Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan, aki amway-ezik,...

Van olyan, aki amway-ezik, avonozik, stb. és nehezen megy?

Figyelt kérdés
2009. júl. 29. 14:52
 1/6 anonim ***** válasza:
29%
A lányom évekig csinálta,és több lett a kára,mint a haszna.Ez egy piramis-féle dolog,ami csak a legfelső szinten lévőknek haszon.
2009. júl. 29. 14:56
 2/6 anonim ***** válasza:
38%

Á... A legnagyobb probléma az, hogy mindenki ezt hiszi, vagy hasonlókat, és rögtön "távozz tőlem, Sátán"-attitűdöt vesz fel, amint megsejti, hogy ilyesmiről van szó, és menekül az MLM-estől. Holott ha előítéletek nélkül, ésszerűen nézné a dolgot, azonnal rájöhetne, hogy ez mindenkinek remekül megéri, neki is, csak éppen ehhez tényleg az kell, hogy sokan csinálják együtt, mert egy-két ember önmagában tényleg vagy csak ráfarag, vagy csak annyi haszna van belőle, hogy olcsóbban jut hozzá a termékekhez, de amúgy semmi egyéb.

Nagyon nagy kár. Svédországban pl. gyakorlatilag mindenki Oriflame-ezik és meg is éri nekik, különben ugye nem csinálnák. Ők rájöttek. Mi még nem... és tartok tőle, hogy egyhamar nem is fogunk, sajnos. :/

2009. júl. 29. 15:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, kára hogy lett belőle, hiszen először vevőt találsz, utána vásárolod meg a termékeket a központból. Nekem több ismerősöm csinálja, de egyik sem azért, hogy megéljen belőle, hanem mert így olcsóbban juthatnak a termékekhez. Sógornőm pl. Oriflame-es, de csak családon belül szokta megmutatni a katalógust, kell-e nekünk is valami, és nem katalógusáron, hanem nagykeráron vásárolhatunk rajta keresztül mi is. Eleve, ha rá is tenné a hasznát, az termékenként párszáz forint. Gondold el, mennyit kellene eladni, hogy ebből megélhetéshez elegendő jövedelem legyen? A lábát lejárhatná, és a lelkét kibeszélhetné, mire rendszeresen annyi vevőt találna.
2009. júl. 29. 15:04
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

a legnagyobb gond az MLM rendszerekkel, hogy jutalékok 80%-át a felső 3% százalék között osztják fel. a termékek aránytalanul drágák, mert túl magas az értékesítési költség. továbbá csak akkor jutsz igazából előre, ha sok-sok embert beszervezel és azok is sok-sok embert beszerveznek. ugyanakkor, csak akkor juthatsz sok pénzhez, ha a többi embert is "vállalkozóvá" teszed.

én nem hallottam még egyetlen egy cipészről vagy ügyvédről sem, aki arról próbált volna meggyőzni, hogy én is legyek cipész vagy ügyvéd és győzzek meg sok másik embert, hogy ők is cipészek vagy ügyvédek legyenek.

gondolj bele, hány olyan embert ismersz, aki meggazdagodott volna bármelyik MLM-rendszerből. és mennyit, aki kipróbálta és csak pénzébe és rengeteg idejébe került? persze a rendszerek úgy vannak felépítve, hogy aki nem sikeres abban, amire rábeszélték, azt is meggyőzik, hogy ő a hibás. közben teljesen figyelmen kívül hagyják, hogy a szerencsétlen nem is akart a rendszer tagja lenni, hanem csak rábeszélték.

közben azért vegye meg a kezdőcsomagot olyan termékekből, melyek az üzletben csak a töredékébe kerül és amiből a felső szint profitál.

ha én nyitok bármilyen üzlete, akkor először piackutatást végzek, hogy van-e rá igény. aztán kiszámolom a költségeket, megnézem milyen áron tudom beszerezni az árút és mekkora árrés szükséges illetve mekkora árrés piacképes.

2009. júl. 29. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
én jógázom, de könnyen megy.
2009. júl. 29. 15:52
 6/6 anonim ***** válasza:

> a legnagyobb gond az MLM rendszerekkel, hogy jutalékok 80%-át a felső 3% százalék között osztják fel.

Vagyis úgy működik, mint a kapitalizmus általában.

A fenti adat a hivatalos felosztási sémán alapul?

A valóságban a sok beszervezett és kifosztott balek miatt még rosszabb az arány.

...

Sajnos, az ellenkező oldalon álló hozzászólók úgy viselkednek mint a sarki [tudod milyen néphez tartozó] zokniárus. Ha nem ugrasz be nekik, elkezdenek átkozódni.

2012. jan. 18. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!