Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem becsülik az egészség...

Miért nem becsülik az egészségügyet, tanárokat?

Figyelt kérdés
Minden közalkalmazott, aki szívét életét áldozza a betegekért,vagy a tanárok akikben a jövő nemzedék tudása rejlik stb nevetséges összeget keres, kb éhen hal belőle. Annyi minden múlik rajtuk!
2012. aug. 25. 14:27
 1/9 anonim válasza:
100%

Nekem az orvosokkal nagyon rossz tapaszyalataim vannak. Egy eve anyukam rakos lett. Igy sokat jarok vele korhazba. Egyedul dolgozok de meg igy adtam penzt a mutett utan az orvosnak(50000ft), erre elottem kibontotta boritekot megszamolta es azt mondta hogy ez azert ennel komolyabb mutet volt.

Ki ment a ver az ereimbol, kopni nyelni nem tudtam soha nem gondoltam hogy komolyan ilyen megtortenhet annak ellenere hogy halottam hasonlo tortenetett.

A tanarokrol meg mar inkabb nem is beszelek.

2012. aug. 25. 14:44
 2/9 A kérdező kommentje:
No igen, vannak ilyen esetek, de ha megélnének belőle, nem sírna a szájuk..sok ember kiég, mikor rájön, hogy hiába, önmagán nem tud segíteni, pedig dagadó lelkesedéssel kezdi a pályát.
2012. aug. 25. 14:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Jah, amikor a nagyim kórházba került, a dokit el sem lehetett érni és 1 hét alatt meghalt, szóval a szitu ismerős..
2012. aug. 25. 14:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy valakit becsüljenek, ki kell érdemelni. Nem azzal, hogy elmegy egészségügybe, vagy oktatásba dolgozni, mert az még nem ok a megbecsülésre.

"szívét életét áldozza a betegekért"

Az ilyen ritka, mint a fehér holló.

Ha rendszeresen kell kórházba, járóbeteg ellátásra, háziorvosi rendelésre járnod, nem azt tapasztalod, hogy a szíve-élete áldozása a célja. Ha nem adsz hálapénzt (sokszor előre), sok helyen le se sz@rnak. Ismerősöm édesanyja most fekszik bent a kórházba (lebénult). Minden nap járnak hozzá, adnak a nővéreknek (is) rendszeresen. A nővérek elmesélik, milyen szépen evett ma, stb, stb. Közben a szobatársaktól megtudták, hogy nemhogy etetni nem etetik, de tisztába is elég ritkán teszik.

"a tanárok akikben a jövő nemzedék tudása rejlik"

Ezt te sem gondoltad komolyan.

Jó pár éve, sőt inkább évtizede azok mennek tanári pályára (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) akiket máshova nem vennének fel.

Így elmondhatják magukról, hogy diplomás emberek.

Nem véletlenül hirdette magát pár éve egy tanárképző így: "Jelentkezz hozzánk, mindenkit felveszünk!"

Meg is látszik sok tanár tudásán és intelligenciáján is.

2012. aug. 25. 15:26
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom, én sok ápolót ismerek( igaz még fiatalok 2-3 éve dolgoznak) és mind a lelkét teszi ki. Én is eü-s vagyok, és a betegért simán átgázolok akár a főnökeimen.

Az idősebben meg kiégtek sajnos.

2012. aug. 25. 15:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Tanárokon meg sokszor múlik a pályaválasztás. Egy jó tanár annyira sokat tud segíteni, hogy elképesztő!
2012. aug. 25. 15:33
 7/9 anonim válasza:
100%
A hugomert en jarok az iskolaba mert anyukam halalos beteg, es ez a hugom eredmenyein is meglatszott. Az osztalyfonoke egyik nap azt mondta kuldjem be a testverem /kifejezettem kerte hogy azt amelyik a kardiologiai intezetben dolgozik/ mondtam hogy o sokat dolgozik de a batyam betud jonni, mert most o vigyazz ram. Ekkor a tanarno azt mondta az nem jo o ne jojjon. Igy otthon nem szoltam, a hugom meg megbukot. Most uj suliba ment, de ez nem megoldas
2012. aug. 25. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Annyiban egyetértek veled kérdező, hogy sok múlik a tanárokon, orvosokon és valóban nem kapnak megfelelő fizetést. Ugyanakkor nem igazán értem meg a pénzéhes orvosokat, egészségügyiseket. 31 éves vagyok és eléggé jártas az egészségügyben, bizton állíthatom, hogy 30 év alatt ugyanolyan rossz helyzetben van az egészségügy. Tehát, aki azóta egészségügybe ment dolgozni, az tudta jól előre, hogy mit fog vállalni, szóval nekem ne jöjjön senki azzal, hogy kiégett...Aki erre a pályára lép az eleve vagy úgy számol, hogy ő az emberekért akar tenni (ilyenből nagyon minimális van), vagy azzal, hogy hálapénzből fog megélni. És a legtöbb esetben tényleg az van, ha nem fizetsz, nem érdekli őket ha meg is halsz. Sajnos manapság már a hálapénz se jelent garanciát, mert akik itt maradtak Magyarországon orvosnak, azok a legalja, akik nem ütötték meg a színvonalat külföldön. És ezt sajnos tapasztalatból írom! Tanárokról vegyes a véleményem: nekem még annó nagy szerencsém volt és szinte csupa jó tanárom volt, de a mai fiatalság színvonalát elnézve kétlem, hogy ez most is így van, bár az is biztos, hogy rájuk sok minden hat, nem csak a tanárok.
2012. aug. 26. 21:50
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, én is egészségügyes vagyok és azért is jöttem ebbe a szakmába, mert komolyan érdekel csak ugyanakkor iszonyúan rossz, hogy hó végén már nincs mit ennem. Igen vannak rossz orvosok is akik pl presztizsből csinálják, de azt hiszem ez minden szakmára igaz valahol.

Tanárok. Nos én akkor szerencsés vagyok, mert sok olyan tanárom volt, aki szívvel lélekkel tanított és persze azonnal kiszúrta, ha nem voltam jól, akár testileg, akár lelkileg, így mindig számíthattam rájuk és persze sokat segíttettek a pályaválasztásban is.

2012. aug. 27. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!