Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénzből tud megélni...

Mennyi pénzből tud megélni normálisan egy vidéki huszonéves Bp-n az egyetem után?

Figyelt kérdés
Albérlet, rezsi, BKV-bérlet, hazautazás, kaja, öltözködés, szórakozás néha.
2012. jan. 28. 19:25
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
tetro-nak tök igaza van...
2012. jan. 29. 01:56
 12/29 anonim ***** válasza:

Kajálni tuti nem lehet napi 500 forintból... Egy normális reggelit nem tudok összehozni 500 forintból, nemhogy ebédet és vacsorát is...

De a ruhás dolgot én személy szerint nem értem. Miért kéne ennyi ruhát venni?! Ti mosás helyett új ruhát vesztek?

Én ugyan már nem egyetemista vagyok, de azért van ruhám bőven. Egyedül a cipő a fogyóeszköz, egy minőségi kabát vagy farmer simán kibír 2-3 vagy akár 4 évet is. Oké, hogy nem gagyi kínait kell venni de nem is kell 3 havonta új belőle...

2012. jan. 29. 08:50
 13/29 anonim ***** válasza:

Jó-jó, én, mint Erős Immunrendszer részben egyetértek, mivel nem is tudnánk eldönteni, hiszen más az igényünk. Hogy kinek mia normális? Azt mindenki maga dönti el.

Ha neked a ruházkodásnál ennyi cucc kell havonta, akkor én nem szólok bele. De 300 forintos kajákat már rengeteget csináltam, minden alapanyagot kiszámoltam (bocsi, a gázt nem), és az egy napra elegendő volt.

Nem kell ezt tovább firtatni, mindenki a saját igényei szerint határozza meg, hogy mi a normális.

Nekem ez normális, ahogy tpálálkozok, de ha leszokok a cigiről, és jól megy a vállalkozásom, akkor persze én is többmindent engedek meg magamnak.

2012. jan. 29. 11:07
 14/29 anonim ***** válasza:
Van egy olyan érzésem, sokan a fellegekben járnak a megsaccolt kiadások nagyságával. Normálisan élni nem jelent egyet a luxussal.
2012. jan. 29. 11:17
 15/29 tetro ***** válasza:
Egy spagetti paradicsomszósszal kijön háromszázból. Hozzá egy vajkrémes zsemle reggelire, meg vacsorára egy alma is 500ból. De szerintem ezt betartani csak nagyon nagy folyamatos odafigyeléssel szabad. Ha csak egyetlen egyszer nem tudsz otthon ebédelni, már elment két napi össz kaja pénzed egy ebédre.
2012. jan. 29. 12:37
 16/29 anonim ***** válasza:
120-150 ezer reális. Ha közösen laksz másokkal albérletben, az sokat segít, sokkal olcsóbb a rezsi.
2012. jan. 29. 14:08
 17/29 anonim ***** válasza:

"Egy spagetti paradicsomszósszal kijön háromszázból. Hozzá egy vajkrémes zsemle reggelire, meg vacsorára egy alma is 500ból."

Amit itt leírtál az nekem egy étkezésre sem lenne elég, nemhogy egész napra. Pedig nem vagyok "súlyos" egyéniség.

Most őszintén: Ki a tökömnek elég EGY zsemle reggelire meg még egy ebédre? Én 3-4et simán benyomok felvágottal és délre már kopog a szemem.

Meg úgy egyébként csak csapvizet iszol hozzá?

Amúgy 1 kg spagetti a legolcsóbb legszutykabb teszkós is 600 ft, egy paradicsom(konzerv) ami kb 2 adag kajára elég meg 400 ft. És akkor még kell fűszer, olaj, esetleg egy kis reszelt sajt. Szerintem még ez sem jön ki ennyiből.

2012. jan. 29. 14:29
 18/29 tetro ***** válasza:
Egy kiló spagetti a jobb fajta 600 Ft. A normál adag 12.5-15 deka, max 20. az 120 Ft. A paradicsomszósz mindenestől kb 400 Ft fél kiló tésztához. Szóval összesen kijön 300-ból hidd el. Ennek ellenére azt gondolom, hogy napi 500ból nem lehet kijönni. Mert a 100 Ft-os reggeli is csak úgy működik ha minden reggel minden morzsára odafigyelsz, és nem akarsz jól lakni. Ráadásul ami az egyedül lakásnál többszörözi a költségeket, hogy sok mindenből ugyanannyi kell, mintha ketten lennél legalább. Hiába lenne elég a sonkából két szelet, ha három nap alatt mindent meg kell enni. Vagy hiába kéne csak egy pohár tej, úgy is 1 litert veszel. Szóval a napi 500, az koplalás, de persze meg lehet oldani.
2012. jan. 29. 14:36
 19/29 anonim ***** válasza:
0%

utolsó : igazad van.

Egyszerűen nem értem,hogy jöhet ki spagetti paradicsomszósszal annyiból..röhej..szerintem az illető szintén a fellegekben jár.....Kapásbók egy ezres ez a kaja

( tészta 600 + valami nyomi szósz 4-500), ha pedig igazi paradicsomból csinálja akkor is ugyanott vagyunk árban..egyébként,ha mér spaghettii,nem ártana bele egy kis darált hús is....

nem tudom,hol éltek,de nem ezen a világon.

2012. jan. 29. 14:38
 20/29 anonim ***** válasza:
>kapásból
2012. jan. 29. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!