Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Önéletrajzba, amikor a családi...

Önéletrajzba, amikor a családi állapotot kell feltüntetni (mert ugye van benne ilyen rész), mit írjak, ha menyasszony vagyok, de még nem volt esküvő?

Figyelt kérdés
2011. máj. 3. 13:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

családi állapot: rendezett.

Ha ez nem elég nekik, rákérdezenk, és akkor lehet mondani, amit fenn írtál. Sok boldogságot a majdani ifjú párnak és egy jó állást kívánok !:)

2011. máj. 3. 13:33
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Nem hallottam még arról, hogy ennyi elég lenne, ez új volt. De ugye jó pap is... :)

2011. máj. 3. 13:35
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem írtam önéletrajzba a családi állapotomról. Ha behívtak szóbeli részre, ott rákérdeztek, elmondtam.
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Önéletrajzba ha egy csepp eszed van, nem tüntetsz fel ilyet. Csak a munkához kapcsolódó részt.

Az, hogy rövidesen férjhez mész, egyszerűen minimálisra csökkenti az esélyeid. Pláne ha ezzel indítasz (gondolom, az elejére akarod írni). A munkáltató meg azt gondolja magában "most megy férjhez, aztán jól elmegy szülni, dehogy veszem fel" és félreteszi az önéletrajzod.

Hússzor leírtam már itt: az önéletrajz REKLÁM. Kötelező eleme nincs, kivéve a neved. Azon kívül azt írsz bele, amit akarsz (még ha vannak is ilyen béna minták a neten, amit ráadásul a munkáltatók többsége kimondottan utál).

Egy reklámba epdig azt írjuk, ami releváns és pozitív. A szakmai tapasztalatot.

A magánéletedből csak annyit és csak azt, ami pozitív a munkád szempontjából. Az, hogy menyasszony vagy, nem az.

Egyébként ha mindenképpen bele akarod írni, írd azt, hogy hajadon. Mert végül is nem mentél férjhez.

5/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az összes választ! Utolsónak igaza van, kihagyom azt a részt úgy, ahogy van! Köszönöm!
2011. máj. 3. 13:43
 6/16 anonim ***** válasza:
76%

Igaza van az elöttem szólónak.

Èn sem írtam soha bele a családi állapotot. A munkáltató pedig nem kérdezhet rá, tilos személyes jellegü kérdést feltenni. pl olyat hogy házaság gyerekek stb...

Olyan személyes dolgot írj csak bele ami elörelendít. Vagy is pl sportboltban akarsz dolgozni, és mondjuk ejtö ernyözöl. ez elöny mindenképpen. de ha titkárnö akarsz lenni, ahhoz semmit nem jelent, felesleges bele írni.

2011. máj. 3. 13:45
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

"van benne ilyen rész" - a önéletrajz nem formanyomtatvány, mindenki azt és úgy ír be, ahogy akar. egyetlen kritérium, h legyen igaz, amit állítasz,mert hamar kilóg a lóláb. én még facebookra se tenném fel, hogy jegyben vagyok, nemhogy egy önéletrajzba :_)

sok sikert a házassághoz és a munkához!

2011. máj. 3. 13:57
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

de most tényleg

miért kéne az önéletrajzba ez? akkor én hogyan vagy mit írjak be, hogy meleg vagyok de rendezett a kapcsolatom? ezt kéne?

ha már ennyire őszinte akar lenni mindenki, sztem semmi köze senkinek ehhez, na főleg a munkához nincs köze

2011. máj. 3. 14:28
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
ELADÓ A MENYASSZONY!!!!!!!!!!
2011. máj. 3. 14:42
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki írja ezt bele az önéletrajzába, én pl nem tenném. Édesanyáméban benne van (az is hogy két felnőtt gyermeke van), de nála értelemszerűen már nem okoz problémát az, hogy kisgyerekes lenne, szülőszabadságra menne stb. Fényezni kell magad, mindent bele írni, ami kicsit is a munkához kapcsolódhat, ha többet akarnak tudni kérdeznek. Egyet ne felejts el. Egy ismerősöm nagyobb vállalatnál dolgozik, és azt mondta lassan ott tartanak, hogy 5-ből 2 önéletrajzon elfelejtenek elérhetőséget (telefonszám, e-mailcím) feltüntetni, ők meg címre nem mennek ki, annyira nincs szükségük senkire, hogy még ők nyomozzanak az életrajz tulajdonosa után. A név és az elérhetőség a kötelező és nélkülözhetetlen adat, a többiben pedig ne legyél szerény, ám magad alatt se vágd a fát! :)
2011. máj. 3. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!