Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha végzettségem nincs, de...

Ha végzettségem nincs, de értek ehhez (lásd lenn), hol próbálkozhatnék?

Figyelt kérdés

Évek óta foglalkozom a tőkepiacokkal, de jelenleg csak magánemberként hasznosítom a tudásomat, az indexeket meghaladó teljesítményt elérve a saját megtakarításaimon.

+ van egy nem ezzel kapcsolatos állásom.

Jelenleg mindez havi átlag 400k (nettó), ami röhejesnek számít hasonló tevékenységgel foglalkozó diplomások körében. Elvileg 4-5 éven belül ezt 1 millió fölé tornázom fel, ami már elfogadható, de még mindig nem elég.

Szerintetek van esély a tudásommal, de végzettség nélkül állást találni, vagy hagyjam a francba az egészet?

2012. máj. 31. 15:46
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Most átfutottam azt a topicot, amit linkeltél. Véleményem szerint tisztességesen is meg lehet gazdagodni, ha az illető az ezzel kapcsolatos körülményeket jól tudja kezelni. Viszont 1 ilyen meggazdagodásra jut 100 ugyanilyen próbálkozó, akinek nem sikerül elérni a célját.

Számomra a legfontosabb szabály, hogy mindig költsek kevesebbet, mint amennyit megkeresek, a különbséget pedig fektessem be.

Az átlagember még arra sem képes, hogy amit megkeres, ne költse el rögtön. Ez egyébként azóta így van, mióta társadalom létezik, szóval változás nem nagyon várható. :)

2012. jún. 1. 16:16
 22/24 anonim ***** válasza:

"Az átlagember még arra sem képes, hogy amit megkeres, ne költse el rögtön."

--> talán, mert az "átlagember" nem 400.000,- Ft-ot keres, hanem mondjuk 70.000,-et... Nem gondolod, hogy abból már kicsit nehezebb még befektetni is?

2012. jún. 1. 16:41
 23/24 anonim ***** válasza:

"Befektetési vállalkozáson gondolkodtam én is, de magánszemélyként olyan kedvező a tőkejövedelem adózása (ez sem véletlen ám) kis hazánkban"

Ennek nézz utána azért az álmaid további építéséhez. Egy egyszerű kft-t is megéri alapítani úgymond "tőzsdézésre", mert az adóalapból több költséget elszámolhatsz, mint magányszemélyként.

2012. jún. 1. 16:43
 24/24 A kérdező kommentje:

70 ezerből nem könnyű, de nekem annyira fontos volt ez, hogy lemondtam sok mindenről, hogy minél többet tehessek félre. Erre nem vagyok büszke.

Nekem nem éri meg kft-t alapítanom, egyelőre a mostani a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.

2012. jún. 1. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!