Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szombathelyen mennyibe kerül egy polgári esküvő? és mennyi idő alatt lehet elintézni? Kismama vagyok ilyenkor mit vegyen fel a menyasszony? KÉRLEK SEGÍTSETEK! KÖSZI
30 nap a várakozási idő, de a jegyző ad ez alól felmentést, ha kismama vagy.
Hány hetes vagy?
Én 25 hetes vagyok és zalaegerszegi, mi még be sem jelentkeztünk időpontért. A ruhát még nem tudom milyen lesz. Valami elegánsat veszek fel, de csak mi leszünk ketten meg a 2 tanu, meg talán a 8 éves kisfiam.
maga a szertartás ingyenes, ha nem kérsz hozzá semmi pluszt. Gondolok itt, vers, dal, madár, pezsgő, pohár, gyűrűpárna . . . stb.
a 3. voltam
igen, nincs terembérlés
akkor kell terembérletet fizetni, ha az anyakönyvi hivatalon kivüli helyszínen akarjátok tartani .
De ha az önkormányzatnál vagyis anyakönyvi hivatalnál tartjátok az anyakönyvvezetővel akkor nem kell fizetni.
Nekünk sem lesz semmi, szinte csak aláírni megyünk.
Barátnőmék így esküdtek a nyáron. Hétfőn volt egy aláírás 2 tanuval, kb 5 perc aztán csütörtökön megszült :-)
Mi az aláírás után elmegyünk a 2 tanuval egy étterembe vacsorázni és ennyi. a gyűrűk is ezüstből lesznek, a különbözetet meg inkább a gyerekekre költöm :-)
Na meg én nem hordok aranyat, mert nem szeretem, csak ezüst ékszereim vannak
Szerintem nem muszáj, hogy legyen gyűrű, vagy mindkét félnek legyen.
Nekem 2 hét múlva lesz az esküvőm, amikor voltunk bejelentkezni, az anyakönyvvezető megkérdezte, akarunk-e gyűrűhúzást. Én ebből arra következtettem, hogy manapság nem feltétlenül van.
sok kismama kérdezte már meg itt, hogy mit vegyen fel, olvasd el azokat válaszokat, hátha találsz valami jó ötletet. Önmagában az, hogy kismama vagy ne tartson vissza attól, hogy menyasszonyi ruhában legyél, ha abban szeretnél és az a vágyad.
Nekünk sem kell fizetni a polgári esküvőért, de olvastam olyan helyekről is,ahol adnak egy csekket. Ezt az anyakönyvvezetőnél érdeklődjétek meg. nekünk lesz pezsgőzés a családdal , a pezsgőt nekünk kell vinni.
Egyszer elmentek bejelentkezni, akkor felveszik a jegyzőkönyvet, vigyetek személyi és lakcímkártya fénymásolatot, születési anyakönyvi kivonatot, a tanúk szig. és lakcímk. másolata is kell. Aztán már csak a harminc napot kell kivárni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!