Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van más város/település is...

Van más város/település is ahol megbukott a közmunkaprogram?

Figyelt kérdés
Veszprém megyében lakom egy városban. Itt hirdettek 100 embernek felvételt közmunkára. És csak 40 jelentkezett. Nem ilyen kevés a munkanélküli, hanem nem akarnak dolgozni. És ebből a 40-ből is elküldtek 2 nap után 8 embert, mert részegen ment be dolgozni. Lehet, hogy mást így is meg lehetett volna csinálni, de az erdészet nem az a munka. Ezek után nem nagyon vagyok vevő azokra a sirámokra, hogy nincs munka. Csak az az érdekes, hogy ezek az emberek azért inni tudnak valamiből. Tudtok még ilyen helyet?

2012. ápr. 6. 12:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%
Honnan veszed, hogy nem tanult? Nem csak utcai közmunkások vannak, és nem csak tanulatlan emberek munkanélküliek, főleg vidéken. Én még intézményeknél voltam irodai közmunkás, elhiheted milyen elkeserítő. Elhúzzák az ember orra előtt a mézes madzagot. Kihasználnak, főleg, ha értelmes is az ember, de éreztetik is, hogy 3 hónap és pá. Aki nem volt még ilyen helyzetben csak egyszer tapasztalja meg!
2012. ápr. 7. 20:40
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

De azt a véleményem azért fenntartom magamnak, hogy aki nem hajlandó dolgozni, az ne rinyáljon, hogy nincs munka. A másik meg az, hogy mindegy mennyit kap, az pontosan annyival több, mint a nulla. Ezen azért illenék elgondolkodni, szerintem.

2012. ápr. 9. 10:51
 13/15 anonim ***** válasza:
60%
Munka mindig van, csak fizetés nincs mindig. Az a baj, hogy a modern társadalomban az emberek a pénztől függnek.
2012. ápr. 9. 12:57
 14/15 anonim válasza:

Én Kelet-Mo.-on lakom, egy kis településen, és itt is beindult a közmunka program, több mint 400 embert vettek már fel, több hullámban, hosszabb-rövidebb időre.

Én is köztük vagyok... (diplomás pályakezdőként nem egy álom meló)

Elmondhatom, hogy a helyzet elszomorító.

Sokan be sem járnak, vagy bejárnak, de minek... a hozzáállásuk egy vicc. És ami még vicc az az, hogy aki önként jelentkezett a p.hivatalban közmunkára, azok többségében nem kerültek be, viszont akik nem is akartak dolgozni, olyanok elég szép számmal.

A vezetőség hozzáállása szintén vicces, nem adnak munkát, hanem elvárják, hogy a brigád találjon magának munkát... és tovább nem is sorolnám, mert csak felhúzom magam.

Szóval jó ez a közmunka program, arra hogy javítsa a munkanélküliségi mutatókat... de egyébként csak egy értelmetlen és haszontalan dolog.

(jelzem itt is megtörtént hogy elkaptak egy embert részegen, de megúszta egy írásbeli figyelmeztetéssel, a kirúgásig még van egy dobása.)

2012. ápr. 12. 11:29
 15/15 Aaman válasza:
ÉRDEKELNE, HOGY MELYIK VÁROSBAN? MERT ITT, BALATONFÜREDEN, MÉG MINDIG NINCSEN LEHETŐSÉG, MERT A KÖZMUNKÁT A PROBIO NEVŰ CÉG VÉGZI ÉS ODA FOLYAMATOS TÚLJELENTKEZÉS VAN, TEHÁT NEM VESZNEK FEL ENGEM KÖZMUNKÁRA, MERT TÚL SOKAN JELENTKEZNEK.
2012. júl. 6. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!