Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet két diplomásan...

Hogyan lehet két diplomásan (magyartanári és gyógypedagógus) csak 81000 forintot keresni? És még sokan a tanárokat irigylik.

Figyelt kérdés

Elkeseredtem ma, amikor megkaptam a fizumat. 81000 volt, és táppénzen sem voltam. Szégyen, hogy ennyit keres egy magyar pedagógus.

Ebből a kölcsön és a gázszámla futja, a többit meg honnan teremtsem elő?

Ti hogyan oldanátok meg? Milyen mellékállás segíthetne?

köszönöm

2010. márc. 2. 10:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mindenkinek igaza van, de leginkább a 16:02-es írta le a valós helyzetet.

Nincs semmi plusz juttatás, nincs hétvége, csak ritkán, ugynais egy pályázat miatt havonta három péntek délutánt és szombatot töltünk továbbképzésen, amit persze nem fizetnek.

A szünetes dolog szintén igaz, hiszen nyáron a kiadott négy-öt hétből kettő tuti táboroztatás a többi pedig "szabad". De ugye nekünk évközben nincs lehetőség szabit kivenni. A napi nyolc órát pedig még meg is nyújtjuk, hiszen délután és este sokszor órákig készülök, tervezek, szervezek stb. a következő napra, ünnepekre, projektekre.

De ez van, ezt kell szeretni. Örüljünk, hogy van munkánk, mondanák sokan.

Most én is magántanítványokat próbálok szerezni, de sajnos a környéken nagy a szegénység, és hiába van sok problémás gyerek, ha nem tudnak nekik magántanárt fogadni.

DE MOST MIDNEZEK ELLENÉRE MEGPRÓBÁLOK POZITÍV LENNI ÉS KILÁBALÁSI LEHETŐSÉGET TALÁLNI.

KÖSZI A VÁLASZOKAT

SZIASZTOK

2010. márc. 2. 16:35
 12/15 anonim ***** válasza:
82%

Nálam a korrepetálás 700ft/óra, tehát 60 perc!

De így sincs igény rá:(( Egyáltalán:(((

2010. márc. 2. 20:39
 13/15 anonim ***** válasza:
26%

ma 12:13 vagyok.

Bocsánat ha megbántottam volna valakit,nem az volt a szándékom.De mint kívülálló én csak azt látom,hogy szünetek,juttatások stb.Bár én ezt sem irigyelném a tanároktól,hisz ma ha valaki tanári pályára megy az hihetetlen bátor ember,és minden tiszteletem az övék.Ami ma megy az iskolákban ahhoz bizony erős idegek,és bátorság kell..Amikor még én voltam diák,bizony nem,hogy megütni,de visszafeleselni sem mertünk a tanárnak.Ha órán azt mondta,hogy CSEND akkor ott mindenki befogta a száját.

Ma csak pislogok amikor látom/hallom,hogy mik történek egy iskolában..

Így nézve amit leírtatok(már másképp látom a dolgokat)

bizony nevetségesen kevés a fizetés.Ennél sokkal többet kéne kapnotok.

Igaz én sem keresek többet,de legalább nem viszem haza a munkámat,és az idegeim sem mondják fel a szolgálatot idő előtt.

2010. márc. 2. 21:06
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg a tanári állás mellett vállalkozni valamit.

Akár pl. esküvői gyerekfelügyelet programokkal: gyöngyfűzés, stb..

Vagy fejleszd fel az idegennyelv tudásodat, és otthonról távmunkában fordíts, vagy esetleg olyan állást csinálhatnál még otthonról, hogy pl. újságok on-line változatánál kell tölteni folyamatosan, napi szinten a honlapot, ha írsz az ilyeneknek mailt, hogy keresel állást, és hogy szóljanak, ha szükségük van ilyen emberre.

Hát úgy értelmeztem, hogy faluban, vagy kisvárosban lakhatsz, akkor szerintem az internetes munka a megoldás, hisz más nincs.Például on-line tőzsdézhetsz is :-) na jó, ezt csak viccből írtam, nyilván a 81.000 Ft-os keresetedet ne kockáztasd. De ha van a közelben város, akkor tényleg nem rossz ötlet nyáron fagyit, vagy jégkását, vagy ilyesmit árulni a megfelelő helyen. Ilyesmik jutottak most eszembe.Ja, meg egy tanár ismerősöm Bp-en az állása mellett először közvélemény kutató volt, évekig csinálta, majd nevelő szülő lett, mint intézet, pénzért nevel gyerekeket, (a sajátjai már nagyok) és még megtartotta az állását, mert ezek iskolás gyerekek, tehát van ideje dolgozni is.

A kérdésed pedig számomra is kérdés, hogy hogy lehet egy két diplomás tanárnak 81.000 Ft a fizuja. Amúgy szégyenlem magam, mert én itt replikáztam a GyK-n, hogy miért csak 110.000-t andak mindenhol, azt hiszem inkább befogom a számat.Neked pedig minden tiszteletem, és sok sikert!

2010. márc. 4. 09:21
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, aki írt!

Kicsit pozitívabban állok már a dolgokhoz, és ki fogom próbálni az általatok tanácsolt dolgokat.

sziasztok

2010. márc. 4. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!