Előny vagy hátrány hogy ha az embernek a főnöke a rokona is egyben?
Is-is
Emberileg jobban ismered a reakcióit, de a legszerencsésebb az lenne, ha ezt nem vinnétek nyíltan a munkahelyre, és, ha a többiek erről nem tudnának. Az emberek nem szeretik az ilyesmit, ha vannak munkatársaid, hátránnyal indulsz a szemükben, nekik kell bizonyítanod, hogy nem csak azért vagy ott, mert a főnök rokona vagy... Meg persze lesznek, akik pont ezért akarnak nálad bevágódni. Nem tudom. Én örülnék, ha a főnököm a rokonom lenne, de ezt igyekezném nem mások tudtára adni.
24/N
Szerintem hátrány.
Megromolhat egy egyébként jó kapcsolat.
van olyan "szabály", hogy barátnak ne adj kölcsön. Ez is ahhoz hasonló.
Mindkettő.
Hátrány, ha az alkalmazott visszaél a helyzetével, és kihasználja a főnököt.
Előny, ha jó ismerősök, és mindketten tisztában vannak vele, hogy mit várnak a másiktól, mind munka, mind ismerős terén.
Nekünk egy kis családi vállalkozásunk van. (Szó szerint családi, a szüleim együtt dolgoznak, én meg a tesómmal néha besegítek.)
Jó, mert nagyon jól ismerjük egymást, nincs gond a megszólítással, stb. Plusz, ugye ebből él a család, tudjuk, saját érdek dolgozni.
Rossz, mert meg tud állni a munka, ha elkezdünk beszélgetni valami személyesről. Véletlenül felvetül és már megy is a duma, senki nem akarja megbántani a másikat, de mindenki tudja, hogy "kényszerpihenő" van. Plusz, ugye én nem a családiban szeretném folytatni (más irányban tanulok) és nyilván nem lesz egyszerű megszokni, vadidegentől kapni az utasításokat.
Vegyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!