Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy találtál munkát?

Hogy találtál munkát?

Figyelt kérdés
Már elég régóta keresek munkát, de nem találok, vagy válaszra se méltatnak vagy válasz kapok hogy nem engem vettek fel, pályakezdő vagyok és nagyon el vagyok keseredve. Ti hogy találtatok munkát?
2012. márc. 31. 16:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"hát végül is van egy érettségim, meg gazdasági irányban tanultam, de nincs tapasztalatom"

ez így azért nem túl versenyképes..

én amúgy első alkalommal 1 nap alatt kaptam hirdetéseimre ajánlatot.

második alkalommal kb 1 hét alatt gyűlt össze több ajánlat is amiből 3 interjú lett, ebből egyet választottam ki.

harmadik alkalommal már kicsit szenvedtem, mert csak 2 hét alatt sikerült találnom munkahelyet.

ez utóbbi 3/4 éve volt. Azóta is kapok állásajánlatokat, rég lejárt hirdetéseimre.

2012. márc. 31. 21:42
 12/21 anonim ***** válasza:

Nyelvet, nyelveket beszélsz?

Anélkül szerintem esélytelen. Vagyis ezeket a hirdetéseket nézegetve:

www.profession.hu

www.workania.hu

www.randstad.hu

www.monster.hu

Ezekről az oldalakról napi 5-öt pályáztam meg (mindent, ami illet hozzám, még akkor is ha kértek 1-3 év tapasztalatot) 3 állásinterjúra hívtak be, és a harmadik helyre fel is vettek március közepén, vagyis másfél hónapon át kerestem. Február elején kezdtem.

De tényleg az a tapasztalatom, hogy senkit nem érdekelt mit tanultam , és hol, talán annyi, hogy előny a felsőfokú végzettségem. Ami kellett, az a két nyelv felsőfokú tudása. Ennek köszönhetően kaptam meg a mostani állásomat is.

Hajrá, ne add fel, velem is megtörtént a csoda, állást kaptam Magyarországon, ezekben a nehéz időkben! :)

2012. márc. 31. 23:35
 13/21 A kérdező kommentje:
vannak nyelvismereteim is, angol, német, és spanyol
2012. ápr. 1. 07:58
 14/21 A kérdező kommentje:
utolsó előtti válaszadó: részleteznéd a végzettséged stb, kíváncsivá tettél...persze csak ha nem vagyok tolakodó
2012. ápr. 1. 08:00
 15/21 anonim ***** válasza:

Nemzetközi tanulmányokat tanultam, 2009-ben diplomáztam (BA), azóta angol és német nyelvterületen dolgoztam, világot láttam, és pénzt gyűjtöttem. Most január végén hazaköltöztem, pedig nem sok jót hallottam az álláslehetőségekről. Az eddigi munkáim nem kapcsolódtak a diplomámhoz, szóval pályakezdőnek minősültem.

Végül egy multihoz vettek fel "ügyféltámogató munkatársnak" :)

Ha három nyelvet beszélsz, akkor pedig kapkodniuk kellene utánad a munkáltatóknak.

Az oldalakra amiket írtam regisztrálj be, töltsd fel az önéletrajzodat, ezen túl a tanácsadócégek honlapjaira is, ha gazdasási végzettséged van és tényleg beszélsz a 3 nyelv közül legalább kettőt tárgyalóképes szinten, akkor nézd meg ezeket a tanácsadó irodákat:

[link]

www.tesk.hu

Itt sok állás az IBM-hez szól, akik szeretnek pályakezdőket is felvenni.

Másik tippem: járj el az állásbörzékre, most tavasszal van minden nagyobb egyetemen, bár már egy csomó jó volt, nem tudom mennyi lesz még.

2012. ápr. 1. 10:07
 16/21 anonim ***** válasza:

Jah, csak tedd már hozzá azt is, hogy az áfa 20 évvel ezelőtt kb 12% volt + még írhatnék sokmindent.

Ha újra kéne kezdened, vakarhatnád a fejed.

1995 és környéke volt az az időszak amikor ha valakinek volt egy kis megtakarítása, hülyére gazdagopdhatott ha jó vállalkozásba kezdett.

Ma meg örülj annak, ha 5 év beleölt munka után elkezd valami nyereséget termelni a vállalkozásod, amit még nem nyel le az állam.

2012. ápr. 1. 10:38
 17/21 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ha valóban 3 nyelven beszélsz akkor vállalj felkészítést ynelvvizsgára, vagy érettségire.

1200 forint egy óra, számlával meg 2500, abból is megélsz simán, és ennyit még ki is fizetnek érte!

veszel egy nyugtatömböt a józsefvárosin, meg 5 ezerért egy kirakósbélyegzőt, kiraksz rá valami nevet meg adószámot aztán jólvan, úgyse foglalkozik vele senki se, csak akkor kezdenek el zsarolni ha nem adsz számlát, bár ez sem jellemző túlzottan.

Többnyire örülnek, ha találnak valakit aki olcsón tanít.

2012. ápr. 1. 10:42
 18/21 A kérdező kommentje:

hát az igazsághoz hozzátartozik hogy a spanyolt kb 3 hónapja tanulom szóval az nagyon alap kezdő szint, papírom nincs róla, inkább meg se említem az önéletrajzomba, a német pedig nem stabil, mert beszédbe elég béna vagyok mert csak akkor értem meg ha tagoltam beszélnek hozzám viszont beszélni folyamatossan tudok csak amit hozzám beszélnek az nem értem meg csak lassítot felvételbe, de írás olvasás jó de így a német nem stabil, egyedül az angol az amit megértek szóban írásban,és viszonylag jól ki tudom magam fejezni, szóval hiába van 3 nyelvismeret ha csak az angolt érzem stabilnak.

A másik vidéki vagyok, kis falu ez, szóval szeged jöhet szóba de az is utazással, különórára max gazdasági tárgyakból vállalnék pld számvitel, pénzügy közgazdaságtan, marketing, statisztika stb de mit csináljak ha a lakásomon nem tudom tartani? mégse mondhatom hogy nálad tartsuk? mit gondoltok? am jó ötlet, elég sokat elkérnek egy ilyen óráért, még a végén korrepetáló tanár leszek:P

2012. ápr. 1. 11:13
 19/21 A kérdező kommentje:
és a linket nagyon köszi jöhetnek még:) ezt am nem is ismertem
2012. ápr. 1. 11:14
 20/21 anonim ***** válasza:
Webfejlesztő/programozó vagyok.
2012. ápr. 1. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!