Miért nem becsülik az egészségügyet, tanárokat?
Nekem az orvosokkal nagyon rossz tapaszyalataim vannak. Egy eve anyukam rakos lett. Igy sokat jarok vele korhazba. Egyedul dolgozok de meg igy adtam penzt a mutett utan az orvosnak(50000ft), erre elottem kibontotta boritekot megszamolta es azt mondta hogy ez azert ennel komolyabb mutet volt.
Ki ment a ver az ereimbol, kopni nyelni nem tudtam soha nem gondoltam hogy komolyan ilyen megtortenhet annak ellenere hogy halottam hasonlo tortenetett.
A tanarokrol meg mar inkabb nem is beszelek.
Azt, hogy valakit becsüljenek, ki kell érdemelni. Nem azzal, hogy elmegy egészségügybe, vagy oktatásba dolgozni, mert az még nem ok a megbecsülésre.
"szívét életét áldozza a betegekért"
Az ilyen ritka, mint a fehér holló.
Ha rendszeresen kell kórházba, járóbeteg ellátásra, háziorvosi rendelésre járnod, nem azt tapasztalod, hogy a szíve-élete áldozása a célja. Ha nem adsz hálapénzt (sokszor előre), sok helyen le se sz@rnak. Ismerősöm édesanyja most fekszik bent a kórházba (lebénult). Minden nap járnak hozzá, adnak a nővéreknek (is) rendszeresen. A nővérek elmesélik, milyen szépen evett ma, stb, stb. Közben a szobatársaktól megtudták, hogy nemhogy etetni nem etetik, de tisztába is elég ritkán teszik.
"a tanárok akikben a jövő nemzedék tudása rejlik"
Ezt te sem gondoltad komolyan.
Jó pár éve, sőt inkább évtizede azok mennek tanári pályára (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) akiket máshova nem vennének fel.
Így elmondhatják magukról, hogy diplomás emberek.
Nem véletlenül hirdette magát pár éve egy tanárképző így: "Jelentkezz hozzánk, mindenkit felveszünk!"
Meg is látszik sok tanár tudásán és intelligenciáján is.
Nem tudom, én sok ápolót ismerek( igaz még fiatalok 2-3 éve dolgoznak) és mind a lelkét teszi ki. Én is eü-s vagyok, és a betegért simán átgázolok akár a főnökeimen.
Az idősebben meg kiégtek sajnos.
Igen, én is egészségügyes vagyok és azért is jöttem ebbe a szakmába, mert komolyan érdekel csak ugyanakkor iszonyúan rossz, hogy hó végén már nincs mit ennem. Igen vannak rossz orvosok is akik pl presztizsből csinálják, de azt hiszem ez minden szakmára igaz valahol.
Tanárok. Nos én akkor szerencsés vagyok, mert sok olyan tanárom volt, aki szívvel lélekkel tanított és persze azonnal kiszúrta, ha nem voltam jól, akár testileg, akár lelkileg, így mindig számíthattam rájuk és persze sokat segíttettek a pályaválasztásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!