Ha egyetemi végzettségem van, de más szakmában dolgozom (pl. valami OKJ-s szakmát végzek, és abban), akkor is a diploma alapján kapom a fizetést?
Nem, szó sincs róla, hogy erre gondoltam volna, amit írtál. Csupán ma egyik órán felhozta ezt a tanár, és ő azt mondta, ahogy a kérdésben írtam. Nem igazán hittem el, ezért is kérdeztem rá.
Köszi a válaszokat :)
Közalkalmazotti állásnál törvény írja elő, hogy figyelme kell venni az iskolázottsági szintet, a magánszférában ilyen nincs, ott annyit keres mindenki, amennyiben megegyezik a tulajjal, vezetővel. /ugyanazért a munkáért pl. szalagmunkáért is kaphatsz többet, de nem a diplomád miatt, hanem mert kidumálnod a főnökből :-)/
A tanárok általában nincsenek tisztában a valós világ történéseivel, ők a könyvekből adják tovább az okosságokat, melyeket nagy részben tanárok írnak. :-))
Szerintem a garantált bérminimumra gondoltál. Azt kevered. Az azt jelenti, hogy ha a munkáltatód elvárja tőled a pl. eladó végzettséget, és neked meg is van, akkor nem fizethet minimálbért, hanem a garantáltat kell fizetnie. Egyébként jól írják, ebben az esetben nem kapsz többet.
pl: tanár vagy, de eladóként dolgozol, akkor senki sem veszi figyelembe a diplomádat. A közszolgálatban számít a diploma, de ott általában az állás betöltésének feltétele is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!