Milyen betegség van a családotokban?
Sem cukorbetegség, sem rák nem fordult elő a családban. Egyedüli, ami volt: szívbetegség, az anyai nagyapám vele született szívbeteg volt, 67 évesen halt meg infarktusban. A mamámat pedig már műtötték a szívével, koszorúeret cseréltek.
Az apai nagyszülők idős korban haltak meg, szinte sosem volt semmi betegségük. Apunak kicsit magas a vérnyomása, szed rá gyógyszert.
Nekem asztmám van, de tünetmentes vagyok.
szinte mindenfajta rák megfordult nálunk. Még nagymamám volt a legenyhébb a három fajta bőrrákkal. De volt már gége,torok,tüdő,csontvelő,mell stb. Cukobetegség,elmebaj, depresszeió, rossz fogak, magasvérnyomás, szemhályog, vesebajok, agylágyulás, szívroham, szívritmus zavar.
Így nincs esély hosszú zavartalan életre, próbálok annyira figyelni magamra amennyire csak lehet. :(
Uh... Hát a legtöbb bajom nekem van, pedig csak 20 éves vagyok és nem most kezdődtek...:D Kezdem a sajátjaimmal: inzulinrezisztenciám van, azaz nem jól reagál inzulin téren a szervezetem a cukorra, hasonló, mint a kettes cukorbetegség, csak nekem nincs gond a vércukrommal, nekem az inzulinom megy az egekbe. Ez ugyan nem betegség, de 1 vesével születtem. Gilbert kórom van. Súlyos lúdtalpam sarkantyúval. (sztem 30 éves koromra tolókocsis leszek:D) Van 2 agydaganatom, ég jóindulatúak, azaz nem rákosak, de mivel nőhetnek, ezért veszélyesek. Ezek a daganatok hormont termelnek, abból is prolaktint, amitől begyulladtak a melleim és elmúlt a menstruációm már 3 éve. Policisztás ovárium szindrómám is van, ezzel együtt meddő vagyok. Enyhe szívritmuszavar. Van "jóindulatú" csontrákom (osteoid osteoma). Ennyi jutott most így eszembe hirtelen, sztem több nincs. De majd lesz, mert mindig lesz vmi, szerintem genetikai selejt vagyok.
Anyukám: inzulinrezisztencia, pajzsmirigy alulműködés, irritális bélszindróma
Apámat nem ismerem.
Nagyszüleim: tatámnak volt többször melanómája, de időben kiműtötték ezért nem lett gond. Amúgy "szokványos" öregségi panaszok, fájó lábak, vérnyomás...
Visszamenőleg dédim volt rákos, azt hiszem petefészekrák, de nem vagyok benne biztos, csak hogy rák. Én lettem csak ilyen gibercs a családban.:D
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!