Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkát vállalhatnék 16...

Milyen munkát vállalhatnék 16 évesen? (Sok részlet odalent. )

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, és eléggé kilátástalan. Kerestem nyári munkát, több interjún voltam, sokáig is jutottam, de az idősebb jelentkezőket részesítik mindenhol előnyben természetesen... Hacsak nincsenek kapcsolatai az embernek. Anyámnak meggyőződése, hogy már félig nekem kéne eltartanom a családot... De valljuk be, hogy egy kamasz nem erről álmodik. Ráadásul, elmondhatom magamról, hogy túlteljesítem minden szülő elképzeléseit, csak a saját anyám veszi semmibe a teljesítményem. Bármilyen munkát elvállalnék egyszerűen. Alkalmit, takarítást, adminisztrálást, gyerek felvigyázást, akármit, iszonyat alacsony munkabérért is! Bárkinek bármi tanácsa, segítsége, megköszönném. Illetve... Aki ezt olvassa, és egy kicsit elbeszélgetne velem anyukámmal való kapcsolatomról, az is nagyon sokat segítene nekem! Köszönöm!

Egy kétségbeesett lány...

#munka #takarítás #diákmunka #gyerek felvigyázás
2012. aug. 28. 22:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
anyád elég érdekes ember.a mai 16 évesek jó része nem dolgozott még egy percet sem,nemhogy családot tartson el
2012. aug. 28. 22:25
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Így mégis merre laksz? Mert vannak olyan részek az országban, ahol kb. semmi munka nincsen, főleg nem diákoknak. Édesanyáddal meg mélyen el kéne arról beszélgetni, hogy a te munkád most az, hogy tanulj és leérettségizz, aztán tanulj még valami használható szakmát, különben maximum a gyárakba fogsz beférni...
2012. aug. 28. 22:26
 3/15 A kérdező kommentje:
Ohh, ha tudnád... Generációs eltérés van... 35 év a különbség köztünk, tök más a felfogása... Ha valami érdekel, inkább privátban osztanám meg. :D
2012. aug. 28. 22:27
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
na így már értem
2012. aug. 28. 22:27
 5/15 A kérdező kommentje:
2. válaszoló: Budapesten lakom. De itt se jó a helyzet diákmunka szempontjából. A tanulásom nem érdekli. Szakközépbe akart küldeni szakmát tanulni, én viszont gimnáziumba jelentkeztem.
2012. aug. 28. 22:28
 6/15 anonim ***** válasza:
És válaszolsz is a privátra?
2012. aug. 28. 22:38
 7/15 anonim ***** válasza:
Vannak diákszövetkezetek. Ott próbáltad?
2012. aug. 28. 22:41
 8/15 anonim válasza:
Szerintem sokat segít ha beiratkozol valamilyen diákszövetséghez. Én 19 éves vagyok és ahol én dolgoztam mindig voltak 16-17 évesek is. Szerintem gyorsétterembe, szórólapozni és nyomdai munkára simán felvennének. Engem is mindig hívnak. Én is 16 éves korom óta dolgozom mert én anyukámnak is ez a felfogása. De nem bántam meg mert ha ügyesen beosztod nem lesz szarabb életed. Sokkal érettebb lettem, rengeteg féle munkát kipróbáltam már, és sok tapasztalatom van. :)
2012. aug. 28. 22:43
 9/15 anonim ***** válasza:

Ez nem azon múlik, mi közünk is 35-t év van. Nem mondta egyszer se, hogy mennyek dolgozni 16 évesen.

Szerintem van valami régi konfliktus amit nem akartok megbeszélni és ez őrli mindkettők idegét.

2012. aug. 28. 22:44
 10/15 anonim válasza:
Szia, 16 vagyok én is. Örülnék, ha az állásinterjúig eljutnék! 6! diákszövetkezetbe iratkoztam fel, és csak olyan munkákról értesítenek, ahol minimum érettségi kell, vagy nyelvvizsga, esetleg 18-as karikás. (Igen, beszéltem velük, hogy valami 16 évesnek is vállalhatóval lepjenek meg, azt mondták, azt küldik, ami van!) Ha a jobline-on keresgélsz, ott szoktak lenni ilyen telefonos operátor sz@rok, amit én nem vállalnék soha, de semmi mást nem találsz... ha melót szeretnél, talán ha még idén beiratkozol 1-2 szövetkezethez, akkor jövőre biztosítanak neked valamit. De nagyon nehéz, én is tudom. Viszont, ha tudsz valamit, szólj! :D és ha gondolod, szivesen beszélek anyudról is :DD
2012. aug. 28. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!