Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most mit tegyek? (többi lent)

Most mit tegyek? (többi lent)

Figyelt kérdés
Kiléptem egy cégtől megkaptam a papírokat. Átmentem egy másik céghez, 6 hónapja dolgozok ott, most akar a főnök bejelenteni, de az előző munkahelyem papírjait sehol se találom :((( Pedig feltúrtam az egész lakást :(( Menjek vissza az előző munkahelyemre és kérjem ki ismét a papírjaimat? Azok még ott megvannak?

2012. jún. 5. 15:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Menj vissza a volt cégedhez. Ha jóban voltál velük, akkor segítenek, de igazából nem kötelesek mindent újból másolatban átadni. Kérd meg őket, biztos segítenek majd :)
2012. jún. 5. 16:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy a régi papírok nélkül is be tudnak jelenteni. Legalább is engem be tudtak.
2012. jún. 5. 16:37
 3/5 anonim ***** válasza:
A bejelentéssel nincsen gond, ahhoz nem kell előzményről dokumentum. A táppénz számításnál és nyugdíjnál azonban nem lesz mindegy.
2012. jún. 5. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:
A nyugdíjad regisztrálva van a nyugdíj biztosítónál, ne aggódj. Vagy akinek pl egy lakás tűzben elégnek a dokumentumai az nem kap egy fillér nyugdíjat sem 40 év munka után?
2012. jún. 6. 12:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Mondjuk azt sohasem tudhatod mikor kellenek majd mégiscsak azok a papírok, szóval jobb ha meg van. Anyukámnak pl nyugdíjazása előtt pár évvel derült ki, hogy a munkáltatója a tudta nélkül évekig nem jelentette be. Akkor is csak egy véletlen folyamán derült ki a "turpisság". Amikor bement a nyugdíj intézetbe, hogy intézze az ügyeit, illetve kiszámoltassa, hogy még mennyi időt kell dolgoznia, bekértek tőle minden papírt egész életéből, ami igazolta hogy hol és merre dolgozott.
2012. jún. 6. 18:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!