Ha végzettségem nincs, de értek ehhez (lásd lenn), hol próbálkozhatnék?
Évek óta foglalkozom a tőkepiacokkal, de jelenleg csak magánemberként hasznosítom a tudásomat, az indexeket meghaladó teljesítményt elérve a saját megtakarításaimon.
+ van egy nem ezzel kapcsolatos állásom.
Jelenleg mindez havi átlag 400k (nettó), ami röhejesnek számít hasonló tevékenységgel foglalkozó diplomások körében. Elvileg 4-5 éven belül ezt 1 millió fölé tornázom fel, ami már elfogadható, de még mindig nem elég.
Szerintetek van esély a tudásommal, de végzettség nélkül állást találni, vagy hagyjam a francba az egészet?
Most átfutottam azt a topicot, amit linkeltél. Véleményem szerint tisztességesen is meg lehet gazdagodni, ha az illető az ezzel kapcsolatos körülményeket jól tudja kezelni. Viszont 1 ilyen meggazdagodásra jut 100 ugyanilyen próbálkozó, akinek nem sikerül elérni a célját.
Számomra a legfontosabb szabály, hogy mindig költsek kevesebbet, mint amennyit megkeresek, a különbséget pedig fektessem be.
Az átlagember még arra sem képes, hogy amit megkeres, ne költse el rögtön. Ez egyébként azóta így van, mióta társadalom létezik, szóval változás nem nagyon várható. :)
"Az átlagember még arra sem képes, hogy amit megkeres, ne költse el rögtön."
--> talán, mert az "átlagember" nem 400.000,- Ft-ot keres, hanem mondjuk 70.000,-et... Nem gondolod, hogy abból már kicsit nehezebb még befektetni is?
"Befektetési vállalkozáson gondolkodtam én is, de magánszemélyként olyan kedvező a tőkejövedelem adózása (ez sem véletlen ám) kis hazánkban"
Ennek nézz utána azért az álmaid további építéséhez. Egy egyszerű kft-t is megéri alapítani úgymond "tőzsdézésre", mert az adóalapból több költséget elszámolhatsz, mint magányszemélyként.
70 ezerből nem könnyű, de nekem annyira fontos volt ez, hogy lemondtam sok mindenről, hogy minél többet tehessek félre. Erre nem vagyok büszke.
Nekem nem éri meg kft-t alapítanom, egyelőre a mostani a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!