Másnak is ilyen nehezen megy a munkakeresés?
Február óta keresek állást, 1-2 alkalommal sikerült is, de azokról mindig kiderült, hogy be sem jelentenek, nem is annyi a fizetés, a főnök is egy futóbolond... tehát nemt artottak sokáig.
én főiskolát végeztem, csomó helyre jelentkeztem, volt, hogy be is hívtak próbanapra, olyan munkákra, amihez igazán nem kell főiskola (eladó, irodai adminisztrátor), mindig próbáltam megfeszülten, hogy megfeleljen, bíztattak is, barátságosak voltak, de mindig azt kaptam meg, hogy NEM.
fogalmam sincs, hogy mi lehet velem a baj, sose mondják, és nem értem, hogy egy olyan egyszerű munkára, mint az eladó (amit biztos, hogy jól végeztem a próbanapon, meg is dícsértek, több mint százezres forgalmat bonyolítottam, stb...) miért nem vagyok jó.
baromira belefáradtam a munkakeresésbe, lelkileg kikészültem a sokadig kudarc után... más is ilyen nehezen kap munkát?
Szia:)Ne aggódj,biztos nemsokára eljön a Te időd is!!
Ne add fel!
Én dolgoztam 7évig egy cégnél,felmondtam,és a felmondásom alatt találtam új helyet!Szerencsére!Tehát te is fogsz találni,főleg,hogy diplomád is van!
Én meg nem értem hogy nem találnak az emberek munkát, itt egy csomó gyár, üzlet ahol állandóan látom hogy felvétel van. Lehet otthon is dolgozni, ha kitalálsz valami okosat akkor még jobban is keresel mint máshol.
Számomra nem csak az a munkakeresés hogy beadom 100 helyre az önéletrajzom... ha kell csinálok magamnak munkát. Mert megélni meg kell valamiből akkor is ha sehova nem vesznek fel.
Akkor ott van még a másik dolog hogy nem csak a környéken lehet munkát keresgélni, lehet elcuccolni az ország másik felébe ha épp ott akad jó meló, vagy ha többre vágyik valaki akkor külföldre.
Semmivel sem vagyok különb mint bárki más, de nem volt még olyan hogy ne találtam volna munkát 1-2 hónapon belül.
Próbálj meg máshogy hozzáállni, ne kudarcként fogd fel, ha elutasítanak. Ha módodban áll, kérdezd meg, mi a fő oka annak, hogy nem vettek fel, hogy legközelebb arra is ügyelj.
Keress átmeneti munkákat. Például kisebb cégnél takarítás. Nem feltétlen hülyeség, a mi takarítónőnkről viszonylag rövid idő alatt kiderült, hogy értelmes csaj, és amikor üresedés volt, őt tették be (az állást kinn meg se hirdették, így erről egy átlag álláskereső nem is értesülhetett!!! és sok ilyen van).
Próbálj meg még tanulni valamit, ami segíthet a munkába állásban. Esetleg próbálj meg a hobbidból pénzt csinálni. Ne add fel! :)
Teljesen átérzem a problémádat. Ma is hasonló kudarcként éltem meg, amikor azt mondták, nem feleltem meg a teszten (7-ed magammal), holott a műszaki teszt kivételével úgy gondolom, hogy jól teljesítettem. Úgy gondoltam, hogy majdnem egyetemi diplomával nem fog gondot okozni, de mégsem találtak alkalmasnak.
Ugyan nyáron volt állásom, de most megint itt vagyok, hogy ősz van, tanári állás egy szál sem, s még ez sem sikerült. Pedig már másfajta munkát is megpályáztam, szinte mindent, ami az utamba került. (adminisztráció, titkárnő, ügyfélszolgálat stb.)
Persze, én is azt szoktam mondani másnak, hogy ne adja fel, csak magamnak néha ezt kevésszer mondom. Ilyenkor mindig magamban keresem a hibát, marcangolom magam, hogy megint mit szúrtam el ugyan? S nem jövök rá.
Kétségbe vagyok esve (most), de remélem kikászálódok belőle valahogy. Nem bírnám elviselni, hogy ezt a telet is itthon töltsem. Pedig nem sok reményem van egy új állásra, hiába kapálózok. Pedig Pesten próbálkozom illetve Borsod és Heves megye nagyobb városaiban.
Kitartást neked is!
27 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!