Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Maximális őszinteség az...

Maximális őszinteség az állásinterjún. Jó ötlet?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy irodai munkára, heti 40 óra, minimálbér fizetés. Eddig csak 1 munkahelyem volt, 3 évig dolgoztam recepciósként. Két gyermekem van, 3 és 8 évesek.

Arra gondoltam, hogy ha behívnak állásinterjúra, akkor maximálisan őszinte leszek.

Nincs 3 diplomám és nem beszélek nyelveket, ennek ellenére úgy érzem, hogy jó munkaerő vagyok. Fontos a családom, de szeretnék kiteljesedni a munkámban is. Nekem fontosabb egy megbízható és biztos munkahely mint egy jó fizető "szuper" állás. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem vagyok ambiciózus, csupán távol áll tőlem, hogy másokon átgázolva lépjek fentebb a ranglétrán. Én ezt az állást egy biztos pontnak tekinteném, nem pedig csak valami ideiglenes munkának amíg nem találok valami jobban fizetőt.

Mielőtt megkaptam volna az első recepciós állásomat, rengeteg állásinterjún voltam ahol mindig a megszokott sablon dolgokat mondtam.

Szerintetek ezzel a hozzáállással több esélyem lenne?

2012. jún. 9. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Én is 2 gyermekes, hasonló gondolkodású anya vagyok, most irodai munkám van, de azt tapasztalom, hogy nem minket részesítenek előnyben. Lehet, hogy a főnökségtől is függ. Nálunk az a "menő", aki dumál, előadja magát, mintha mindenhez értene, nem érdekli, hogy ki a főnöke, vagy a főnököt nem érdekli, hogy kik az emberei.
2012. jún. 9. 21:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Az őszinteség jó ötlet, de azért szépen csomagold be, amit mondasz. Mittudomén ha megkérdezik, hogy van-e gyereked, akkor mondd hogy van kettő is, és rögtön hozzáteheted, hogy a férjed otthon van velük, így nem lesz gond velük. Ez a munkaadót megnyugtatja, hogy nem fogsz folyton elkéretőzni.

Másrészt tedd érthetővé a munkaadónak, amit gondolsz. Oké, hogy úgy érzed, jó munkaerő vagy, de erről őt akkor is meg kell győzni. Ehhez pedig igenis elő kell szedni az erősségeid, lehetőleg valamivel alátámasztva.

Például ha én állásinterjúra mennék, akkor biztos, hogy arra helyezném a hangsúlyt, hogy az innovatív megoldások híve vagyok, és elmesélném, hogy különféle ingyenes vagy nagyon olcsó szolgáltatásokkal hogy értem el azt, hogy a legtöbb munkát otthonról el tudjuk végezni, ami nem csak nekünk kényelmes, de például a munkáltató rezsiköltségeit is csökkenti.

Biztosan van neked is olyan erősséged, eredményed, amiről szívesen beszélsz. Őszintén beszélj róla :)

2012. jún. 10. 01:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerintem elég érdekes és hasznos linkek, hátha segítenek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. jún. 10. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!