Munkanélküli lett a férjem, nagyon kikészültem lelkileg, hogyan éljem ezt meg?
Jó állásunk volt mindkettőnknek,a hitelünket is ennek megfelelően vállaltuk be pár éve,két gyerekünk van.
A férjem főnöke hirtelen felmondott neki másfél hónapja sok év után,mert bedőlt a vállalkozása a válság miatt és most a bejelentett bére alapján kapja a munkanélküli segélyt ,másfél hónapja nem sikerült munkát találnia még.
Én őrlődöm,nem alszom,folyamatosan kérdezgetem a férjemet ,hogy mi lesz így velünk,ő már azt mondja neki sem könnyű,de lehetetlen elviselni,hogy minden percben csak kérdezgetem,mondom és mondom,aggódom és aggódom.
A szüleim igen jó nyugdíjjal és megtakarítással rendelkeznek,adtak is az elmúlt másfél hónapban anyagi segítséget,amit természetesen később mindenképpen visszadunk.
Nagyon szégyenlem a szüleim előtt,hogy tőlük kértünk segítséget,hogy a számláinkat be tudjuk fizetni,ezt sohasem hittem volna,mondták is ,hogy bár megtehetnék,adhatnának még bőven,de igenis keressen a férjem munkahelyet,álljunk meg a saját lábunkon.A férjem egy ismerőse külföldön dolgozik több éve már megbeszélte ott,hogy a férjemet rövidesen kiviszi magával ,kb egy hónap múlva,bár biztosra mondta,de ez sem 100 % és addig is mi lesz még velünk,már így is tartozunk a szüleimnek.
Lehet,hogy velem van a baj én élem meg irreálisan szorongva a jelen helyzetet és pszichológushoz kellene fordulnom?
Azzal,hogy állandóan aggódsz,nem segítesz a gondjaitokon. Örülj,hogy a szüleid tudnak segíteni.
Nagyon sokan veszítik el az állásukat,van 3-4 gyerekük és nem találnak munkát. Mégis ki kell bírniuk.
Ha jól kerestetek,akkor az igényeitek is nagyobbak voltak,mint egy szegényebb családnál. Inkább azon gondolkozz,hogy min tudnál takarékoskodni. (Kaja,ruha stb.)
szerintem a férjednek elég gondja van egyedülis,csak púp a hátán,ha folvamatosan sírsz a füléba (már bocs)
kösd le ezt az energiádat,keress másodállást, segíts a férjednek munkát keresni, takaríts a szüleidnél.
és próbáld inkább megkönnyíteni a férjed helyzetét, ne nehezítsd azt
Az hogy aggodsz normális,én is ezt tenném,viszont nem kellene a férjedet sem az őrületbe kergetni.Gondolom neki sem jó igy,keresi a megoldást,ne kérdezgesd folyton hogy most mi lessz.
Amugy gondolj bele,ha a gyereked ilyen helyzetben lenne te segitenél neki?Biztos vagyok benne hogy igen.Szégyen kérni de ha a szülő segit azt el kell fogadni.
Hát nézd,nem írod,mivel foglalkozott,de próbálja meg a tudását kamatoztatni.Lehet, hogy el kell viselnie,hogy lesz aki majd helyette megmondja a frankót,meg a tutit,de gondolom valamihez értett,amit eddig a saját maga főnökeként csinált,próbálja meg ugyanezt úgy csinálni,hogy összeszorítja a fogait,és azt mondja, hogy én most engedelmeskedem,behódolok egy főnöknek, és azt teszem,amit ő mond.Pont.
Ha ez megvan,akkor ugyanebben az üzletágban,amit eddig ő csinált(ha vágóhidon volt mészáros,böllér vagy hentes,akkor ott,ha építész volt,akkor egy másik építész cégeknél),szóval adogasson be önéletrajzokat,és ha behívják, akkor menjen el,és ott adja a legjobb formáját.
Mást nem tehet.
"Ha annyira büszke vagy,akkor te is kereshetnél munkát. Ne csak a férjedtől várd el ezt."
Én dolgozom,továbbra is ugyanott,13 éve egy helyen,jól keresek,de ahhoz nem elég jól,hogy egy két gyerekes családot eltartsak,plusz a hitelt,számlákat egymagam befizessem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!