Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Feladnád a karriered az álmodért?

Feladnád a karriered az álmodért?

Figyelt kérdés
Adott egy biztos munkahely,nem túl magas fizetéssel (70ezer Ft), de nagyon szereted amit csinálsz, senki nem taszít korlátok közé csak legyen elvégezve a munkád. Az első év nagyon kemény volt, mindenáron ki akartak utálni, mára becsülnek mert megdolgoztál érte. Feladnád-e ezt azért, hogy 5 évig tanulj egyetemen, megszerezve álmaid diplomáját? Megkockáztatva ezzel azt, hogy lehet nem tudsz majd elhelyezkedni mert ki tudja mi lesz 5 év múlva. Ha pedig maradsz valószínűleg 5 év múlva is itt leszel, viszont egyre kisebb az esélye hogy szerezz egy diplomát ezen a szakon. Mit tennél?
2010. szept. 13. 09:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kortól is függ, ha feltételezem, hogy fiatal vagy, akkor fel. 25-30 évesen tudható, vagy erősen sejthető, hogy nem arról a munkahelyről fogsz nyugdíjba menni, ami pedig azt jelenti, hogy a meglévő diplomáddal sokkal több lehetőséged lesz majd. Hiába szeretnek és becsülnek, a pénz se sok, ráadásul a mai világban a munkahelyek is tiszavirág életűek a régi időkhöz képest. Csak azért ne maradj, mert jó a légkör. A diploma a jövődet szépen egalizálhatja. Én váltanék még 40 évesen is.
2010. szept. 13. 09:14
 2/11 anonim ***** válasza:
51%

Hacsak nem orvosira mész vagy mérnöknek akarsz tanulni, akkor simán megoldható a suli és a meló egymás mellett.

24/L

2010. szept. 13. 09:20
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Én is melózom és sulizom egyszerre is. Szerintem próbáld meg a kettőt egyszerre.
2010. szept. 13. 09:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Sajnos a kettő nem megy egyszerre, itt csak nappalin van államilag támogatott, levelezőn nincs, pénzem nincs kifizetni a tandíjat, nappalin pedig hétfőn, kedden egész nap ott kellene lenni, a többi nap is húzós. Így nem megy sajnos együtt.
2010. szept. 13. 09:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

diploma.

sokkal több lehetőséged lesz elhelyezkedni.

nehogymár hogy 70 rongyért akarj gürizni még évtizedken keresztül.

2010. szept. 13. 09:57
 6/11 Bocipók ***** válasza:
76%

Egyértelműen diploma!!!!!

A munkahely sohasem biztos, mi van, ha a céget választod és esetleg néhány év múlva megszűnik?

Akkor se melóhely, se kilátások.

Az önképzés (persze, ha jó szakirányt választasz) hosszú távú BEFEKTETÉS!!!!!

2010. szept. 13. 10:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha jogi egyetemről van szó, akkor azt nem érdemes. Ha orvosi, akkor az meg nem 5 év lesz. Mit akarsz elvégezni?
2010. szept. 13. 10:15
 8/11 A kérdező kommentje:
Szociális munka szak 3,5 év a BA, aztán 2 év az MA
2010. szept. 13. 11:23
 9/11 anonim ***** válasza:
76%

Szocmunka szak mellett röhögve tudsz dolgozni... és kellene is, mert nem egy olyan szak, aminek az elvégzése után tárt karokkal várnának a munkaadók. Én szociológiát végeztem nappalin, heti 40 órában dolgoztam mellette. És most sem bánom, mert az önéletrajzban elsőként a szakmai tapasztalatot nézik!

24/N

2010. szept. 13. 13:33
 10/11 anonim válasza:
100%

Remélem nem haragszol meg a kommentemre mert abszolút nem nagyképűségből mondom, hanem pont azért, hogy téged motiváljalak.

Először is nagyon kishitűnek és homályosnak tartom a céljaidat. Túlságosan rövidtávban gondolkozol. Én érzem benned az elhivatottság szikráját, amit már csak óriási lángokká kell alakítanod.

Szerintem nem is érdemes ezen gondolkoznod. Már rég az egyetemen kéne felvenned a tantárgyaidat. Szerintem egy ilyen cél, egy ambíciózus ember számára annyira egyértelmű, hogy már szinte nem is cél. Sztem az a cég, ahol dolgozol (lehet hogy becsülnek), de akkor is 100%-ig helyettesíthető vagy ha kemény 70ezer Ft-ot tehetsz zsebre minden hónapban. Lehet most biztonságban érzed magad, de az ő kezükben vagy és bármikor egy tolvonással tönkretehetik az életedet (még se hangzik túl biztonságosnak mi?).

Visszatérve a kishitűségre, homályosságra és a rövidtávra. Egy egyetem ahogy írtad 3+2 év. Ez 5 év az életedben. De hol akarsz lenni 15-20év múlva? Ezt értem rövidtáv alatt. Homályos a célod mert az egyetem életed egy része csak. De, hol akarsz tartani 15-20év múlva ha nem csak az életed egy részletét vesszük hanem az egészet úgy ahogy van?

Most én is gürizek egy irodában nevetségesen alacsony bérért. De pontosan tudom mit, hogyan és mikorra akarom elérni a céljaimat

Szóval nem fosom itt tovább a szót, a kérdésedre a válaszom:

Mindenképp az álmokat és a szabadságot válaszd, ne a biztonságot és egy olyan karriert, ami elhiteti veled, hogy ezzel megtudod alapozni a jövődet.

Mégegyszer bocsi ha nyers voltam

Üdv,

ST

2010. szept. 13. 14:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!