Hogyan tudnám magam jó színben feltüntetni egy állásinterjún?
milyen tulajdonságokat mondjak magamról és milyet ne?
Illetve, hogy miert lennék megfelelő az adott pozicioban?
Ha megkérdezik, mit kérsz inni, ne kérj kávét vagy teát, mert leizzadsz a melegben, és semmi nem fog eszedbe jutni, csak az, hogy hogy töröld le úgy az izzadságot az arcodról, hogy ne vegyék észre. Ez a legjobb tanácsom, amit nyári állásinterjúról el tudok mondani.
Hogy milyen tulajdonságok jönnek be, az az adott állástól függ. Gondold át, hogyha te lennél a munkaadó, az adott munkakörre milyen típusú embert szeretnél. Kérdezz meg másokat is. Aztán ha kialakult az adott álláshoz ideális karakter a fejedben, akkor játszd el, hogy te olyan vagy.
Tulajdonságok tekintetében gyakori hogy megkérnek, mondj 3 jó és 3 rossz tulajdonságot magadról.
A jóval nem is szokott gond lenni ( pl. kitartó, terhelhető, kreatív, kommunikatív, stb), de a rossz tulajdonságoknál észnél kell lenni. Erre készülj fel.
Semmiképp ne mondj olyat hogy pl. lusta vagy, vagy hogy inkább egyedül dolgozol mert utálod az embereket:)
A rossz tulajdonságok inkább olyanok legyenek, amikre találóbb kifejezés az hogy "ebben fejlődnöm kellene".
Én mondtam már interjún azt hogy kissé vehemens vagyok ( ami jelenthet határozottságot és elszántságot), vagy hogy túl maximalista vagyok, ami a prioritások felállításában okoz némi nehézséget, de rögtön hozzáteszem, hogy ezeken szándékomban áll tudatosan változtatni. Így lesz a rossz tulajdonságból "jó":)
És hát persze hogy veled járnának legjobban, mert ( lehet reflektálni az ő elvárásaikra).
Ne legyél túl magabiztos, se túl szerény. Legyél határozott, de ne tolakodó. Legyél mosolygós, de ne hahotázz:)
Ne játszd meg magad, mert az úgyis meglátszik.
Találd meg az arany középutat mindenben.
Sok sikert!
Köszönöm nektek! (ment a zöld kéz) de kár, hogy anélkül mentem el az interjúra h ezeket elolvastam. 1.nek- kávé nélkül is izzadtam, mert igyis nagyon meleg volt odabent! :D
A lényeg, hogy megvan az állás :) köszi mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!