Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet két diplomásan...

Hogyan lehet két diplomásan (magyartanári és gyógypedagógus) csak 81000 forintot keresni? És még sokan a tanárokat irigylik.

Figyelt kérdés

Elkeseredtem ma, amikor megkaptam a fizumat. 81000 volt, és táppénzen sem voltam. Szégyen, hogy ennyit keres egy magyar pedagógus.

Ebből a kölcsön és a gázszámla futja, a többit meg honnan teremtsem elő?

Ti hogyan oldanátok meg? Milyen mellékállás segíthetne?

köszönöm

2010. márc. 2. 10:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

korepetálj,még vidéken is a legolcsobb tanár 1500/50 perc,ugyis jön az érettségiidőszak

gyogypedagogusként pedig szintén kimehetsz házhoz

2010. márc. 2. 10:30
 2/15 A kérdező kommentje:
Én próbáltam, de sajnos nem volt rá kereslet.
2010. márc. 2. 10:34
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám is tanár, 25 éve tanít, és csak egy kicsit keres nálad többet, pedig neki már van egy neve a városban. Ő is gyógypedagógus amúgy, meg tanítóképzőt végzett előtte. Neki nagyon sok magántanítványa van, meg több helyen is dolgozik, fejlesztőpedagógus többek közt.

Szerintem is szégyen, hogy ennyire alulfizetik a tanárokat, pedig ők tanítják a jövő nemzedékét, nekik köszönhetjük, ha visszük valamire az életben, mert ha ők nem lennének, semmi alapunk nem lenne. Én is sokaktól hallom, hogy irígykednek a pedagógusokra, mert hogy mennyi szünetük van, meg hasonlók. Hát nem tudom, anyukám összesen egy hónapot van szabadságon nyáron, de ő azt nem is veheti ki máskor. Meg ugye ott vannak a tavaszi meg téli szünetek, amikor értelem szerűen kevesebbet keres. Nem mondhatja, hogy ő inkább nem veszi ki, mert ha nincs gyerek, nem tud dolgozni. Aki más helyen dolgozik, az mondhatja azt, hogy inkább nem veszi ki minden szabadságát, mert kell a pénz. A tanár nem mondhatja.

Kedves kérdező, szerintem te is vállalj magántanítványokat, így érettségi előtt biztos lenne is rá igény, meg nyáron pótvizsgára felkészítést, hasonlókat. Ha gyógypedagógus diplomád van, akkor felzárkóztatást is vállalhatnál talán kicsiknek, akiknek gondjuk van alsóban az írással, olvasással, stb.

2010. márc. 2. 10:34
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
vannak ingyenesen hírdethető helyi újságok, korrepetálj....sok gyereknek kell magyarból, olvasásból.....a gyógypedagógiával is lehet valamit kezdeni....problémás gyerek rengeteg van....először kezd ár alatt az oktatást, természetesen h még megérje....aztán ha megy majd lassan emelhetsz, v az új tanítványokat vállalhatod pár százzal többért...tanár vagy, ehhez értesz....használd ki
2010. márc. 2. 10:37
 5/15 anonim ***** válasza:
76%

ahogy elottem irtak egyik lehetoseg a magantanitvany, bar nem irtad milyen szakos tanar vagy alsos vagy felsosoket tanitasz.

Masik megoldas KULFOLD!!! a parom tanar es allandoan sir milyen keveset keres. amig katolikus iskolaban tanitott kb 4000AUD-ot hozott haza tisztan most atment maganiskolaba ott 5200 korul kap tisztan per ho. mindenek melle laptop, es a tetejeben 14 het szabadsag!!!! igaz ezt csak akkor tudja kivenni mikor a suli szunetel de nem erilteti magat halalra a munaktol bar o mindig meg akar szakadni tole es sajnaltatja magat.

egyebkent utolsonak en hiaba dolgozom cegnek kemeny 20 nap szabim van igaz ezt kivehetnem akkor amikor akarnam DE a munka menete miatt csak bizonyos idoszakokban tudom kivenni, mert havi zarasnal, nem foleg nem evvegi zaras, audit szezon ado szezon budget etc... tehat ez csak elmelet.... amennyivel tobbet kapok mint a parom annyival tobb stressz is er nap mint nap es a tetejeben kemeny 20 napom van per ev....

egyebkent mikor en leleptem en 2001-ben kemeny netto 95ezret kaptam mint ketdiplomas, ket idegen nyelvet beszelve. ez mondjuk jo penz volt ugy h otthon laktam nem volt rezsi ktgeme meg hitelem, semmi csak elutaztam elszorakoztam. DE ha nekem ebbol kellett volna lakasra gyujtenem nem ment, tobbek kozott ezert probaltam kulfoldon szerencset. a legnagyobb vicc az volt h mint friss bevandorlo pincerkedessel ami itt az alja munka tobbet kerestem ugy h csak 3 napot dolgoztam mint otthon a ket diplomammal idegen nyelvtudassal az irodaban.

2010. márc. 2. 10:43
 6/15 anonim válasza:
100%

Bizony, a mai világban nem éri meg tanárnak menni.

Maximum akkor, ha érez az ember magában a tanításra való elszántságot.

2010. márc. 2. 10:43
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

10:37-es, nekem is két diplomám van és az nem garancia semmire........neked a meló reggel 8-tól max 4-ig tart.....általában ugye azért nem????, a barátnőm ennyi pénzért diplomával éjszaka is kénytelen műszakot vállalni és 12 órázik...szállodaipar.....neki esélye sincs másodállásra,neked van.....bocs, nem szidni akarlak,csak felrázni

anno volt egy tanárom, aki nyaranta jégkását árult, mondjuk ez habitus kérdése, vannak lehetőségek....mindenki azért ajánlja a magántanítást, mert ez a legjobb ötlet...elmehetnél takarítani is.....más wc-jét sikálni 2 diplomával jobb?

a magántanárnak van egy megbecsülése a szülők részéről, mondom először csak párszáz forintért (ne legyen túl alacsony se, az gyanus)......mindenkinek ki kell kaparnia a gesztenyéjét, főleg a mai helyzetben

2010. márc. 2. 10:51
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
általában az egyetemi tanárokat és professzorokat irigylik, ők azért jól meg vannak fizetve, persze ők többet is tudnak.
2010. márc. 2. 10:55
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

nekem is az jutott eszembe,hogy egy tanár reggel 8-tól 4-ig dolgozik.Van téli,tavaszi,nyári szünete,és még sok más szünet amit már nem is tudom,hogy minek vannak.

Gondolom a tanárnak jár 1-2 dolog ami sok embernek nem.PL:ruhapénz,üdülési csekk,stb...

Én 1 diplomával 10-12 órát dolgozom,és kevesebbet keresek mint egy tanár.nekem nincsenek "szüneteim".Azért a tanári állás még mindig messze nem a legrosszabb..

2010. márc. 2. 12:13
 10/15 anonim ***** válasza:
88%
Kedves utolsó válaszoló: nem, nincs semmiféle juttatás pluszban :se ruhapénz, se üdülési csekk, de még csak kafetéria meg étkezési jegy sincs! A szünetekről annit hogy a nyáron talán 1 hónapot vagyok otthon mert ingyen táboroztatjuk a gyerekeket( mármint a szülő fizeti a tábor anyagköltségét:pl.: kézműves táborra: agyag, fonál...stb) a tanító/tanár ezért semmit nem kap! A munkaidőről meg annyit hogy te valószínűleg nem viszed haza a munkádat ellenben 1 pedagógussal: dolgozatok előkészítése, órára való felkészülés, javítás, műsorok szervezése, adminisztráció, tanítóként a gyerekek füzetének előírása...stb. Ugye? Mert ez sem kis munka ám! És képzeld ezért én ma vettem fel a "nagy" fizetésemet 84 ezer ft-ot(osztályfőnöki pótlékkal)! Enélkül 78 ezer lenne csak hogy tudd!!! De ott az 1 hónapos nyári szünet és én bizony kimegyek a kukoricaföldre is kapálni meg gazolni a 40 fokban. Magántanítványok erre sincsenek mert nincs pénz a szülőknek sem rá:(
2010. márc. 2. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!