Korábbi munkavállalás esetén jár a START kártya?

Hát ha be vagy jelentve munkanélkülibe és van már 3 hónapod akkor Start Bónusz jár.
Sima start szerintem nem jár, mert nem első ízben létesítesz munkaviszonyt.
Start plusz és Start extrát már nem lehet kiváltani.

"Balatonon egy szállodában" :) Gyanus, hogy nem voltál bejelentve.
Ha 3 hónapja regisztrált munkanélküli (ha júniusban államvizsgáztál akkor lassan meg is van, júli-aug-szept) vagy akkor jár Start Bónusz.
Egyébként pedig ne fűzz sok reményt ehhez a Start kártya dologhoz. Nomrális céget nem érdekli van e vagy nincs. Ott az számít, hogy tudd mit csinálsz, érts hozzá amire felvettek. Pár fős vállalkozások azok amelyikek még nézik van e.

Köszi a válaszokat. A munkaügyre azért nem jelentettem be magamat, mert ők diplomás munkát úgyse találnak, szóval az a bónusz lehetőség ki van lőve.
Mindenesetre úgy tűnik, hogy ha valaki érettségi után dolgozott mondjuk betanított munkásként (mert rossz anyagi helyzete miatt rákényszerült), majd elvégzett egy egyetemet, annak ez a segítség nem jár. Vagyis már megint nem a rossz társadalmi közegből származó, de szorgalmas embereket segítő programról van szó.

Neked is járna, ha nem így állnál a dolgokhoz, nem készen várnál mindent, hanem tennél is érte.
Hogy akarsz egyáltalán Start kártyát ha még a munkaügyibe sem mentél el? Ahhoz hogy egyáltalán kérhess, kell egy igazolás a munkaügyitől, hogy XY pályakezdőt (vagy csak normál) Z napja munkanélküliként tartjuk nyilván. Ezzel az igazolással kell elmenni a NAVhoz és majd ők állítják. Az hogy regisztrálsz a munkaügyiként még nem jelenti hogy ki is kell váltanod a Start kártyát. Akkor is elég ha tuti felvesznek, akkor elég. Mikor végeztél az egyetemen akkor az kellet volna az első, hogy elmész a munkaügyibe. Ja, hogy te diplomás vagy és nem vegyülsz a szakmunkásokkal! Az más! Elárulom, hogy a munkaügyi a regisztráltak 99,99%nak nem tud munkát ajánlani. Függetlenül, hogy diplomás vagy 6 osztályt végzett. Az nem arról szól, hogy csókolom most végeztem, ilyen diplomám van. Tessék aranyom itt az állás magának, hétfőn menjen és jelentkezzen hogy kezdene. Na nem az nem ez a pálya.
Nyafoghatsz itt hogy neked semmi sem jár, le is írhatod még ötször (hátha saját magad elhiszed), de az igazság az, hogy neked is járna, ha tennél érte valamit. Senki nem fog hozzád menni a kisszobádba, hogy gyere már hozzánk dolgozni, meg tessék aranyom itt Start kártyája. Ja hogy te diplomás vagy! Az más akkor menjenek a cégek hozzád, keressen meg a hivatal téged. Igazad van. Könnyebb nyafogni, vádaskodni, mindenben az államra hivatkozni, mint tenni valamit. Tipikus paternalista álláspont.
(Én is egyetemet végeztem. Nekem is van felsőfokú nyelvvizsgám és mégis elmentem a hivatalba, regisztráltam és eltűrtem, hogy érettségizett, embergyűlölő Mancika úgy beszéljen velem, ahogy beszélt anno.)

Lehet nem tetszik az előző határozott stílus, de teljesen igaza van!
Ahogy lediplomáztam, mentem is a munkaügyi központba, pont holnap kell bemennem megint, letelt a 3 hónap, szóval most már ténylegesen is jogosult vagyok a START kártyára. Ettől függetlenül eddig is minden pályázatomra beírtam, hogy START kártyára jogosult vagyok.

A sima start (pályakezdő) kártyához nincs szükség munkaügyis regisztráltságra.
A start bónusz kártyához kell a minimum 3 hónap regisztráltság.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!