Feladnád a karriered az álmodért?
Hacsak nem orvosira mész vagy mérnöknek akarsz tanulni, akkor simán megoldható a suli és a meló egymás mellett.
24/L
diploma.
sokkal több lehetőséged lesz elhelyezkedni.
nehogymár hogy 70 rongyért akarj gürizni még évtizedken keresztül.
Egyértelműen diploma!!!!!
A munkahely sohasem biztos, mi van, ha a céget választod és esetleg néhány év múlva megszűnik?
Akkor se melóhely, se kilátások.
Az önképzés (persze, ha jó szakirányt választasz) hosszú távú BEFEKTETÉS!!!!!
Szocmunka szak mellett röhögve tudsz dolgozni... és kellene is, mert nem egy olyan szak, aminek az elvégzése után tárt karokkal várnának a munkaadók. Én szociológiát végeztem nappalin, heti 40 órában dolgoztam mellette. És most sem bánom, mert az önéletrajzban elsőként a szakmai tapasztalatot nézik!
24/N
Remélem nem haragszol meg a kommentemre mert abszolút nem nagyképűségből mondom, hanem pont azért, hogy téged motiváljalak.
Először is nagyon kishitűnek és homályosnak tartom a céljaidat. Túlságosan rövidtávban gondolkozol. Én érzem benned az elhivatottság szikráját, amit már csak óriási lángokká kell alakítanod.
Szerintem nem is érdemes ezen gondolkoznod. Már rég az egyetemen kéne felvenned a tantárgyaidat. Szerintem egy ilyen cél, egy ambíciózus ember számára annyira egyértelmű, hogy már szinte nem is cél. Sztem az a cég, ahol dolgozol (lehet hogy becsülnek), de akkor is 100%-ig helyettesíthető vagy ha kemény 70ezer Ft-ot tehetsz zsebre minden hónapban. Lehet most biztonságban érzed magad, de az ő kezükben vagy és bármikor egy tolvonással tönkretehetik az életedet (még se hangzik túl biztonságosnak mi?).
Visszatérve a kishitűségre, homályosságra és a rövidtávra. Egy egyetem ahogy írtad 3+2 év. Ez 5 év az életedben. De hol akarsz lenni 15-20év múlva? Ezt értem rövidtáv alatt. Homályos a célod mert az egyetem életed egy része csak. De, hol akarsz tartani 15-20év múlva ha nem csak az életed egy részletét vesszük hanem az egészet úgy ahogy van?
Most én is gürizek egy irodában nevetségesen alacsony bérért. De pontosan tudom mit, hogyan és mikorra akarom elérni a céljaimat
Szóval nem fosom itt tovább a szót, a kérdésedre a válaszom:
Mindenképp az álmokat és a szabadságot válaszd, ne a biztonságot és egy olyan karriert, ami elhiteti veled, hogy ezzel megtudod alapozni a jövődet.
Mégegyszer bocsi ha nyers voltam
Üdv,
ST
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!