Most mit tegyek? (többi lent)
Figyelt kérdés
Kiléptem egy cégtől megkaptam a papírokat. Átmentem egy másik céghez, 6 hónapja dolgozok ott, most akar a főnök bejelenteni, de az előző munkahelyem papírjait sehol se találom :((( Pedig feltúrtam az egész lakást :(( Menjek vissza az előző munkahelyemre és kérjem ki ismét a papírjaimat? Azok még ott megvannak?2012. jún. 5. 15:46
1/5 anonim válasza:
Menj vissza a volt cégedhez. Ha jóban voltál velük, akkor segítenek, de igazából nem kötelesek mindent újból másolatban átadni. Kérd meg őket, biztos segítenek majd :)
2/5 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy a régi papírok nélkül is be tudnak jelenteni. Legalább is engem be tudtak.
3/5 anonim válasza:
A bejelentéssel nincsen gond, ahhoz nem kell előzményről dokumentum. A táppénz számításnál és nyugdíjnál azonban nem lesz mindegy.
4/5 anonim válasza:
A nyugdíjad regisztrálva van a nyugdíj biztosítónál, ne aggódj. Vagy akinek pl egy lakás tűzben elégnek a dokumentumai az nem kap egy fillér nyugdíjat sem 40 év munka után?
5/5 anonim válasza:
Mondjuk azt sohasem tudhatod mikor kellenek majd mégiscsak azok a papírok, szóval jobb ha meg van. Anyukámnak pl nyugdíjazása előtt pár évvel derült ki, hogy a munkáltatója a tudta nélkül évekig nem jelentette be. Akkor is csak egy véletlen folyamán derült ki a "turpisság". Amikor bement a nyugdíj intézetbe, hogy intézze az ügyeit, illetve kiszámoltassa, hogy még mennyi időt kell dolgoznia, bekértek tőle minden papírt egész életéből, ami igazolta hogy hol és merre dolgozott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!