Milyen megbízható MLM cégek vannak Magyarországon? MLM céghez ingyenes a belépés?
Jó, rendben, akkor a regisztráció ingyenes és nem is kell utána azonnal vásárolni. Viszont ahhoz, hogy belépjen az üzletbe és értékesítővé váljon valaki, ahhoz kell egy minimális 55 Eurós vásárlás, addig nem kezdhet el értékesítőként dolgozni. Magyarul teljesen mindegy, hogy van-e egy ingyenes regisztrációm, vagy sincs, amivel még nem tudok semmit kezdeni, legalábbis terméket értékesíteni biztosan nem. A lényeg az, hogy ahhoz, hogy embereket tudjon valaki beszervezni és haszna legyen az üzletből, értékesítővé váljon, ahhoz ő magának ki kell fizetnie az 55 Eurót. Tehát, hogy valaki tényleg pénzt keressen, előbb 55 Eurót rá kell áldozni. Ezt hívom én burkolt regisztrációs díjnak.
De gondolom elküldenének a fenébe, hogyha úgy mennék oda, hogy nem szeretnék vásárolni semmit se ma se holnap, soha, hanem csupán értékesítő szeretnék lenni és a termékeket szeretném forgalmazni és az azok utáni jutalékot szeretném megkapni mindenféle fogyasztás nélkül. Mert pont abból élnek, hogy az emberek megveszik az 55 Eurós kezdőcsomagot, illetve utána folyamatosan vásárolnak. És nem emlékszem már pontosan az előadásra, de a lényeg, hogy folyamatosan vásárolni kell és nem elég az, ha valaki egyszer megveszi az 55 Eurós alapcsomagot. És igenis emlékszem olyanra, hogy aktív tagság, meg nem aktív tagság. És ahhoz, hogy valaki aktív legyen, vásárolnia kell adott időtartamonként adott mennyiségű aloe verás terméket.
Reakcióim az egyel előttem válaszoló válaszaira:
Korábbi válaszom: "Látom, hogy az emberek nem azért veszik az aloés löttyöket, mert elégedettek vele, hanem mert abban bíznak, hogy meggazdagodnak belőle."
MLM-es úr válasza: "Végeztél bármilyen piackutatást ami alapján ezt a mérhetetlen baromságot leírtad? Nem kevés ellenpélda van akár itt a gyk-n is."
Nem végeztem piackutatást, de az FLP-s tájékoztató előadás arra volt kihegyezve, hogy azért szálljunk be, mert ebből meggazdagszunk, sőt azt is mondta a nő, hogy tudja, hogy most minket nem a termék érdekel, hanem a pénz, és hogy ő is ezért lépett be, de azért higgyük el, hogy a termék milyen csodás és hogy meggyógyulnak tőle az emberek. Magyarul arra számítanak, hogy az emberek többsége, aki ott ült az előadáson, a pénz miatt akar belépni, és nem azért, mert elégedett vevő. És innentől kezdve piramisjáték és bűncselekmény.
"Egyrészt VÁLLALKOZÁSRÓL van szó, ezt a sok okoskodó MLM kritikus sosem veszi figyelembe. Mindig az alkalmazotti munkához hasonlítja. Amihez semmi köze nincs."
Lehet, hogy hivatalosan vállalkozás, de gyakorlatilag alkalmazotti munka, mert megmondják, hogy mit hogy kell csinálni, a munka ugyanolyan, mintha fix. fizetésért lenne valaki értékesítő. Azzal a különbséggel, hogy itt a minimálbért sem éri el az átlag értékesítő.
"A hálózatok forgalmának kb 95%-át a fogyasztók vásárlásai adják. Az olyan emberek vásárlásai akik nem akarnak hálózatot építeni ők csak a termékhez szeretnének hozzájutni.
Nem nehéz kiszámolni, hogy egy üzletépítőre jut átlag 20 törzsvásárló. Nyilán aki régebben csinálja annak több vásárlója lehet. 20 törzsvásárlónál többet amúgyis nehéz hatékonyan kezelni. "
Ezt mondjuk nehezen hiszem el, hogy egy hálózatépítőre 20 vevő jut... hogy az emberek ennyire rá lennének kattanva az FLP termékekre... Megkérdezhetem, hogy egy átlagos vásárló mennyit költ évente FLP termékekre?
"100-200USD-s jövedelem egy havi munkáért (csak a tények miatt 22x8óra+/- 8óra kb 176 óra mukáról beszélünk)? LOL Végeztél bármilyen felmérést ez ügyben vagy csak szájkaratézol?"
természetesen ilyenekre nincs időm/kedvem, szóval Wikipédián olvastam: "A magas fluktuációt figyelembe véve, kiszámítható, hogy egy "átlagos" MLM tevékenység átlagban mindössze néhány 100$ bevétellel kecsegtet havonta fejenként, a potenciálisan ráfordított idő árát tekintve az egyik legrosszabban jövedelmező üzleti tevékenység a piacon" [link]
"TÉNYEK: Aki 100-200USD-t keres ezzel az sosem dolgozott még egy hónapot ebben a VÁLLALKOZÁSBAN. Tipikusan olyan emberek kapnak ennyit akiknek van pár vásárlója az ismeretségi körében plusz saját magának vásárolgat, viszont napi szinten nem dolgozik."
De olyanok is vannak nagy számban, akik akár évek óta csinálják, viszonylag nagy óraszámban, akár főállásban, mégsem jutnak túl mégcsak a minimálbéren sem, ami jelenleg itthon 500 dollár.
"99%-a elbukik? Ez is egy akkora bullshit. Azok buknak el ha már így fogalmaztál akik nem hajlandóak dolgozni. Vagyis megkeresnek 10-20 embert akik mondjuk mind nemet mondanak aztán ő kijelenti, hogy ez nem működik. Neki nem, mert nem is hajlandó tenni érte!"
Nem csak ilyenek buknak el. Sokan éveket rászánnak, minden ismerősüket felhívják (vérmérséklettől függően zaklatják is) és alig csurran-cseppen nekik. Aztán kiszállnak.
"Aki viszont hajlandó heti szinten legalább 10 embert megkeresni ezzel 6 hónapon keresztül annak meg is lesz az eredménye."
Magyarul 240 ismerősömet kéne zaklatnom összesen...
"Az MLM-ben amúgy sem kell egy teljes hónapot (vagyis 176 órát csak, hogy maradjunk a tényeknél) dolgozni. A havi 40-50 óra munkáért amit meg az elején rá kell szánni a havi kb 300USD szép óradíjat takar."
Még mindig a minimálbér alatt vagyunk, tehát mellette az illetőnek dolgoznia is kell...
"Ki számít milliomosnak? Ezt sem ártana konkretizálni, mert ez minden csak nem konkrétum. Ha a havi 7 számjegyű jövedelemmel rendelkezőket vesszük ide, akkor azok messze meghaladják az 1%-ot az üzletépítők között."
Hát pl. a havi 7 számjegy már annak számítható. De ugye az 1%-ot a jelenlegi tagokból számítod, vagy az összes valaha 55 Eurós kezdőcsomagot megvásárolt emberhez képest? Mert ugye, akinek nem megy, az egy idő után kiszáll, akinek meg megy, az bennmarad. Tehát a jelenlegi tagok közüli 1% számítás nem ad reális képet.
"Nem végeztem piackutatást, de az FLP-s tájékoztató előadás arra volt kihegyezve, hogy azért szálljunk be, mert ebből meggazdagszunk, sőt azt is mondta a nő, hogy tudja, hogy most minket nem a termék érdekel, hanem a pénz, és hogy ő is ezért lépett be, de azért higgyük el, hogy a termék milyen csodás és hogy meggyógyulnak tőle az emberek."
Egy ilyen emberből arra a következtetésre jutni, hogy ez piramisjáték. Hát gratulálok.
Mondom, hogy totál fogalmatlan vagy a marketingről. De biztos azok hülyék hozzá, mint pl Nógrádi Bence, vagy akik a jogszabályokat hozzák a világ több, mint 145 országában ahol működik az MLM. A legszigorúbb MLM törvények az USA-ban vannak egyébként.
"Lehet, hogy hivatalosan vállalkozás, de gyakorlatilag alkalmazotti munka, mert megmondják, hogy mit hogy kell csinálni, a munka ugyanolyan, mintha fix. fizetésért lenne valaki értékesítő. Azzal a különbséggel, hogy itt a minimálbért sem éri el az átlag értékesítő."
Senki nem mondja meg, hogy mit hogyan KELL CSINÁLNI. Mindenki úgy építi a saját üzletét ahogy akarja. Javaslatot kap, hogy mi vezet eredményre, de az NEM KÖTELEZŐ!! Ez egy bullshit volt ismét.
Ki azt "átlag értékesítő"?? Ismét csak a levegőbe beszéltél, olyanról amihez nem értesz.
"TÉNYEK: Aki 100-200USD-t keres ezzel az sosem dolgozott még egy hónapot ebben a VÁLLALKOZÁSBAN. Tipikusan olyan emberek kapnak ennyit akiknek van pár vásárlója az ismeretségi körében plusz saját magának vásárolgat, viszont napi szinten nem dolgozik."
De olyanok is vannak nagy számban, akik akár évek óta csinálják, viszonylag nagy óraszámban, akár főállásban, mégsem jutnak túl mégcsak a minimálbéren sem, ami jelenleg itthon 500 dollár."
Konkrétum az megint nincs. Mi az, hogy "nagy számban"? Ez eléggé bullshit mivel semmivel sem tudod alátámasztani.
"99%-a elbukik? Ez is egy akkora bullshit. Azok buknak el ha már így fogalmaztál akik nem hajlandóak dolgozni. Vagyis megkeresnek 10-20 embert akik mondjuk mind nemet mondanak aztán ő kijelenti, hogy ez nem működik. Neki nem, mert nem is hajlandó tenni érte!"
Nem csak ilyenek buknak el. Sokan éveket rászánnak, minden ismerősüket felhívják (vérmérséklettől függően zaklatják is) és alig csurran-cseppen nekik. Aztán kiszállnak.
Lásd fentebb. Mutass egy kutatást amivel ezt alátámasztod. Ne a wikit amit valami agyament hülye írt.
"Aki viszont hajlandó heti szinten legalább 10 embert megkeresni ezzel 6 hónapon keresztül annak meg is lesz az eredménye."
Magyarul 240 ismerősömet kéne zaklatnom összesen.
Lehet zaklatni is. De aki sikeres lett benne az sosem zaklatott senkit sem. És ahogy már írtam aki vállalkozásba kezd az megkeresi az ismerőseit is. Látszik, hogy fogalmad sincs egy vállalkozás beindításáról.
"Az MLM-ben amúgy sem kell egy teljes hónapot (vagyis 176 órát csak, hogy maradjunk a tényeknél) dolgozni. A havi 40-50 óra munkáért amit meg az elején rá kell szánni a havi kb 300USD szép óradíjat takar."
Még mindig a minimálbér alatt vagyunk, tehát mellette az illetőnek dolgoznia is kell.
Igen az emberek jelentős része a munkája mellett kezd bele ebbe. Ezzel semmi újat nem mondtál. Az emberek nagy része meg nem keres óránként 1500-1600Ft-ot.
"Ki számít milliomosnak? Ezt sem ártana konkretizálni, mert ez minden csak nem konkrétum. Ha a havi 7 számjegyű jövedelemmel rendelkezőket vesszük ide, akkor azok messze meghaladják az 1%-ot az üzletépítők között."
Hát pl. a havi 7 számjegy már annak számítható. De ugye az 1%-ot a jelenlegi tagokból számítod, vagy az összes valaha 55 Eurós kezdőcsomagot megvásárolt emberhez képest? Mert ugye, akinek nem megy, az egy idő után kiszáll, akinek meg megy, az bennmarad. Tehát a jelenlegi tagok közüli 1% számítás nem ad reális képet.
Aki beregisztrál az nem feltétlen üzletépítő lesz hanem a nagy része vásárló. Vagyis ha csak azokat nézzük akik dolgozni is hajlandóak azok bőven meghaladják az 1%-ot.
Olyan meg nem nagyon van, hogy valakinek nem megy. Viszont a legtöbb ember aki abbahagyja az még 20 embert sem keres meg vele. Ez meg nem az MLM vagy a cég hibája.
"Egy ilyen emberből arra a következtetésre jutni, hogy ez piramisjáték. Hát gratulálok."
Igen, mert ez az egyik milliomos felső vezetője volt az FLP-nek. Egyébként a Szondi utca 34. alatti irodájukban volt, ami a központi irodájuk, tehát nem a 2 hete MLM-ező Bözske néni mondta ezt Kiskunröcsögén.
"...biztos azok hülyék hozzá,... akik a jogszabályokat hozzák a világ több, mint 145 országában ahol működik az MLM. A legszigorúbb MLM törvények az USA-ban vannak egyébként."
Hát szerintem egyrész eléggé megengedőek a jogszabályok az MLM-mel kapcsolatban, másrészt a meglévő jogszabályokat sem tart(at)ják be rendesen. Gyakori érv MLM-esek részéről, hogy ha illegális lenne, akkor betiltanák/letartóztatnák a vezetőjét. Pl. a Zeekrewards-ot be is zárták és letartóztatták tulajdonosát, viszont előtte ők is pont ugyanezeket mondták, hogy kikérik maguknak, nem piramisjáték, hanem MLM, hogy jövök én ahhoz, hogy piramisjátéknak nevezzem. És van még rengeteg MLM cég, ami nemcsak hogy az enyhe szabályozás miatt élhet, hanem amiatt, hogy a meglévőket nem tartják be. Pl. ott van a Talk Fusion, ami nyilvánvaló piramisjáték, mégis ugyanezzel jönnek, hogy ők MLM. Közben pedig nincs más bevételük, mint a csatlakozási- és havidíjak, illetve lehet szinteket vásárolni. És senkit nem érdekel a PSZÁF-tól kezdve a rendőrségen át a parlamentig. Na most ezek után nem tud érdekelni, hogy mi jogszerű és mi nem, engem az érdekel, hogy mi erkölcsös és mi nem.
"Senki nem mondja meg, hogy mit hogyan KELL CSINÁLNI. Mindenki úgy építi a saját üzletét ahogy akarja. Javaslatot kap, hogy mi vezet eredményre, de az NEM KÖTELEZŐ!! Ez egy bullshit volt ismét."
Javaslat: Hívogatni kell az ismerősöket lehetőleg minél többet és minél meggyőzőbben. De csinálhatod másképp is, csak akkor nem leszel milliomos.
De olyanok is vannak nagy számban, akik akár évek óta csinálják, viszonylag nagy óraszámban, akár főállásban, mégsem jutnak túl mégcsak a minimálbéren sem, ami jelenleg itthon 500 dollár."
"Konkrétum az megint nincs. Mi az, hogy "nagy számban"? Ez eléggé bullshit mivel semmivel sem tudod alátámasztani."
Hát sajnos én nem látom az adatbázist a tagokról és a kifizetésekről. De van egy olyan sejtésem, hogy pl. az egy éve tagok közül a töredéke az, aki 500 dollár felett keres. De erről te tudnál adatokat szolgáltatni. Engem pl. nagyon érdekelne azoknak a száma, akik 1 éve tagok. Illetve azoknak a száma, akik 500 dollár felett keresnek. Amíg ezt nem hozzák nyilvánosságra, addig az MLM hívők is csak bullshitelnek.
"Lásd fentebb. Mutass egy kutatást amivel ezt alátámasztod."
Én az FLP-s belső adatokra lennék kíváncsi... Azokból ki lehetne számítani.
"És ahogy már írtam aki vállalkozásba kezd az megkeresi az ismerőseit is."
Na jó, de nem 240-et fél év alatt... Hanem azt a párat, akire szüksége van. És valószínűleg egy műszaki, vagy kommunikációs vagy üdülési vagy akármilyen vállalkozó nem keresi fel az ovis csoporttársait, hogy micsoda nagy lehetőség áll előttük.
"Aki beregisztrál az nem feltétlen üzletépítő lesz hanem a nagy része vásárló."
Na ez az, amit nehezen tudok elhinni, bár cáfolni sem tudom. Itt is érdekelnének hivatalos adatok.
"Egy ilyen emberből arra a következtetésre jutni, hogy ez piramisjáték. Hát gratulálok."
Igen, mert ez az egyik milliomos felső vezetője volt az FLP-nek. Egyébként a Szondi utca 34. alatti irodájukban volt, ami a központi irodájuk, tehát nem a 2 hete MLM-ező Bözske néni mondta ezt Kiskunröcsögén.
Szóval ha találkozom egy bunkó ügyfélszolgálatossal mondjuk a vodafonenál akkor az összes bunkó. Értem.
"...biztos azok hülyék hozzá,... akik a jogszabályokat hozzák a világ több, mint 145 országában ahol működik az MLM. A legszigorúbb MLM törvények az USA-ban vannak egyébként."
Hát szerintem egyrész eléggé megengedőek a jogszabályok az MLM-mel kapcsolatban, másrészt a meglévő jogszabályokat sem tart(at)ják be rendesen. Gyakori érv MLM-esek részéről, hogy ha illegális lenne, akkor betiltanák/letartóztatnák a vezetőjét. Pl. a Zeekrewards-ot be is zárták és letartóztatták tulajdonosát, viszont előtte ők is pont ugyanezeket mondták, hogy kikérik maguknak, nem piramisjáték, hanem MLM, hogy jövök én ahhoz, hogy piramisjátéknak nevezzem. És van még rengeteg MLM cég, ami nemcsak hogy az enyhe szabályozás miatt élhet, hanem amiatt, hogy a meglévőket nem tartják be. Pl. ott van a Talk Fusion, ami nyilvánvaló piramisjáték, mégis ugyanezzel jönnek, hogy ők MLM. Közben pedig nincs más bevételük, mint a csatlakozási- és havidíjak, illetve lehet szinteket vásárolni. És senkit nem érdekel a PSZÁF-tól kezdve a rendőrségen át a parlamentig. Na most ezek után nem tud érdekelni, hogy mi jogszerű és mi nem, engem az érdekel, hogy mi erkölcsös és mi nem.
Már megint a piramisjátékot kevered az MLM-el.
Tudod bizonyítani, hogy a TF piramisjáték? Ha igen hajrá adott a lehetőség, hogy feljelentést tegyél.
"Senki nem mondja meg, hogy mit hogyan KELL CSINÁLNI. Mindenki úgy építi a saját üzletét ahogy akarja. Javaslatot kap, hogy mi vezet eredményre, de az NEM KÖTELEZŐ!! Ez egy bullshit volt ismét."
Javaslat: Hívogatni kell az ismerősöket lehetőleg minél többet és minél meggyőzőbben. De csinálhatod másképp is, csak akkor nem leszel milliomos.
A javaslat mióta is kötelező??? Plusz a meghívásnak meg vannak a technikái. Amitől el lehet térni, de nem célszerű. Van olyan aki az utcán szólítgatta le az embereket, mert nemhogy telefonra nem telt neki még a hat gyerekét sem tudta eltartani. Afrikából menekültek Franciaországba. Most Ft-ban kb 5milliót keres.
"Konkrétum az megint nincs. Mi az, hogy "nagy számban"? Ez eléggé bullshit mivel semmivel sem tudod alátámasztani."
Hát sajnos én nem látom az adatbázist a tagokról és a kifizetésekről. De van egy olyan sejtésem, hogy pl. az egy éve tagok közül a töredéke az, aki 500 dollár felett keres.
Szóval sejtésed van. Aha értem. Én is sejtek dolgokat, de még mindig a tények embere vagyok.
De erről te tudnál adatokat szolgáltatni. Engem pl. nagyon érdekelne azoknak a száma, akik 1 éve tagok. Illetve azoknak a száma, akik 500 dollár felett keresnek. Amíg ezt nem hozzák nyilvánosságra, addig az MLM hívők is csak bullshitelnek.
Minden cég adóbevallása nyilvános bárki kikérheti. Azt elemezheted. Érdeklődj az APEH.-nél vagy más szervnél.
"Lásd fentebb. Mutass egy kutatást amivel ezt alátámasztod."
Én az FLP-s belső adatokra lennék kíváncsi... Azokból ki lehetne számítani.
Lásd fentebb.
"És ahogy már írtam aki vállalkozásba kezd az megkeresi az ismerőseit is."
Na jó, de nem 240-et fél év alatt... Hanem azt a párat, akire szüksége van. És valószínűleg egy műszaki, vagy kommunikációs vagy üdülési vagy akármilyen vállalkozó nem keresi fel az ovis csoporttársait, hogy micsoda nagy lehetőség áll előttük.
"Aki beregisztrál az nem feltétlen üzletépítő lesz hanem a nagy része vásárló."
Na ez az, amit nehezen tudok elhinni, bár cáfolni sem tudom. Itt is érdekelnének hivatalos adatok.
Lehetőséged van utánanézni és kutatást végezni. Hajrá. Viszont az tény, hogy az MLM cégek amelyek termékekre építenek nem tudnának működni. Csak ugye ehhez meg kéne érteni a piac működését cégtől függetlenül.
De nézzük a tényeket. Ahhoz, hogy egy felső vezető az FLP-ben csapatjutalékot kapjon ahhoz generálnia kell havi kb 220-260e Ft-os (EUR árfolyamtól függ) forgalmat. Ez vásárlók nélkül lehetetlen lenne. Ha valakinek az össz jutaléka mondjuk 300eFt akkor elég nehéz lenne ezt saját magának megvásárolnia. Mondjuk még 1 milliós jövedelemnél sem költenek a vezetők ennyit a termékekre.
!!!Mondtam már nézz utána a tényeknek!!!
"Szóval ha találkozom egy bunkó ügyfélszolgálatossal mondjuk a vodafonenál akkor az összes bunkó. Értem. "
Na ez most az általam közölt információ félreértelmezése. Az a nő FLP-s felső-vezető volt és bűncselekményre utaló kijelentéseket tett. Azzal a kijelentésével, hogy ő a pénzért lépett be és tudja, hogy mi is a pénzért lépünk be és tudja, hogy minket sem a termék érdekel, ahogy anno őt se (de azért nem rossz, mert törött lehet használni...), ez azt jelenti, hogy egy FLP-s felsővezető beismerte, hogy piramisjátékról van szó. Kár, hogy nem volt nálam diktafon. Szóval a bunkó ügyfélszolgálatos hasonlat nagyon nem játszik. De ha mondjuk a Vodafone vezérigazgatójáról kiderülne, hogy mondjuk sikkasztott, vagy mondjuk hogy beismer olyat, hogy valakinek a telefonját direkt lehallgatták, akkor viszont joggal lenne rossz véleményem a Vodafone cégről (nem feltétlenül minden egyes dolgozóról, hanem a cégről és annak felső-vezetéséről).
"Tudod bizonyítani, hogy a TF piramisjáték? Ha igen hajrá adott a lehetőség, hogy feljelentést tegyél."
Hát úgy tudom, hogy a PSZÁF eljárást indított ellene. Számomra csak az a kérdés, hogy mennyi kenőpénzt kaptak, hogy nem lett belőle semmi. Amúgy a Zeekrewards-ról augusztusban bizonyosodott be, hogy piramisjáték, lefoglalták a vagyonát, az FBI őrizetbe vette tulajdonosát és megkezdődtek a kártérítési perek. Pedig előtte az MLM világ ígéretes MLM cégnek tartotta, ráadásul az alábbi listán első volt: [link]
Jelenleg a Talk Fusion az első, ha a Zeekrewards-ot már kihúzzuk a listáról. Előtte ugyanolyan harciasan védték az igazukat, hogy ők nem piramisjáték, hanem MLM. Aztán kiderült, hogy mégis a "hülyeséget összehadováló, kívülálló, hozzánemértő" kritikusoknak volt igazuk. A Talk Fusion-ről pl. épp bizonyítani is tudom, hogy nemcsak etikátlan és manipulatív, mint az FLP, hanem konkrétan jogszabályokba is ütközik. Pl. bevételeik majdnem 100%-át belépési díjakból és havidíjakból szedik. Nincsenek rendszeren kívüli felhasználóik, csak azok vannak, akik azért lépnek be terjeszteni, hogy meggazdagodjanak. Tehát haszon csak az új belépőkből származik (illetve azok havidíjaiból). Lehet szintet vásárolni, ami jogszerű ("etikus") MLM-nél elképzelhetetlen. Ezek törvénybe ütköznek. Továbbá a piacon ingyenesen hozzá lehet jutni az általuk kínált termékekhez.
"Amitől el lehet térni, de nem célszerű."
Magyarul mégiscsak megvan a "tuti", ahogy csinálni célszerű. Én igazából azokat tartom igazi vállalkozóknak, akik saját dolgot találnak ki, vagy valami létező dolgot csinálnak egyéni módon. Aki mintákat követ egy rendszerben az ugyanolyan báb egy nagy rendszerben, mint a normál cégek beosztottjai. Azzal a különbséggel, hogy pl. a Vodafone, Sony, Audi, Mercedes, BMW, Bosch, Oplel, Microsoft (és még lehetne sorolni) dolgozóinak különböző feladataik vannak, ezek egy része kreatív, gondolkodást igénylő. Térben és időben változatos, tehát mást csinál a marketing osztály és mást a mérnökök. Illetve a feladatok időről időre is változnak. Az MLM rendszerekben térben is és időben is ugyanaz a feladat: rásózni a termékeket az ismerősökre, beléptetni az ismerősöket. Ugyanazt csinálják New York-tól kezdve Bangkok-on át Sao Paolo-ig. Illetve FLP esetében a '70-es évetől máig. Mondhatni "izgi" feladat...
"Van olyan aki az utcán szólítgatta le az embereket"
Külön gratuláció... Leszólítgatni... Én végig sem szoktam hallgatni...
"Szóval sejtésed van. Aha értem. Én is sejtek dolgokat, de még mindig a tények embere vagyok."
Ha ennyire a tények embere vagy, akkor elárulhatnád nekem azt a tényt, hogy hányan vannak azok a tagok, akik 500 dollár felett keresnek. Engem pl. nagyon érdekelne. De úgy látom itt nem fogok konkrét, használható számokat kapni.
"Viszont az tény, hogy az MLM cégek amelyek termékekre építenek nem tudnának működni."
Pedig úgy tudom, hogy a termékekre építés annak a kritériuma, hogy MLM-nek lehessen nevezni és nem piramisjátéknak.
"Ahhoz, hogy egy felső vezető az FLP-ben csapatjutalékot kapjon ahhoz generálnia kell havi kb 220-260e Ft-os (EUR árfolyamtól függ) forgalmat. Ez vásárlók nélkül lehetetlen lenne."
Ebbe a 220-260e Ft-ba beleszámít a csapattagokból származó forgalom is, vagy csak a saját?
"!!!Mondtam már nézz utána a tényeknek!!!"
Érdekelnének a tények, de az FLP honlapját sajnos kevés hasznos információ van a szintekről, jutalékrendszerről, stb. Te szavaiddal élve: tele van bullshitekkel.
Amúgy tök véletlen, de megtaláltam youtube-on, hogy ki volt az a nő, aki a fentieket állította (tehát, hogy tudja, hogy minket igazából nem a termék érdekel igazán, hanem a pénz, és hogy amikor ő csatlakozott, akkor ő is így volt vele):
http://www.youtube.com/watch?v=gxxuMbqit6s
Ez a Gidófalvi Kati volt az, így képről felismertem. A férjével (őt is felismerem a képről) együtt tartották az előadást a Szondi utca 34. alatti "FLP főhadiszálláson". Ez elég sok tényt tartalmaz? :)
"Szóval ha találkozom egy bunkó
ügyfélszolgálatossal mondjuk a
vodafonenál akkor az összes bunkó.
Értem. "
Na ez most az általam közölt információ
félreértelmezése. Az a nő FLP-s felső-
vezető volt és bűncselekményre utaló
kijelentéseket tett. Azzal a kijelentésével,
hogy ő a pénzért lépett be és tudja, hogy
mi is a pénzért lépünk be és tudja, hogy
minket sem a termék érdekel, ahogy anno
őt se (de azért nem rossz, mert törött
lehet használni...), ez azt jelenti, hogy
egy FLP-s felsővezető beismerte, hogy
piramisjátékról van szó. Kár, hogy nem
volt nálam diktafon. Szóval a bunkó
ügyfélszolgálatos hasonlat nagyon nem
játszik. De ha mondjuk a Vodafone
vezérigazgatójáról kiderülne, hogy
mondjuk sikkasztott, vagy mondjuk hogy
beismer olyat, hogy valakinek a telefonját
direkt lehallgatták, akkor viszont joggal
lenne rossz véleményem a Vodafone
cégről (nem feltétlenül minden egyes
dolgozóról, hanem a cégről és annak
felső-vezetéséről).
Ha öcsém te itt úgy dobálózol a szavakkal. Csak azt hiszed, hogy bármit is beismert.. Azért, mert ők a pénzért csinálják még nem lesz piramisjáték. Főleg, hogy ott is van termék.
Nem attól lesz illegális, mert nincs termék.
"Tudod bizonyítani, hogy a TF
piramisjáték? Ha igen hajrá adott a
lehetőség, hogy feljelentést tegyél."
Hát úgy tudom, hogy a PSZÁF eljárást
indított ellene. Számomra csak az a
kérdés, hogy mennyi kenőpénzt kaptak,
hogy nem lett belőle semmi. Amúgy a
Zeekrewards-ról augusztusban
bizonyosodott be, hogy piramisjáték,
lefoglalták a vagyonát, az FBI őrizetbe
vette tulajdonosát és megkezdődtek a
kártérítési perek. Pedig előtte az MLM
világ ígéretes MLM cégnek tartotta,
ráadásul az alábbi listán első volt: http://
www.networkmarketingera.com/mlm/
top-90-ranked-mlm-net..
Jelenleg a Talk Fusion az első, ha a
Zeekrewards-ot már kihúzzuk a listáról.
Előtte ugyanolyan harciasan védték az
igazukat, hogy ők nem piramisjáték,
hanem MLM. Aztán kiderült, hogy mégis a
"hülyeséget összehadováló, kívülálló,
hozzánemértő" kritikusoknak volt igazuk.
A Talk Fusion-ről pl. épp bizonyítani is
tudom, hogy nemcsak etikátlan és
manipulatív, mint az FLP, hanem
konkrétan jogszabályokba is ütközik. Pl.
bevételeik majdnem 100%-át belépési
díjakból és havidíjakból szedik. Nincsenek
rendszeren kívüli felhasználóik, csak azok
vannak, akik azért lépnek be terjeszteni,
hogy meggazdagodjanak. Tehát haszon
csak az új belépőkből származik (illetve
azok havidíjaiból). Lehet szintet
vásárolni, ami jogszerű ("etikus") MLM-
nél elképzelhetetlen. Ezek törvénybe
ütköznek. Továbbá a piacon ingyenesen
hozzá lehet jutni az általuk kínált
termékekhez.
Hajrá jelentsd fel őket, de előtte tájékozódj, hogy mi is a PSZÁF hatásköre. Mert erről sincs sok fogalmad.
"Amitől el lehet térni, de nem célszerű."
Magyarul mégiscsak megvan a "tuti",
ahogy csinálni célszerű. Én igazából
azokat tartom igazi vállalkozóknak, akik
saját dolgot találnak ki, vagy valami létező
dolgot csinálnak egyéni módon.
Ezért megy tönkre a vállalkozások 95%a 5 éven belül.
Aki
mintákat követ egy rendszerben az
ugyanolyan báb egy nagy rendszerben,
mint a normál cégek beosztottjai. Azzal a
különbséggel, hogy pl. a Vodafone, Sony,
Audi, Mercedes, BMW, Bosch, Oplel,
Microsoft (és még lehetne sorolni)
dolgozóinak különböző feladataik vannak,
ezek egy része kreatív, gondolkodást
igénylő. Térben és időben változatos,
tehát mást csinál a marketing osztály és
mást a mérnökök. Illetve a feladatok
időről időre is változnak. Az MLM
rendszerekben térben is és időben is
ugyanaz a feladat: rásózni a termékeket
az ismerősökre, beléptetni az
ismerősöket. Ugyanazt csinálják New
York-tól kezdve Bangkok-on át Sao Paolo-
ig. Illetve FLP esetében a '70-es évetől
máig. Mondhatni "izgi" feladat...
Fogalmad sincs, hogy miből is áll pontosan a munka. Ennél jóval többről van szó.
"Van olyan aki az utcán szólítgatta le az
embereket"
Külön gratuláció... Leszólítgatni... Én
végig sem szoktam hallgatni...
"Szóval sejtésed van. Aha értem. Én is
sejtek dolgokat, de még mindig a tények
embere vagyok."
Ha ennyire a tények embere vagy, akkor
elárulhatnád nekem azt a tényt, hogy
hányan vannak azok a tagok, akik 500
dollár felett keresnek. Engem pl. nagyon
érdekelne. De úgy látom itt nem fogok
konkrét, használható számokat kapni.
Mivel sose érdekelt így nem tudom.
"Viszont az tény, hogy az MLM cégek
amelyek termékekre építenek nem
tudnának működni."
Pedig úgy tudom, hogy a termékekre
építés annak a kritériuma, hogy MLM-nek
lehessen nevezni és nem piramisjátéknak.
Írtam már, hogy nem attól legális, hogy mert van termék és nem attól illegális, mert nincs.
"Ahhoz, hogy egy felső vezető az FLP-ben
csapatjutalékot kapjon ahhoz generálnia
kell havi kb 220-260e Ft-os (EUR
árfolyamtól függ) forgalmat. Ez vásárlók
nélkül lehetetlen lenne."
Ebbe a 220-260e Ft-ba beleszámít a
csapattagokból származó forgalom is, vagy
csak a saját?
Csak saját plusz vásárlók.
"!!!Mondtam már nézz utána a
tényeknek!!!"
Érdekelnének a tények, de az FLP
honlapját sajnos kevés hasznos információ
van a szintekről, jutalékrendszerről, stb.
Te szavaiddal élve: tele van bullshitekkel.
A honlapon ezek mind mind fent vannak NYILVÁNOSAN.
Csakhogy tisztázzunk valamit. A bullshit az az ami nem tényeken alapszik hanem véleményen. A kritikusok nem tényekre alapozzák, hanem véleményekre és a hab a tortán, hogy roppant felületesek.
Vannak olyan információk amelyeket nem lehet a neten keresztül ellenőrizni viszont utánna járással igen. A kritikus állításait sehogy sem lehet mivel azok nem tényeken alapszanak.
A lehetőség adott:
www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerdesek__3128088-valaki-be-tudna-bizonyitani-minden-ketseget-kizaroan-hogy-az-mlm-ben-csak-azok-
Jajj jajj jajj.
Olvasgatva itt a hozzászólásokat Tamao az a tipikus huszonéves "gyerek", akinek a tojáshéj még a fenekén van.
Élettapasztalat NULLA, alázat NULLA.
Naivítás az egekben. És ehhez még párosul egy "én úgyis jobban tudom mindenkinél" felfogás.
Aki ilyen hozzáállással vállalkozásba fog annál borítékolható a bukás.
Sebaj kellenek a pofonok az élettől az csak megedzi az embert.
A saját vállalkozásom is majdnem ráment arra, hogy azt hittem én tévedhetetlen vagyok. Szerencsére találkoztam egy trénerrel és megfogadtam a tanácsait. A hagyományos vállalkozásoknak is meg vannak a sikerkövetelményei amiket be kell tartani. Anélkül bukás a vége.
A mai eszemmel ha vállalkozásba kezdenék messze elkerülném a hagyományos vállalkozási formát. Nem kevés szívás van vele, sőt szinte csak abból áll. Korábban én is úgy álltam az MLM-hez, hogy hagyjanak azzal a baromsággal békén. Szerencsére ez a tréner ismerősöm már MLM-el foglalkozott amikor megismertem és rávilágított, hogy mennyi időt és energiát pazarlok el arra, hogy a vállalkozásom működjön. Mindezt a családomtól és persze magamtól vettem el. Jópár évem ráment erre, mert még sokáig küzdöttem az MLM ellen, holott csak azt láttam, hogy az ismerősömnek mennyivel több szabadideje van és nem is idegeskedik úgy, mint én.
Akikkel megismerkedtem még volt hagyományos vállalkozókkal, azok mind ezen a véleményen vannak. Soha többet hagyományos vállalkozás. Ahhoz képest az MLM egy gyerekjáték. Legalábbis aki tudja, hogy mi munka van egy hagyományos vállalkozással az be is látja ezt. Vagy aki tudja, hogy mennyi munka van egy-egy teljesítmény és eredmény mögött.
Sok sikert a saját vállalkozáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!