Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van munkanélküli a családotokb...

Van munkanélküli a családotokban? Mi a végzettsége, hogy nem tud elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Az ismerősötök körében mennyire jellemző?

Anya és nővérem sajnos munkanélküli :(

2012. ápr. 14. 10:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk egy unokahugom van, ő tavaly végzett (tolmács, 5 nyelven) de most 1évet utazgat nem is keresállást. Mindenki másnak van munkája mind a családban, mind baráti körben. Aki elvesztette az is talált fél éven belül. Aki most diplomázott ( plagyerekeim) nekik is azonnal volt állásuk. MIndenki több diplomás.

Vagy szerencsénk van, vagy csak tudni kell,hogy mit tanulsz.

2012. ápr. 14. 10:49
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám. Érettségije van, és abszolutóriuma. Nem értem, miért nem államvizsgázik le. Bár akkor meg 50 éves frissdiplomás lenne..

A párom is viszonylag gyakran munkanélküli: 1-2 éves szerződésekkel foglalkoztatják, és általában van 1-2 hónap átmenet két munka között. Bár legutóbb szerencsére ugyanaz a cég visszavette, így nem volt szünet :)

Az ismeretségi körömben nem jellemző a munkanélküliség, legalábbis ez a kilátástalan munkanélküliség. Volt pl. olyan barátnőm, aki tudatosan készült, hogy pár hónapig nem fog dolgozni, és azalatt intenzív nyelvtanfolyamra járt. Persze erre tényleg jó előre készült, mert egy ilyen tanfolyam nagyon drága. De a végén lett egy középfokú nyelvvizsgája 4(!!) hónap alatt.

Egyébként inkább az jellemző, hogy mindenki több lábon áll. Például ez a barátnőm a munkája mellett magánórákat ad, a párom ilyen szegről-végről ismerősök (akik elég távoliak ahhoz, hogy lehessen érte pénzt kérni) gépét tartja karban, én takarítok és néha koncerten lépek fel. Ezek kis plusz bevételek, viszont mivel plusz, így félre lehet tenni- áthidalandó a munkanélküli időszakot -, no meg előfordulhat, hogy valami módon a pluszmunka növelésével szükségtelenné válik az alap munka.

2012. ápr. 14. 10:53
 3/22 anonim ***** válasza:
84%

Anyukám, január közepe táján küldték el első ízben a gyárból, leépítésekben, aztán egy hónap múlva 2 és fél hétre visszavették, majd megint... (ilyen k*csög bagázs!!) Minőségellenőr volt, de vegyipari gépészmérnök a diplomája. De 51 évesen már mérnöknek sehova sem kell...

Engem február végével küldtek el, 2 év után, szintén leépítés. Nekem érettségim van csak. Betegség alatt küldtek el, azóta semmit találok (pedig nekem bármilyen betanított munka megfelel, nem válogatok, csak tényleg ilyen ingatlanközvetítői meg egyéb kamumelókon kívül semmi nincs), de talán egy szintén gyári munka van kilátásban, fél hónap múlva lesz aktuális, ha igaz.

Bátyám, diplomás. Ő egyelőre nem is keresgél, csak van... Jó pár éve.

2012. ápr. 14. 10:57
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

apám

Ő rokkant nyugdíjas volt több mint tíz évig, de tavalyi évben elvették tőle és azóta nem talál munkát, mert félig le van nyomorodva, jelentkezett már mindenfelé, de senkinek nem kell egy olyan ember aki nem tud járni

Az ismerőseim körében van néhány ember aki munkanélküli, de nem azért mert nem talál munkát hanem azért mert lusták dolgozni és persze valaki mindig eltartja őket. Épp napokban mondtam az egyik 25 éves srácnak, hogy melyik gyárban van felvétel, erre azt mondta, hogy ő aztán oda nem megy dolgozni.

Egy másiknak 30 éves annak is többször szóltam, hogy merre keresnek embereket, az meg azt mondta, hogy ő nem fog adózni ezért neki nem kell bejelentett munkahely

2012. ápr. 14. 11:00
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Van egy alkoholista géplakatos. Mindenki másnak van 1, vagy 2 állása. Pedig a többség szakmunkás, vagy max érettségi+szakma, de olyan is van, akinek csak 8általánosa van. Azt hiszem a hozzáállás sokat számít. Nem szabad elfogadni a munkanélküliséget, mint opciót. Szükség esetén bármit el kell vállalni. A semmitöl bármi jobb. Sok diplomás dolgozott átmenetileg gyorsétteremen.
2012. ápr. 14. 11:02
 6/22 anonim ***** válasza:
82%
Nekem az egyik fiam munkanélküli, hegesztő a szakmája. Szerintem ha nagyon akarna találna munkát, de nem nagyon töri magát. Válogat; ez túl messze van, az túl keveset fizet, amaz túl koszos! Na persze amíg működik a Mutter Hotel, addig nem siet munkát keresni...
2012. ápr. 14. 11:07
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vagyok munkanélküli, hogy gyesen vagyok még nyárig.

Már most keresem a munkalehetőségeket, de egyelőre nem sok szerencsével, mert a gyerkőcöt még nem tudom kire bízni, majd szeptembertől ovi, de én már nyáron dolgozni akarok! Amúgy vendéglátós vagyok.

Férjem, testvéreim, sógoraim, anyósom, apósom, apám mind dolgozik.

Apósom lányánál szokott néha gond lenni, elküldték több helyről is már, de átlag 1-1,5 hónap alatt mindig talál munkát. Most is talált két hete éppen.

Anyukám volt évekig (10-15) munkanélküli, néha kisebb bedolgozást bevállalt a faluban, vagy itt-ott szalag mellett, de hosszú távú normális munkája kis gyerekkorom óta nem volt neki. Ő már meghalt fél éve.

2012. ápr. 14. 11:34
 8/22 anonim ***** válasza:
82%

A férjemnek sokszor nincs munkája rövid ideig.

Van egy stílusa az idegenekkel szemben, a nézése is rémisztő. Szerintem sokszor azért bocsájtják el, mert nem tudják elviselni. Persze velünk más. De lassan belebetegszem ebbe, hogy maximum fél éveket bír ki egy helyen és már megint keresni kell a munkát. Amúgy 3 szakmája van, de általában felszolgálóként dolgozik, azzal keres a legtöbbet.

2012. ápr. 14. 11:41
 9/22 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó vagyok.

Anyós meg após meg nem szeret dolgozni, mindig naplopók voltak.

A férjem mindig megy a munka után és Pesten nagyon hamar talál is.

2012. ápr. 14. 11:42
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
előzőnek: felszolgálóként nem ártana kedvesnek lenni...
2012. ápr. 14. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!