Hány évesen kezdted el építeni a karriered?
Mennyi idő volt, mire minden kialakult, hogy saját életet kezdhess, elköltözve a szülőktől, saját keresetből?
Most hány éves vagy?
Szerinted késő-e 25 évesen elkezdeni karriert építeni?
Karriert építeni nem 25 évesen kell elkezdeni, hanem 6 évesen. Az általános iskolai teljesítményed alapján vesznek fel a jó gimibe, ahonnan a megfelelő piacképes diplomát adó egyetemre mehetsz. Már ekkor el kell kezdened tanulni nyelveket, hogy mikor huszonévesen kikerülsz az egyetemről, megfelelő háttérrel rendelkezz a munkához. A gyakorlati helyekről nem is beszélve. Én 24 évesen kezdtem el dolgozni, de már az első munkahelyemen kerestem annyit, hogy saját albérletet tartsak fenn, és most tervezem az első lakásom megvásárlását.
És nem, sose késő. Mindig változtathatsz az életeden, nem szabad beletörődni az ilyenbe.
Jó persze, olyan karrierhez, hogy Amerikában legyek államfő, tényleg 6 évesen kell elkezdeni.:)
Én most egy "szerény", átlagos, de boldog élethez szükséges karrierről álmodom, mert sajnos (vagy nem sajnos, ki tudja) most jött el az idő, mikor foglalkozhatok magammal és elkezdhetem az életem. Ezért érdekel, hogy mások szerint késő-e most elkezdenem tanulni, építgetni az életem és kíváncsi vagyok mások tapasztalataira, akiknek már sinen vannak ezek a dolgok.:)
Várom a válaszaitokat!:)
"Jó persze, olyan karrierhez, hogy Amerikában legyek államfő, tényleg 6 évesen kell elkezdeni.:)
Én most egy "szerény", átlagos, de boldog élethez szükséges karrierről álmodom"
Bocsi, de ez rossz hozzáállás. Nem tudom, hogy milyen az a "szerény, átlagos" élet, de az egész eddigi életed az, amivel te éppen aktuálisan gazdálkodsz. 25 évesen nagyon nehezen fogsz jól fizető állást kapni, ha nem beszélsz nyelveket, és nincs egy rendes diplomád, szakmai tapasztalatod. Ha ez nincs, akkor 30 évesen is még lehet, hogy munkanélküli vagy, és 40 évesen talán elmehetsz tálcákat szedegetni a McDonaldsba (persze, túlzok). Mindig tedd meg a legtöbbet, amit meg tudsz tenni, és sikeres leszel. Lébecolj, és viseld a következményeit. Nincs sültgalamb, mindenki "saját sorsának kovácsa".
Azt jelenti, hogy én nem vágyok havi 1 milliós fizetésre, nem akarok napi 24 órát melózni, hogy mindenkin átgázolva én legyek a legjobb. Nem vágyom medencés házra, sem arra, hogy minden évben 5 különböző országot járjak be és szórjam a pénzt.(Utazni, nyaralni én is szeretek/szeretnék, de nekem bőven elég egy kis campingbe való kiruccanás, nagyon jól érzem magam az olyan helyeken!Tűz,főzés,borozgatás a barátokkal és minden jó úgy!)
Nekem ennél sokkal fontosabb, hogy legyen egy kis lakásom,és tényleg viszonylag kicsit szeretnék (persze normális kereteken belül, tehát nem egy kutyaházat) ami otthonos és jól érzem magam benne. Szeretnék egyszerűen élni, mert szerintem az a boldog élet. Nincs annyi stressz benne (persze gondok mindig akadnak), mintha valaki 3 céget akarna egyszerre vezetni, és ha valami nem sikerül, kész őrültek háza van és idegösszeomlást kap, mert vesztett x milliót (láttam már ilyet).
Sokkal többet számít nekem az, ha a párommal beülünk egy filmre a moziba és költünk 2ezer ft.-ot és nagyokat nevetünk, mintha a legpuccosabb étterembe vinne, ahol még nevetni sem szabad, mert zavarok másokat. Nem tudom érted-e. Nah de ez mindegy is, a lényeg, hogy nekem ehhez elég egy kisebb karrier is, csak kérdezem, hogy 25 évesen van-e még lehetőség tanulni, képezni magam? Csak mert sok helyen olvasom, hogy mennyi tapasztalatra van szükség stb. ami nekem egyelőre különböző okok miatt nincs (munka téren).
Én 16 évesen kezdtem el dolgozni (diákmunka), középsuliban nyáron dolgoztam, majd 6 évig jártam egyetemre, akkor már a suli mellett is tudtam dolgozni, de akkor már nagyon figyeltem, hogy olyan diákmunkát találjak, ami kapcsolódik a szakmámhoz. Szerencsére mindig volt olyan munka, és teljesen jól tudtam keresni az egyetem alatt, mivel ott volt még a szoctám és a tanulmányi ösztöndíj. Most 24 éves vagyok, és kb 3.000.000 Ft megtakarításom van, ami még édeskevés egy saját lakáshoz....
A barátom jóval ügyibb volt, mert ő még az egyetem alatt, 20 évesen teljesállásban elhelyezkedett egy nagyon jó céghez, ahol hihetetlenül jól keres most is, és 24 éves korára vett egy szép 70 négyzetméteres lakást teljesen önerőből. Jelenleg abban a lakásban élünk, szóval én olyan 22 éves koromtól öneltartó vagyok teljesen.
Ha van lehetőséged, akkor azonnal kezd el építgetni, mert ennél nincs is jobb dolog.
19 évesen kezdtem el dolgozni még csak akkor egyetem mellett telemarketing(fújjjjj,álmomban se többet).
23éves korom óta dolgozom igazán teljes állásban multinál mint szoftvertesztelő mérnök,én az a típus vagyok aki kihajtja a belét a pénzért.Nekem célom a medencés kecó,BMW a Porsche,hogy céget vezessek,beszéljek 5 nyelvet,jó megjelenésem testem legyen(ez mind pénz),utazgatni luxus körülmények között.
Biza lemondással jár nincsen buli hétköznap sokszor még hétvégén sem,rengeteg tanulás,meló,sport és el is ment a nap,van,hogy hajnali 2kor fekszek le reggel 7kor kelés mert menni kell dolgozni vagy suli és utána dolgozni.
Kőkemény de nagyravágyó embereknek ezt kell tenni,nincsen ingyen a ,,kaviárt nagykanállal élet".
Nem késő kérdező,de akkor hajtsál rá,mert 25évesen már illik egy jövő képed legyen meg célod.Teljesen más életed lesz,komolyabb leszel,sikeres,lesz zséd is,ami főleg a nőknél nem hátrány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!