Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Korábbi munkavállalás esetén...

Korábbi munkavállalás esetén jár a START kártya?

Figyelt kérdés
Az érettségi után jártam fél évet egy OKJ-s képzésre, de azt otthagytam, ezt követően pedig fél évet dolgoztam. Ezután jártam felsőoktatásba, és most már diplomásként keresem az állásom. Így jár a START kártya? Vagy azért, mert korábban nem akartam fél évig itthon unatkozni, hanem becsületesen dolgoztam, azért kirekesztenek ebből a lehetőségből?

2012. szept. 24. 23:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#7-eshez: Voltam a munkaügyön (nem is egyszer), de annyiban speciális a helyzetem, hogy vidéki kisvárosban lakok, dolgozni viszont Budapesten szeretnék. Ezért épp a munkaügyisek javasolták, hogy ne regisztráljam magamat, mert ők a városban legfeljebb adminisztrátor munkát tudnak találni, és amit felajánlanak, azt kötelező elfogadni.

Az államról, a hivatalokról és az ellátásokról szóló véleményemet pedig fenntartom. Úgy gondolom ehhez van jogom.

2012. szept. 25. 14:06
 12/13 anonim ***** válasza:
68%

Magyarázkodsz, magyarázkodsz de csak egyre jobban elásod magad.

- A munkaügyi hivatalnak nem feladata és kötelessége munkát keresni neked.

- Nem vagy köteles elfogadni a felajánlott munkát!!! Max megvonják a segélyt. (De veled még ilyen sem fordulhatott volna elő mivel munkanélküli segélyt sem kaphatsz hiszen nem volt munkaviszonyod az elmúlt pár évben.)

- Azért mert Pesten akarsz dolgozni, attól még regisztrálhattál volna a munkaügyin. Minden támogatást egyéb dolgot a lakóhely szerinti illetékes hivatal intézi.

- Azon pedig, hogy egyenlőre még Pesten sem találtál munkát nem csodálkozok. Ezzel a hozzáállással én sem alkalmaználak.

- Szerintem is menj ki inkább külföldre. Ott "nagyon" keresett az e fajta munkaerő, "szeretik" akik csak nyafogni tudna, mindig másra mutogatnak és képtelenek a konstruktív munkára.

(Én ezt a kérdést töröltem. Ez csak önsajnálatról, semmi másról nem szól. Saját sikertelensége miatt lehessen valakire mutogatni. Államra, navra, munkaügyire, tök mindegy kire…)

2012. szept. 25. 14:25
 13/13 A kérdező kommentje:
Jobb is, hogy törölted, mert a személyeskedésre semmi szükség nincsen.
2012. szept. 25. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!