Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen megbízható MLM cégek...

Milyen megbízható MLM cégek vannak Magyarországon? MLM céghez ingyenes a belépés?

Figyelt kérdés

2012. júl. 24. 10:37
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:

Nincs ebben semmi mellébeszélés. Kínában például, ha jól emlékszem, betiltották az Amway-t, emellet - minő meglepő - kétszer is beperelték tiltott piramisjáték szervezése miatt!

Azonkívül az Internet Scam oldalak dugig vannak a károsultakkal, akik megosztják az esettanulmányukat a többiekkel, hogy ne essenek be ebbe a csapdába. Sőt, maga a Zsicipédia is kijelenti hogy az MLM-esek legnagyobb százaléka sohase lesz nyereséges. Tudjátok, én a való világból, tényekből tájékozódom, nem nevetséges beszervező-előadásokon mantrázott üres, nevetséges szlogenekből. A sok MLMnyaller hálózatépítő ráadásul aljas módon kihasználja a válságot és a munkanélküliséget, kicsalva a kétségbeesett, hiszékeny ember utolsó filléreit is. Az MLM egy etikátlan átverés, a termék pedig nem több puszta álcánál.Arra jó hogy a bíróságon lehet vele mosakodni, hogy "de bíró bácsi, kérem,nekünk van termékünk, ez nem piramisjáték"...

És akkor, hogy lásd kivel van dolgod.

Legutóbb a Nu skin/Pharmanex vonal ajánlott fel egy fantasztikus lehetőséget(Sicc!). Nem kell messzire menni az emlékeimben Flavantic-os, FLP-s emlékekért sem. Az első ilyen előadást pedig több mint tíz éve láttam.

Engedtessék meg nekem, hogy annyira önhitt legyek, megvan a magamhoz való eszem, és érdemes hallgatnom az ösztöneimre. Ezek a dolgok elsőre büdösek voltak valamiért. Nehéz rámutatni a logikai buktatókra, már ahhoz is, hogy ráérezz, hogy itt valami nem stimmel, két lábon kell állni a földön.

Nem vágtam bele, talán mert van normális állásom, még ha el is veszíteném, lennének reális lehetőségeim, és nem állnék neki az ismerőseimet beledumálni az aktuális pilótajáték utánzatba - a fantasztikus passzív jövedelem reményében.

A kamuzás pedig az, hogy van ez a "termék", azért vedd-fogyaszd-áruld, hogy én jól járjak. Majd persze te is jól jársz vele, ha másokat is ráveszel, hogy ők is vegyék-fogyasszák-árulják. Ez nem munka. Nem csinálsz semmit, csak kapod a pénzt valakitől, aki a piramis alján, és azon belül fogyaszt. Ezt az emberek többsége nem tudná így elmagyarázni, de fejben náluk is megvan, átlátják, és ellenszenves számukra. Nem véletlenül.

Mi az ügynöki munka?

Ha van egy termékem ami piacképes, vagy legalábbis annak tekinthető, elkezdem árulni, mert profitra törekszem. De egy nap nekem is csak 24 óra. Társak kellenek, hogy nagyobb piacot fedjek le, persze ez pénzbe kerül, ez a jutalék. Akit fölveszek, alaposan megnézem, az én termékemet fogja árulni, engem fog képviselni. A másik oldalról is igaz ez, aki az én termékemet fogja árulni, töviről-hegyire átnézi a cégemet és a terméket, neki sem mindegy mihez adja a nevét/arcát/munkáját. És ami szintén fontos, az ügynöknek az sem mindegy hány munkatársa van, hiszen azok mind konkurenciát képviselnek, ráadásul olyat, amivel a legnehezebb versenyezni. Más cég hasonló termékétől kevésbé kell tartani, lehet mondani, hogy a miénk szebb/jobb/olcsóbb/takarékosabb. Ez könnyű, ha a termék valóban jó. Minél jobb, annál inkább válogathatok a jobbnál-jobb ügynökök között. Ha viszont nem, maradnak az állástalanok, akik jobb híján jönnek el az interjúra. Én meg remélem a legjobbakat, és persze minél több ilyen kaliberű embert fölveszek. Ennek a folyamatnak a végén, vagy inkább a legalján helyezkedik el az MLM, ahol igazából nem is a termék a lényeg, hanem a játék, a piramis építgetése. Itt egy pilótajátékot építünk, csak hogy legális legyen, kell hozzá termék. Választunk egyet, lehetőleg olyat ami divatos és van piaca bőven. És ezek közül melyiket tudjuk megszerezni? Azt, amelyik a hagyományos úton nem adható el, mert annyira silány, lásd a fentebbi okfejtést. Ezt csak fényezni kell orrba-szájba, és szintén, remélni a legjobbakat.

Az ügynöki, házaló munkának is van azért egyfajta tisztessége. Ha árulok valamit, mennyire szeretnék összefutni olyannal, aki szintén ugyan azt árulja? Semennyire. Ki örül a konkurenciának? Senki. Egy szempontból viszont az MLM rendszerben pont a saját konkurenciámat építem, hiszen átadom mindazt, amit én is el szeretnék adni. Csak nekem tűnik ez illogikusnak? A piacok felosztása, a területek pont erről szólnak.

A reklám kérdése.

Ez megint egy olyan pont, ahol jól meg lehet fogalmazni a problémákat a hálózatépítéssel kapcsolatban. Mondhatjuk, hogy itt van elásva az a bizonyos eb.

"Senki nem Mikulás."

Az adózás kérdése.

Az MLM rendszerek jórésze semmit nem adózik, mivel onnantól, hogy bekerülnek a kis piramisépítők, zárt rendszerré változik, a pénz a tagok között mozog, mindenféle adótól mentesen, a piramis csúcsán ücsörgő tolvajokfejedelméhez megy persze a legtöbb. Ha papíron egy MLM-mel foglalkozó cég feje, akkor fogcsikorgatva adózik, más választása nincs, különben lecsukják adócsalásért, és feketefoglalkoztatásért. A többi MLM-nek viszont nemhogy székhelye, még honlapja sincsen, és a joghézagokat kihasználva folyamatosan adómentes jövedelemre tesznek szert. Ezt, kérlekszépen, úgy hívják, hogy adócsalás. Feketemunka. Illegális jövedelem. Van BTK-s vonzata is. Többnyire itt szoktak megbukni az MLM cégek is - szerencsére.

Ez talán egy vicces, feszültségoldó közhelynek tűnhet. Aki tanult iskolában a gazdaság működéséről, nyilván hallotta már. Egyszerű alapigazsága a világnak, kicsit kifejtve: legyen szó bárkiről, bármiről(a gazdaságban), mindenkinek a célja a profit. Minél jobb megtérülése a befektetett munkának/tőkének. Ez alól az MLM cégek sem kivételek, sőt...

Miből profitál a cég? Abból fizet osztalékot a tulajdonosoknak, hogy hány ember szívét érintette meg a cég szellemisége? Netán abból, hogy minél több emberrel megossza a fantasztikus lehetőségeket? Nem. Jó szándékkal még senki nem lakott jól, hovatovább BMW-t sem lehet venni belőle. És miért van szüksége a cégnek rád? Rád? Mindenkire, akit elér? Egyáltalán, mennyire fantasztikus üzleti lehetőség az, ami nyitott boldog-boldogtalannak?

A válaszokat megpróbálom megértetni, nem megmondani. Egy üzlet mitől lesz jó? Mindenki, aki a cégbe belép, alattad, fölötted, melletted, mind a konkurenciád. Próbálj meg érvényesülni, ilyen piaci helyzetben. A monopol helyzet valóban jó, annak aki benne van, de az nem adja tovább pont ettől lesz az ami.

A jó üzlet pont az, amibe nehéz bekerülni, és pont hogy nem keresnek meg vele, hanem az embernek saját magának kell keresnie. Ha valaki valóban rendelkezik új ötlettel, technológiával, pont hogy nem fogja világgá kürtölni. Vannak valóban nyitott üzleti lehetőségek, de hogy oda bekerüljön bárki is, szigorú feltételeknek kell hogy megfeleljen.

De jön a cég amerikából, hozza a sikereit, és nagylelkűen, ad belőle bárkinek.... Hihető, nem igaz? De hogy miért is kell mindenki a cég hírének, a "fantasztikus újdonságok és lehetőségek" szószólójának, roppant egyszerű. Egy céget, egy terméket, termékcsoportot bepromózni kemény feladat. A reklám költséges és ráadásul adóköteles is, az abba fektetett tőke megtérülése igencsak kétséges. Az jutalékos rendszerben dolgozó cégek pont ezt küszöbölik ki. Csak hogy világos legyen: egy rakás pénzt reklámra áldozni kockázatos, vagy visszajön az a pénz vagy nem. Ezt a költséget és kockázatot kell valahogyan csökkenteni, avagy másokra terhelni, ezzel a cég rengeteget spórol. Nem költünk reklámra! De akkor hogyan jutunk el a vásárlókhoz? Hogyan szerezzünk piacot(olcsón)? Erre kell, mindenki, aki erre rávehető. Jól hangzó ígéretek, mézesmadzag, motivációs szövegek minden mennyiségben, konferenciák, oktatások. Szokás azzal is csábítani a céghez embereket, hogy a reklámra elkülönített pénzt osztják ki jutalékként - ez egyébként akár igaznak is tekinthető, és még jól is hangzik (többnyire persze ezt is lenyúlják, vagy a sokszorosát fizettetik meg a belépővel). Nincs sok fölösleges reklámújság amit aztán csak kidobálunk, környezetvédelem, stb... Ráadásként ez is pozitív színben tünteti fel a céget, de ne feledjük, a cég profitra törekszik, és ezzel kizárólag a költségeit kívánja csökkenteni. Tehát a cég máris megtakarított egy csomó pénzt(tőkét), de "hová bújt" a kockázat? Pontosan azt vállalják át mindazok, akik saját maguk, jutalék reményében kezdik el hirdetni a céget. A cég mire törekszik? Profitra. Rávesz, hogy dolgozz, hirdesd a céget, de fizetni csak akkor fizet, ha el is adtál valamit. Egyszerűsítve: a reklámköltség azon része, ami nem folyna vissza a vállalathoz az eladások után, egyszerűen ingyen munkaként megkapható azoktól akiknek megfelel, hogy csak az eladások után kapnak jutalékot. Az MLM pedig csak annyival több, hogy mindenki mindenkinek dolgozhat, nincs egy zárt értékesítői kör. A hatástöbbszörözés elve, rendszeresen elhangzik ilyen előadásokon. A cég híre terjed, itt-ott belép valaki, ez a cégnek bevétel, amivel szemben költségként csak a konferenciák és előadások merülnek föl. Az 5%-okon osztozzon a sok birka, kit érdekel...

Mindezek fényében remélem érthető, hogy miért is van a cégnek szüksége mindenkire, és hogy a mindenkinek miért is nincs szüksége ilyen cégekre.

Ezek voltak a kész tények, a realitás talaján foganva, ezek után lehet hisztizni, trollkodni, vergődni teljesen nyugodtan, nullával AKKOR SEM lehet osztani. Persze a számológép is hazudik.

2012. aug. 30. 00:17
 22/64 anonim ***** válasza:

"Nincs ebben semmi mellébeszélés."

Még ha abban a dörgedelemgyűjteményben, amit a ma 00:17-es válaszodban összehoztál ifgazad is lenne, akkor is hibás ez az állításod. 20:29-ben állítottál valamit (amit 23:55-ben idéztem tőled). Erre válaszomban 21:33 két problémát jeleztem.

-Egyrészt, hogy az idézett állításod premisszája elég gyenge lábakon áll;

-másrészt hogy nincs logikai összefüggés a premissza és a konklúzió között.

Viszontválaszodban 22:09 erre úgy sikerült reagálnod, hogy e két problémát nem is érintetted. Írtál vaqlamit, ami arról eszedbejutott, csupán a felvetett kérdésekre nem reagáltál. A "mellébeszélés" szó pontosan ezt jelenti.

A terjedelmes hozzászólásod többi részére nem kívánok reagálni. Nem érsz annyit. Ha úgy tennék, mintha most az egészre válaszolnék, miközben mégsem, az tőlem lenne mellébeszélés.

2012. aug. 30. 09:07
 23/64 anonim ***** válasza:
50%

Jujjj ennyi hülyeséget is régen olvastam már. Neked tényleg közöd nincs az MLM-hez csak a sok buta sztereotípiát szajkózod. Nevetséges.

Persze egyik állításodat sem tudod semmivel sem alátámasztani.

2012. aug. 30. 10:47
 24/64 anonim ***** válasza:
72%

76%:

Én tudom, hogy ki ez az illető. Máshol is találkoztam már vele. Totális káosz van a fejében az MLM-ről. Mindig ugyanazt a hülyeséget szajkózza minden fórumon. A tényeknek nem néz utána, sőt ha tényeket mutatsz neki akkor az őt nem érdekli, mintha nem is lennének. Egy kalap alá veszi a piramisjátékot az MLM-el. Kb 26 éves, szóval még igencsak fiatal és ráadásul egy antiszociális egyénről van szó. Szóval ne várj sokat tőle.

2012. aug. 30. 13:27
 25/64 anonim ***** válasza:
75%
Mégsem. Tévedtem ő egy másik ember. Viszont az igaz, hogy van egy buta blogja ahová mindenféle bugyuta dolgot leírt az MLM-ről. Neki a Sciennet ugyanaz, mint az Amway meg az FLP.
2012. aug. 30. 13:29
 26/64 anonim ***** válasza:

13:27 / 13:29

Semmit nem várok tőle. Mint pár hozzászólással feljebb írtam is: nem ér ő annyit, hogy a személye miatt foglalkozzam az irományaival. Azon vagyok, hogy ha valaki ránéz a topikra, korrekt információ jusson el hozzá az MLM-ről. Ennek érdekében, ha úgy látom jónak, reagálok az ilyen hozzászólásokra. Ha nem úgy látom jónak, akkor nem reagálok.

2012. aug. 30. 14:22
 27/64 anonim ***** válasza:

A scam oldalakat is kb annyira hozzáértők írják, mint ezt a hozzászólást: # 22/27 Időpont ma 00:17

Arra hivatkozni legalább akkora tudatlanság, mint azt továbbadni.

Mi a garancia egyáltalán arra, hogy

- akik állítólag károsultak azok valós személyek és valós amit leírtak nem csak valami elvakult hülyék akik az MLM-et akarják lejáratni?

- a károsultak biztosan MLM cégben tevékenykedtek és nem valami csalás áldozatai voltak?

A többi hülyeségre én sem reagálnék, mert az egész keverve a csaló piramisjátékok jellemzőivel, sőt szinte csak azok vannak leírva.

Ami szintén egyértelmű, hogy az illetőnek fogalma sincs arról, hogy egy vállalkozást felépíteni és működtetni mivel is jár. Az alkalmazotti munkához hasonlítani az MLMet az meg kb olyan, mintha a gumiabroncsot hasonlítanám focilabdához. Mindkettő kerek, vagyis MINDKETTŐBEN DOLGOZNI KELL!! És ezt el is mondják a tájékoztatókon.

2012. aug. 30. 16:31
 28/64 anonim ***** válasza:
65%

Megbízható és MLM? Hehe :) Ingyenes belépés? Ezek pont a belépési díjakból élnek. De ha belegondolsz, hogy ha nincs belépési díj, akkor az alád belépők sem fizetnek neked és akkor fölöslegesen léptél be. Pont az a lényege ezeknek, hogy a sok naiv ember belép és abban reménykedik, hogy ő is be tud szervezni maga alá még többet, hogy visszajöjjön a "befektetés". Az ilyen önmagad ura leszel és könnyen hamar meggazdagszol című MLM cégek amúgy mind kamuznak (elhallgatják az igazságot), jó a marketingjük (tudják, mivel lehet felkelteni az érdeklődésed, tudják, mit kell mondani a kétkedőknek), belépsz, dolgozol napi 10 órát, nem lesz semmi pénzed, ismerőseid meg idegbajt fognak kapni, ha meglátnak, futni fognak előled. És ha a 99%-ba tartozol, akkor sosem gazdagszol meg belőle (ha pedig az 1%-ba, akkor pedig másokból), csak elpazarlod az időd és a kezdőtőkéd. Na így lépj be bármelyik MLM cégbe.

Ja bocs, a 99%, akinek nem sikerült, ők vagy "tehetségtelenek voltak" vagy "nem akarták eléggé" vagy "csak egy kicsit kéne többet dolgozniuk". Én pedig egy gonosz, hitetlenkedő, pesszimista, inkompetens alak vagyok, aki előítéletei miatt nem akar élni egyik csodálatos MLM lehetőséggel sem, és az a vágyam, hogy a főnökeimnek gürizzek éhbérért, ahelyett, hogy valamelyik MLM rendszerben kiteljesenék, mint individuum.

2012. okt. 8. 19:10
 29/64 anonim ***** válasza:
62%
Ismét egy felületes infókra építkező illető hadoválását olvashatjuk. Az ilyen felületes infók alapján írják a legnagyobb baromságokat az emberek.
2012. okt. 8. 19:23
 30/64 anonim ***** válasza:

19:23, persze, minden átvert illető hazudik, nektek van igazatok :DDD

Szerecsenmosdatás a köbön, még nézni is rossz.

2012. okt. 8. 20:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!