Ki ismeri ezt a bedolgozói céget? Átverés?
Köszönöm válaszod.
Igen, én is sejtettem, hogy átverés. Általába amik ilyen fizetősek rögtön figyelmen kívül is hagyom, de gondoltam rákérdezek, hátha mégse. :)
Hűha... Ezt aztán jól leírtam, csak most látom, bocsánat! :)
Szóval igen, átverések ezek mind. Legalábbis nem találkoztam még valós otthoni munkával..
Én is "jelentkeztem" egy ilyen bedolgozó munkára.Kaptam egy tájékoztató mailt,hogy mi mindent csinálhatok,ha sikeres a próbamunkám,ők 5700 ft-ot kérnek,amit állítólag visszafizetnek,ha nem sikerül a próbamunka,és 19000 ft bért,ha sikerül.Egy hölgy neve áll a levél alján,és csak,annyi hogy ügyintéző.Erre föl írtam egy szép választ,bemásolom:
Tisztelt Hxxxxx Szxxxxx!
A tájékoztatását megkaptam és figyelmesen elolvastam.Sajnos korábbi tapasztalataim azt mutatják,hogy az ehhez hasonló hirdetések csalások és a próbacsomag megvásárlását,vagy az összeg elutalását követően képtelenség elérni a munkát hirdető személy(eke)t.
Nagyon szívesen csinálnék ilyen jellegű munkát,de még ha etikátlannak vélik is kijelentésemet,akkor is ragaszkodom hozzá,hogy szíveskedjenek egy cégnevet közölni,mely alapján informálódhatok a munkát kínáló cég jelenlegi helyzetéről (nem folyik e ellene csődeljárás);valamint a cég bélyegzőjével és egy illetékes vezetőjének aláírásával (pl.:humán erőforrás vezető)ellátott hivatalos papírt,melyben rögzítik,hogy sikertelen próbamunka esetén a csomag ára (mely ez esetben 5700 Huf) visszafizetésre kerül a részemre és sikeres próbamunka esetén (amiért állításuk szerint 19000 Huf-ot fizetnek) az azért járó bért x hónap y napjáig részemre kiutalják.
Ha ezeket az információkat illetve egy fent említetthez hasonló papírt elküldenek postai úton (0000, xxxxx,yyyyy utca 1.)Akkor én már utalom is a próbacsomag árát.Ellenkező esetben számíthatnak rá,hogy csalás gyanúja miatt bejelentést fogok tenni az illetékes hatóságnál.
Tisztelettel:Kxxxxx Vxxxxxxx
xxxxxx,2012.02.14.
Nah,kiváncsi vagyok erre milyen válasz érkezik :D
Szerintem eltűnik a hölgyemény,mint a kámfor.De jól esett végre megmondani a véleményem,mert már néha az idegbaj kerülget,hogy az amúgy is anyagi gondokkal küszködő munkát kereső kisemberekről az utolsó bőrt is lenyúzzák.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!