam tőle néhány iszonyatos fejmosást - a végén azt is közölte, hogy oké, ha elfogy a pénzem, ő nem tart el engem, és mivel a szüleim sem tudnak ugye támogatni, így lényegében hajléktalanná váltam volna. Na akkor beparáztam, és érdekes módon, egy hónap alatt három részmunkaidős, egyetem mellett is végezhető helyet is találtam!

Mondjuk még mindig nagyon nehezen veszem rá magam, hogy bemenjek és csináljam, viszont egyrészt tudom, hogy nincs mese, ezt nem szúrhatom el, mert akkor mehetek a híd alá (igen erős motiváció!), másrészt azt is megkaptam a barátomtól, hogy ő nem tudna elviselni egy lusta nőt maga mellett - ami érthető is, mert ő rengeteget dolgozik azért, hogy jól élhessen. Egyébként ez is elég erős motiváció, miután azt látom, hogy reggeltől estig dolgozik és tanul, egyszerűen nincs pofám otthon ülni és nem dolgozni.

Esetleg nálad is működhetne az, hogy megpróbálod magad függetleníteni a családodtól. Persze nehéz, ha mindig ott vannak, de ennél jobb megoldás szerintem esetedben nincs. Beszélgess sokat olyan barátokkal, akik dolgoznak már, kérdezd őket a munkáról, és hogy hogy élik meg a dolgot. Így legalább lesz egy képed, mi a cél, amit el kell érni.

2012. okt. 1. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!