Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elküldtem az önéletrajzomat...

Elküldtem az önéletrajzomat egy álláshirdetésre, amiről kiderült, hogy ilyen átverős távmunka. Most fenyeget az illető. Lehet valami ebből?

Figyelt kérdés
Úgy volt hirdetve hogy irodai állás és én elküldtem az önéletrajzomat, amiben persze benne van a címem, telszámom, szül. helyem stb. úgy ahogy az egy önéletrajzban szokott lenni. És még képet is csatoltam... Amikor vissza írt hogy mi ez felháborodva vissza írtam hogy csalók stb. stb. meg hogy ismerem ezt....fizess 600 ftot stb... erre ő most fenyeget hogy tud minden adatot rólam, meg van fényképe is és felrak az internetre. Mi tud csinálni? mi bajom lehet ebből? ő akar behúzni és még fenyeget is? köszi előre is :)

2012. ápr. 6. 20:05
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
hát bajától igen messze lakom :) arra én is gondoltam, hogy nem valós a cím.
2012. ápr. 7. 12:49
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
valósnak kell lenni, mert a pénzt oda is küldhetnéd postán. Bár lehet valami rokona lakik ott.
2012. ápr. 7. 13:47
 33/40 A kérdező kommentje:

ezt találtam, lehet ők lennének azok? [link]

[link]

mindketten ugyan azon az oldalon vannak és "otthoni online munka" címmel. A Ferencnél ott van h baja.

2012. ápr. 7. 14:19
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

A hozzászólásokat elolvastam ,a leveleket nem, úgyis lényegtelen. De volt egy jó délutánom, nevettem egyet :D

Hihetetlen, hogy bírtok leragadni ilyen piti dolgokon.

Egyszer én is kértem tőlük tájékoztatót 600ft-ért.

Már amikor kibontottam a borítékot, láttam hogy kamu az egész. Fogtam, nevettem egyet hogy keresett rajtam 300ft-ot, kidobtam és ennyi. Örüljön.

De ha már itt vagyok, írtam egy rögtönzött levelet amivel kezdeni kellett volna( kiindulva abból, hogy megfenyegetett azzal, hogy kiteszi a telefonszámod és a címed a netre):

Tisztelt XY!

Sajnálattal értesültem róla, hogy nem értette meg az én döntésemet ezért újra megfogalmazom:

Nem kívánom igénybe venni a szolgáltatásait és nem érdekel az ajánlata, továbbá nem vagyok vevő a minősíthetetlen stílusára.

Ezúton tájékoztatom, hogy az adatvédelemről szóló törvény szerint, ön semmilyen multimédiás tartalmat, sem pedig személyes információt nem adhat ki harmadik félnek(kivétel, bírósági végzés) rólam az én sajátkezű, írásos engedélyem nélkül. Amennyiben megteszi és/vagy nem szakítja meg velem a kapcsolatot véglegesen, feljelentést teszek a ön ellen rendőrségen csalásért, személyiségi jogokkal történő visszaélésért, zaklatásért és a hatóságok rendelkezésére bocsátom a számomra megadott adatait, valamint felveszem a kapcsolatot a többi károsulttal, akiket önök átvertek.

Amennyiben egyéb kérdése van, megadom az ügyvédem elérhetőségeit és megbeszélheti vele.

További szép napot!

XY

Ennyi. Mit kell ezen vergődni? :D

2012. ápr. 7. 16:51
 35/40 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólást. Én nem "vergődöm" csak megkérdeztem mi bajom lehet ebből. Én egyetlen egy levelet írtam neki még a legelsőre válaszolva, amit ide ki is raktam. Az azóta érkezett levelekre nem válaszoltam. Gondoltam részemről ennyi lezártam, elmondtam a véleményem és ennyi. De ő ezek ellenére még ma is írt levelet és már megint más e-mail címről. Kukába raktam és erre sem válaszoltam. Szóval nem én "vergődök" csak felháborított, hogy még ő fenyeget és gondoltam itt utána kérdezek a dolognak. :)
2012. ápr. 7. 17:10
 36/40 A kérdező kommentje:
Egyébként tetszik a levél, amit megfogalmaztál :)
2012. ápr. 7. 17:11
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Örülök. A szavak ereje. Legálisan "elmondtam" neki, hogy "húzza meg magát vagy tönkreteszem" :)

Ne foglalkozz vele.

2012. ápr. 7. 19:24
 38/40 A kérdező kommentje:
ez tetszik :)
2012. ápr. 7. 19:25
 39/40 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy hogy van türelmük fenyegető leveleket küldözgetni?
2012. ápr. 17. 10:34
 40/40 A kérdező kommentje:
hát azt én se :)
2012. ápr. 17. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!