Van más város/település is ahol megbukott a
közmunkaprogram?
Nagyon helyes, hogy elzavarták az alkalmatlan embereket.
"de az erdészet nem az a munka"
Ebben viszont óriásit tévedsz. Mi lett volna a munka?
2012. ápr. 6. 13:11
2/15 A kérdező kommentje:
Konkrétan nem tudom, kire mit bíztak. Én csak a felvételüket intéztem. De szerintem azért fát vágni részegen nem nagyon lehet.
Nyilván. De az erdőben rengeteg munkát meg lehet csinálni képesítés nélkül is, és rá is fér az erdőkre. Szemétszedés, gallyak összeszedése, tereprendezés, túraútvonalak, pihenők rendbe szedése. Felügyelettel ezt simán meg lehet oldani. Veszprém megye pont jó hely erre, hiszen a Bakonyban sok túraútvonal van.
2012. ápr. 6. 13:17
4/15 A kérdező kommentje:
Ez igaz. Én inkább azon csodálkoztam, hogy nincs több jelentkező. Azt hittem, hogy majd azzal kell töltenem az időmet, hogy magyarázgatom a túl sok jelentkezőnek, hogy nincs több hely. Ehhez képest, még ennyi sem jött össze.
A közmunka is egyfajta segélyként funkcionál itthon. A tartósan munkanélkülieknek muszály egy évbe 2 hónapot közmunkázniuk különben nem kapták meg régebben a 28 ezret, most a 22 ezret. Ebből adódik aki ide kerül az csak kibekkelni akarja a két hónapot a tíz hónap "kánaánjáért".
A másik fele meg hogy megnézném te mennyire lelkesednél be azért az ötletért hogy napi 6 órát dolgozz keményen 1800 forintért. Többe kerül az adott napra a megélhetési költséged, pláne ha valahonnan be is kell járnod dolgozni. Ennél az összegnél még kukázással is zsírosabb lóvét össze lehet szedni, aztán még else küldik a delikvenst ha éppen részeg... Inkább én azon csodálkozok hogy 40en jelentkeztek egyáltalán.
2012. ápr. 6. 15:01
A közmunkaprogram az halott ügy, de nagyon szépen lehet vele a kozmetikázni a statisztikákat.
2012. ápr. 6. 15:30
Nálunk a közmunkát nem hirdetik, hanem kiközvetítik az embert. Van, akinek a segélyhez kell, van aki meg dolgozni szeretne, mint pl én is, mert egyébként ellátás nélkül vagyok. Itt jelentkezőből nincs hiány, rászorulóból sem, de itt is van sok lapáttámasztó és iszogatós is.
2012. ápr. 6. 19:15
a közmunka tényleg baromság igy.
annyiból volna értelme,hogy ha a segélyeket kifizetik akkor már dolgozzanak érte is vmit és itt most rézbörü barátainkra értem leginkább.
2012. ápr. 7. 11:35
Ne haragudj, de napi 6 óra robot 34 ezerért nekem elmenne nemhogy a munkától, de még az élettőlis a kedvem. Éltél te meg annyiból ? Voltál mostanában boltban ?
2012. ápr. 7. 13:12
Utolsó: és mi van akkor, ha ennyit keres a közmunkás? Mennyit kéne neki adni?? Nem kötelező ezt csinálnia, elmehet a versenyszférába is, rendes munkahelyre. Ja, hogy iskolát nem végzett, nem ért semmihez?? Én kérek elnézést...
2012. ápr. 7. 16:11
Kapcsolódó kérdések: