Akiknek milliós fizetése van (1M-tól felfele) Mit dolgoztok? Mi a végzettségetek?
"Jaj, ne legyél már ilyen velük! Én nem sajnálom tőlük a pénzt, akármennyit is keresnek. Komoly munkát végeznek, és rengeteget tanultak."
Én nem sajnálom tőlük, de többek közt azért szívsz te is akkorát, mert ők nem adnak számlát és csak annyit vallanak be, amennyit akarnak, nem annyit, amennyit valóban kapnak is. Ne mondd már, hogy az normális, hogy te az utolsó fillérig leadózol minden forintért, amit megkeresel, ő meg boci szemmel elteszi a 10 ezertől 400 ezerig bármint, attól függően épp mit csinált a szádban.
Úgy nekem is milliós lenne a fizetésem, ha csak azt vallanám be belőle, amit akarok.
Egyébként irdatlan nagy tévedés, hogy mindenki aki az átlagtól többet keres az már csakis bűnöző vagy adócsaló lehet...
De ha így is lenne, nem azért szívunk mert kevés adót fizetnek ma Magyarországon, a kifizetett segélyek összege a magas.
14:01
ez nem igaz. miért ha lenne 1 millás fizetésed te a gyk-t olvasgatnád. Én biztosan nem! Szvsz nem kell összehasonlitgatni az embereket e téren.
18:57
te meg a párod 200e nettót se kerestek... csak álnév mögül vagy ilyen nagy legény. szimpla szájhős
Szerintem hihető a milliós fizetés. Én is millió körül keresek, plusz mellette még jóval több a passzív jövedelmem.
Aki pedig sajnálja a fogorvosoktól a pénzt: el lehet végezni a fogorvosit, lehet utánuk csinálni. Ja, hogy nincs meg hozzá a tudás/akarat/szorgalom. Hát akkor sajnáljuk...
1 nem sajnálom
2 nekem az a bajom az egésszel, hogy szemrebbenés nélkül teszik el a több százezres tételeket, ha számlát kérsz még megdöbbennek, hogy hát minek kell
3 ne vájkálj abban, hogy mire van eszem/időm/pénzem, mert meglepődnél a válaszon, nem azt kellene itt szorgalmazni, hogy csaljál te is, csináld utána. Szerintem végtelenül felháborító, hogy itt a wc-s néniket cseszegetik, meg az utolsó büféseket, ha nem adnak számlát a 100 forintos pisilésről, meg a 120 forintos ősziléről, de a fogorvosok, nőgyógyászok és társaik olyan természetességgel felejtik el a nyugtát, hogy az hihetetlen. És te vagy a paraszt, ha kérsz. Én hagytam ott nem egyszer 100 ezres tételeket és mikor kértem számlát még vörösödött a feje az asszisztensnek is a feszültségtől.
Ezért nem kell minden orvost leírni. Ez olyan, mintha én utálnék minden szakmunkást, ezért mert egyszer egy beszólt az utcán, a másik szintén számla nélkül dolgozik (szintén százezreket), a harmadik meg nem csinálja meg, amit kell. De ez nem azt jelenti, hogy nem érdemlik meg a fizetésüket, meg amit csinálnak, az nem értékes, hanem azt, hogy van közöttük pár, aki nem becsületes.
Egyébként pedig nem kötelező számlát adni, csak akkor, ha a beteg kér. Nyugtával kell elszámolni. Én adok számlát, mert a mi intézményünkben mindenki ad, ráadásul én így nyugodtabban alszom, de ha nem adnék, akkor kétszer ennyit keresnék. Tehát azokat is megértem, akik nem adnak, és így akarnak a felszínen maradni. El sem hinnétek, hogy egy egészen aprócska magánrendelés is milyen költségekkel jár. Főleg, hogy azt senki nem hangoztatja, hogy a betegek gyakran sétálnak ki fizetés nélkül. Mit tehetek vele, ha nem fizet? Nem dughatom vissza a fogát, vagy szedhetem le a pótlást (nem beszélve arról, hogy ettől az én költségeim csak nőnének), nem tarthatom itt erőszakkal, nem vehetem ki a pénzt a tárcájából. Ezek a betegek milliós kiesést tudnak generálni, ami egy klinikán nem nagy érvágás, de egy egyszerű kis magánpraxisban igen. Persze ettől még kéne számlát adni, de a kezelést kifizetni is kéne, sokan mégsem teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!