Mennyi pénzből tud megélni normálisan egy vidéki huszonéves Bp-n az egyetem után?
Hát ha úgy vesszük, hogy egy paradicsomszószos spagetti ebéd az 12,5 deka (o.O) spagetti és mutatóba van rajta 2 csepp paradicsomkonzerv akkor lehet kijön 300-ból.
Ha egy teli tányér tésztát nézel, amire - ha normális kaját akarsz belőle varázsolni - kell legalább 1 dl szósz (nem paradicsompüré! fűszeres szósz!) és ezt megszórod minimális sajttal akkor tuti nem jön ki.
Én 2 adag paradicsomos tésztát egy fél kilós spagettiből, 2 konzerv paradicsomból, 2 db valódi paradicsomból, fűszerekből és kb. 15 dkg sajtból szoktam csinálni.
:D
kezd a vita teoretikus lenni. ha egyedül vagyok nem főzök meg egy csomag tésztát. a harmadát mondjuk. az 100 Ft. 200 Ft egy normál 400g-os paradicsomkonzerv. de számoljuk szósszal, ami ha már nagyon spórolni akarunk akkor luxus :D az mondjuk 500 Ft. ebből egy üveg kell fél kiló tésztához, szóval egy adaghoz a harmada. még sajttal is kijön 300ból mondom. meg ennél olcsóbb étel is van. meg lehet élni zsíros kenyéren is, ha valaki 500ból akar mindent kihozni :D
Nagyon eltértetek a kérdéstől és ezen a spagettin lovagoltok... :D
Amúgy tényleg nem nagy luxus a spagetti, én is szoktam csinálni...
Én rizset szoktam tolni, valamilyen teszkós "hússal".
Rizs 200 ft egy kg, bármelyik gyorsfagyasztott "pulyka, csirke valami" kb. 800 Ft egy kg. Ehhez még 3 fej hagyma ~ 100 Ft.
Ez összesen 1100 Ft, amiből megcsinálsz kb. 5 adag kaját....
Spórolni okosan is lehet :D
Én így szoktam.
Amúgy Bp-n élek most, csak én fősuli után...
Spórolósan kijövök kb. 80-90ből egy hónapban.
De úgy hogy barátnőmmel élek együtt. Ruházkodásra és szórakozásra nem igazán költök.....
Főleg télen nem, mert most magasabb a rezsi :-(
"kezd a vita teoretikus lenni. ha egyedül vagyok nem főzök meg egy csomag tésztát. a harmadát mondjuk. az 100 Ft. "
ja..majd a boltban kibontod a tésztát,és csak a harmadát veszed ki,meg a harmadát fizeted ki...aha..a zacskó tésztát ugyanúgy meg kell venni.....utána már senkit nem érdekel,mennyit főzöl ki belőle...röhögtesd a szomszéd békákat.
ki lehet jönni napi 500-ból úgy, hogy ha főzöl 1 rendes fazék kaját és 3 napig azt eszed. Az ha leosztod 3 napra 1500 és abból már lehet főzni, na de ugye hozzá kenyér, innivaló, meg belekell kalkulálni, hogy munkahelyről nem tudsz haza menni csak pl 12-16 óra után (ez csak 1 példa) tehát ha olyan munkád van akkor nem csak otthon kell enned...
Szerintem napi ezer minimum kell 1 főre. még ez is spórolós, mert rendelni meg mekizni esetleg étterembe nem tudsz belőle elmenni, de még 2 gyros-t sem tudsz megenni Pesten.
Pécsen megint más, mert itt van olyan hely ahol 2 gyros 550 forint, tehát van különbség, de pesten 600-700 a legolcsóbb.
Ugyan régi téma, de mi ketten albérletben barátnőmmel kijöttünk 90.000 alatt, kompletten, mindenestül.
Most meg megszaladt a ló, és nem tudom, mi mindent lehet kezdeni ennyi pénzzel - havi negyven körül félre tudunk tenni :D
De amúgy tényleg furcsállom, hogy egy rakat embernél a spórolás abból áll, hogy nem eszik mindennap a mekiben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!