Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kimenjek Amerikába dolgozni?

Kimenjek Amerikába dolgozni?

Figyelt kérdés

Itthon mosogatóként dolgozom, mondanom sem kell bagóért!

Lenne aki segítene kimenni és ott kinn is lennének ismerősök. Nyelvtudás híján csak olyan helyre tudok menni, ahol nem kell és adnak szállást, meg küldenek repülőjegyet!

Féltem a kapcsolatom és félek a távolságtól meg hogy mi lenn.

23 éves vagyok, tanult, illetve nem tudtam a fősulim befejezni, nincs miből.

Pénzt szeretnék gyűjteni, mert adósságom is van.

Más menne, ha tudna, illetve ebben a helyzetben nekem megoldás lenne szerintetek?

2009. júl. 17. 22:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
18%

23:00 beíró vagyok :D

A leírásaidból azt látom, hogy

- biztos helyre mennél

- lennének kinn ismerősök, akikre támaszkodhatnál

- nagyon jó kereseted lenne

Én a helyedben belevágnék (természetesen az írásban fixált munkaszerződéssel). Mindent írjatok le, mert "a szó elszáll", az írást később előveheted bizonyításnak.

Már az is nagy lehetőség, hogy ingyen megnézheted az USA-t, ha csak ennyi, már megérte!

Havi 1200 $ nagyon jó kereset, főleg mert ebből se szállásdíjat, se élelmezést, se repülőjegyet nem kell majd fizetned, ezt tisztán félreteheted!!! :D

Ha a lányomnak lenne ILYEN lehetősége, őt is rábeszélném : vágjon bele!

2009. júl. 18. 00:05
 12/29 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. júl. 18. 00:21
 13/29 anonim válasza:
Ilyen feltételekkel én belevágnék simán.CSatlakozom az előttem szólóhoz!Ha ismerősöd is van kinn,és tudod h támogatni fog,akkor már nem leszel egyedül!És tényleg mindent írjatok le!!!!Már itthon kezdheted az angolt,vagy útközben odafelé a legszükségesebbeket.Nehogy pár óra alatt ne ragadjon rád valami.Ugyan már.Ne félj,sztem menni fog.Vannak tök jó turist szótárak amik segítségével azért meg tudod magad értrtewni ha akarod,de ez nem azt jelenti h téged nem vágnak át!Óvatosabbnak kell majd lenned mintha egyébként értenél a nyelvükön,és lehetőleg ne egyedül császkálj a kezdetben...
2009. júl. 18. 01:03
 14/29 anonim ***** válasza:
82%

Hát nem tudom.

Én Amerikában élek 15 éve. Kb. 3 évembe telt, amig úgy-ahogy megtanultam angolul. Addig alig kaptam munkát. Úgyhogy mindenképpen járj majd ott nyelviskolába. Nagyon fontos.

Ok. Neked lesz munkád. Legalábbis szóban megigérték.

Mindent irjatok le. Még ha ismerősök is, akkor is rögzitsetek mindent irásban. A repülőjegyet is ők vegyék meg előre. És ha hivatalosan mész, akkor ugye kell, hogy fizessenek nyelviskolát és biztositsanak szabadidőt, hogy el tudj menni.

De. És akkor számoljunk.

Egy szakképzett gyerekfelügyelő keres 10 dollárt óránként. És akkor még felfelé kerekitettem. Ezért csak a gyerekre ügyel. Nem főz, nem mos, nem takarit, nem vásárol be. Semmi.

Igy heti 400 dollár a fizetése, ha napi 8 órával számolunk. Neked 300 lenne hetente. És mivel ott laksz majd, majdnemhogy biztos, hogy nem csak a gyerekfelügyelet lenne a munkád és napi 24 órában kellene készenlétben lenned. Igy tulajdonképpen a fizetésed csak 2,5-3 dollárra jönne ki óránként. Ez nagyon kevés.

Mindenképpen meg kell állapodni velük, hogy hetente hány estét kell bevállalj még plusszban a nappali munkák mellé és ezért fizessenek külön dijat. Különben igencsak ki fognak használni.

És neked ennyi pénzért nem szabad semmi más munkát elvégezni. Ha kell bevásárolni, főzni, takaritani is, akkor azért külön pénz jár.

Még akkor is, ha ismerősök, ezeket előre nagyon pontosan irásban fektessétek le. Ha nem mennek bele, akkor ne utazz el.

2009. júl. 18. 01:05
 15/29 anonim ***** válasza:
63%

01:05-nek

Azért azt nem számoltad hozzá, hogy kap ennivalót és kap szállást! (Ha kiszámolnánk, ez mennyibe kerülne saját erőből, elég szép összeg lenne.)

Az, hogy házimunkákat is fognak kérni, talán természetes is, hiszen még egy családtag is besegít a házimunkákba, szerintem ennyit megérne...

Azért reálisnak kell lenni: ha túl nagy követelésekkel áll elő a munkavállaló, akkor a munkaadó keres másik embert az állásra! :-[

A nyelvérzéke sem mindenkinek egyforma : angol nyelvi környezetben és nyelvtanfolyamra járva pár hónap alatt meg lehet tanulni alapszinten angolul!

2009. júl. 18. 02:25
 16/29 anonim ***** válasza:
At előttem írottakhoz még annyit tennék hozzá:ha magyar családhoz mégy,akkor nem fogsz nyelvet tanukni,mert magyaruk fogtok beszélni.Arra sem nagyon lesz alkalmad,hogy másokkal beszélj,mert a haztartás nagyon leköt.Ha írtok is részletes szerződést,és a munkaadó nem tartja be,hova mehetnél reklamálni?Ha csak 3 hónapot leszel kint,akkor a keresetedből esetleg az adósságod tudnád rendezni,de sok pénzed nem maradna.Ha viszont tovább maradnál,akkor illegálisan tartózkodnál kinnt.A repülőjegyet megvennék neked oda-vissza ?A beutazásnál kérhetik a befogadó nyilatkozat mellett,hogy mennyi dollárral rendelkezel?És a repülőtérről bármikor vosszafordíthatnak,anélkül,hogy beléphetnél Amerikába.Van ismerősöm,aki legálisan tartózkodott kinn 5 évig.Hazajött, és amikor visszakart menni,nem engedték be újra.Erre is számíts.
2009. júl. 18. 06:37
 17/29 anonim ***** válasza:
88%
USA-bol irok, nem kell feketemunkas. Legyszi ha jossz, akkor normalisan gyere, ne feketen. A feketeseknek ugysincs mar munka, a masik meg az, hogy ha elkapnak vagy visszamesz egyszer Magyarorszagra, 10 evig semmifele vizumot nem fogsz kapni, utana is neked mindig turistavizumot is igenyelni kell hiaba lesz az orszag vizummentes. Nem tudom felfogni, hogy egyesek miert nem tanulnak ahelyett, hogy azon gondolkodnak, hogy hogy hagjak at a torvenyeket. Nyelvet tanulni konyvbol is lehet, 23 eves korodig ha foiskolara jartal, azert legalabb alapfokon megtanulhattal volna. Most mit varsz nulla nyelvtudassal? Nehogy azt hidd, hogy itt aranybol van minden, meg is kell elni, ez pedig elvisz sokat a keresetedbol. Arra meg nem gondoltal, hogy legalisan barmelyik EU-s orszagba mehetsz dolgozni? Vagy az nem jo, mert nem szegned meg vele a torvenyt? Ha te nem fektetsz valamibe energiat, mitol varod, hogy jobb legyen?
2009. júl. 18. 06:59
 18/29 anonim válasza:
54%

"Pénzt alig keresel majd. Igy nem igen tudsz gyűjtögetni. "

ha marad magyarszaron, akkor mégis miből tegyen félre, épp azt regélte hogy itt nem bírta befejezni a sulit, adósága van. haljon éhen, vagy várja meg míg elveszik az ingo és ingatlanjait?

egyedüli oka amiért érdemes maradnod, az a kapcsolatod.

én tuti repülnék ki.

fekete munka. hol éltek ti.

magyarországon csak az él jól aki tud lopni, csalni.

MO-n őszinte,becsecsületes munkából nem lehet rendesen élni.

2009. júl. 18. 07:50
 19/29 anonim ***** válasza:
14%
Én a helyedben akár még csövezni is kimennék.Az is jobb,mint itthon tengődni.
2009. júl. 18. 08:27
 20/29 A kérdező kommentje:

Hát itthon nem mennék semmire és tanultam nyelvet te okos!

Csak nem angolul tudok!

Németből van középfokúm és nem terveztem, hogy kimegyek, ez most jött, mint egy lehetőség!!!

Fekete munka???

Itthon is csak azt tud az ember vállalni, nem mind1 hol?

Az meg nem érdekelne, hogy nem engednek ki újra!!!

Nem akarok ott élni, mert senki lennék ott kinn, MINDIG!!!

Mint mindenki más is az!!!

2009. júl. 18. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!