Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan hogy ciki munka...

Van olyan hogy ciki munka vagy munkahely?

Figyelt kérdés

Kérlek kíméljetek egy-két "szakma" megnevezésétől.

Úgy érzem hogy ciki a munkahelyem. Amikor elmondom az ismerőseimnek hogy hol dolgozom, először nem szólnak semmit mert nem tudnak mit mondani, aztán csak annyit kérdeznek, hogy jó ott?

Olyan cikinek érzem...:(

2012. aug. 13. 17:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam parkolóellenőr, rohadt ciki volt. Csomó idegen ember beszélgetett velem, hogy ne adjam ennyire le. :( Olyan rossz volt. Dolgoztam már gyárban is, hát mondanom sem kell, mikor ismerősök megtudták, szinte lesajnáltak. Úgyhogy nagyon sokan nézik le az embert, mert nem irodában ül. Vagy csak a nőket? Nem tudom.
2012. aug. 13. 18:19
 12/23 anonim ***** válasza:
83%
Igen van. Ugyanis a mai felfogás azt diktálja az emberekbe, hogy csak akkor vagy értékes, ha szép vagy, menő, és sikeres, reggel bemész az irodába 8-kor és hazajössz 2-kor. Undorodom attól hogy ebben a korban kell élnem.
2012. aug. 13. 18:32
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

sok lenézett munka van, sajnos.

amik jogosan megvetendőek sztem: BKV ellenőr (sztem senki sem úgy megy neki az életnek, h én ellenőrként akarok megöregedni)

biztiőr. a legtöbb helyen csak dísznek vannak, kis nyurga fiatal csávók, akik sírva rohannának a WC-be, ha egy cigánybanda balhét csinálna a boltban, intézményben.

egyébként a többi, legális, erkölcsös munka nem ciki. a semmittevés sokkal nagyobb szégyen. nekem is elég lenézett munkám van, de élni kell valamiből.

2012. aug. 13. 18:32
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én pl hónapok óta mekiben dolgozom Ausztriában, de ott még sosem néztek le emiatt. Itthon viszont egy bolti eladóként 2 héten belül megkaptam a magamét, hogy "csak ennyire vittem" - azt persze figyelembe sem vették, hogy diák vagyok, és csak egyetem mellett csináltam azt a munkát. Sajnos itt Magyarországon ilyenek az emberek... ne foglalkozz velük, neked legalább van munkád... sok másik embernek még az sincs. :)
2012. aug. 13. 19:01
 15/23 anonim ***** válasza:
Hát én akkor mondom azt egy munkára, hogy ciki, ha az illető aki végzi, többre hivatott (beleértve magamat is). Pl. ha egy okos, értelmes ember kukás lesz azt nem nagyon tudom megérteni. Persze lehet hogy nagyon xarul jött neki össze az élet, de én akkor is elsőre azt gondolnám, hogy csak lusta volt arra, hogy többre vigye. Ha ugyanezt a kukás munkát egy 70IQ-jú alkesz csinálja, azt nem nézem le, neki ennyire van kapacitása és ezt a munkát is meg kell csinálni valakinek. Saját példa: előző munkahelyemet elég cikinek éreztem, mert ugyan irodai munka volt, de a cég eléggé színvonaltalan és a munkatársak se nagyon vitték többre az érettséginél, valaki annyira se. Nem lehetett semmit se tanulni tőlük, pénzt se lehetett sokat keresni, semmi innováció, olyan zsákutca volt az egész. Mostani munkahelyemre meg tudásom alapján vettek fel, naponta tanulok valami újat, szakmámban dolgozom, igaz a fizu még nem nagy, de erre a munkahelyre büszke vagyok.
2012. aug. 13. 19:22
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van. Pl. olyan here munkakörök, mint a politikusoké.
2012. aug. 13. 19:39
 17/23 anonim ***** válasza:
BKV-ellenőr, végrehajtó, szerintem ezeket nem kürtöli szét az ember...
2012. aug. 13. 21:21
 18/23 anonim ***** válasza:
54%
*pedig a végrehajtók magas végzettséggel rendelkeznek, és nem könnyű azzá válni, de szerintem gáz :D
2012. aug. 13. 21:21
 19/23 anonim válasza:

Ugyan már, annyian hivattunk többre, mint amit ténylegesen el is értünk. Tudok villamosvezetőről három diplomával. Egy másikról, akinek csak egy van: egyiptológus. Múltkor beszélgettem egy sráccal, aki a Szigetre ment biztonságisnak... négy diplomája van, három OKJ-s szakmája, egyéb papírok, amik a fentiekhez kellettek, és ha jól értettem, a srác még nem töltötte be a harmincat. Taníthatna iskolában, mert ahhoz is van papírja, de nem kap vele munkát, ezért megy féken tartani a piás tömeget a fesztiválokra. Jó, mi?

Rám mindig azt mondták, hogy egy jó képességű, jó eszű lány vagyok. És mire vittem a jó eszemmel? Ruhaboltokban keresek állást.

Ellenőrnek lenni is csak azért volna ciki, mert tele vagyunk rossz tapasztalatokkal. Én mindig kedves vagyok és mosolygós hozzájuk is, de állandóan bunkók velem. Persze, hogy nem szívesen melóznék úgy, hogy hiába mosolygok, az emberek legszívesebben leköpnének dühükben... :(

2012. aug. 14. 23:17
 20/23 anonim ***** válasza:
Szerintem olyan nincs, hogy ciki munkahely. Ha kell a pénz muszáj dolgozni, tök mindegy hogy mit vagy hol. A lényeg inkább az lenne, hogy te szeresd a munkádat, és ami még fontosabb, hogy olyan emberekkel legyél körülvéve, akik mellett önmagad lehetsz. Lehet hogy egy takarító jobban érzi magát a munkahelyén, mint egy vezető, mert olyan emberekkel van körülvéve, akik elfogadják. Lehet hogy egy 8 általánost végzett embernek több önbizalma van, mert azt rögzítik belé, hogy szükség van rá és jól végzi a munkáját, míg lehet hogy egy másik embernek teljesen elmegy az önbizalma és értéktelennek tartja magát, meg az addigi tanulmányait, mert mindenben a hibát keresik, az addig kigondolt célkitűzéseit módszeresen leépítik....Persze amellett ő ugyanúgy megkapja azt az egzisztenciális biztonságot, mint a 8 általánost végzett ember, csak nem ugyanolyan áron (pl. gyomorfekély). Persze csak szerintem :)
2012. aug. 15. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!