Mennyi pénzből tud megélni normálisan egy vidéki huszonéves Bp-n az egyetem után?
Az attól függ.
Mondjuk egy lakásnak a felét bérled, akkor 35 ezer.
A bérlet 10 ezer.
Hazaút havonta mondjuk 100 km-re (oda-vissza): 4 ezer.
Öltözködés egy cipő/szezon+ruhák: 10 ezer.
Szórakozás (hú, ezzel megfogtál) havonta: 10 ezer.
Egyetértek az utolsó hozzászólással...minimum 150 000.
Albérlet (normális,jobb eset) 40 + rezsi = 60 000
BKV bérlet (nem tudom,kocsival járok ) havonta =6000
Hazautazás ( jobb eset,és havonta egy alkalommal) = 5-10 000
(meg attól függ hova)
kaja ( jobb eset)= 40 000 -50 000
öltözködés = mondjuk 30 000
szórakozás = 15 000
Mivel a " Normálisan" volt a kérdés,nem pedig "spórolósan",így ennek fényében írtam a választ.Ez persze még mindig nem "hawaii",de ennyivel el lehet vegetálni.
Üdv.
utolsó :
te már megint spórolás szempontjából nézed a dolgokat : "okosan"..ami azt sugallja,hogy oda kell figyelni,és ha már oda kell figyelni,az már átlag alatti.
A havi 5-10 ezer ruházkodásra az szinte csak úgy oldható meg,ha turkálóból vásárolsz,ami szintén átlag alatti.
Akkor levezetem jobban, ha nem értetek egyet.
Az okosan főzésnél én azt értem, mikor én szépen fellapozom a 100 legolcsóbb étel című könyvemet, és tápanyagdús, nagyon finom kajákat csinálok 300-500 Ft-ból egy napra. Plussz szendvics, gyros, tehát egyáltalán nem mondhatom, hogy spórolnék a kajával, és zsíroskenyeren élnék.
Ruházkodás:
1. hónap: cipő:10 000
2. h: két póló: 4 000
3. h: farmer: 10 000
4. h: zokni: 3 000
5...
Megcáfolhatatlan érvelés a butaságotokkal szemben: felbecsülhetetlen (csak heccből írtam a végét :)
Tévedésben élsz,kedves Erős Immunrendszer.
Ha neked az normális,hogy havonta 1 cipőt,vagy 1 farmert,vagy 1 pulóvert engedhetsz meg magadnak,(vagyis választani minden hónapban 1 szükséges dolgot) akkor sajnálom.Számomra az már megint nem az "élhető" kategória...
Nem azt mondom,hogy minden hónapban ruhatár tuning legyen,de havonta 1-2 ruha vagy 1-2 felső,pulcsi,ing akármi,alsónemű stb...alap kéne,hogy legyen.Illetve (lányok esetében) kiegészítők (mert azokból sosem elég.És sajna egy medál nyaklánc például 4500.- .....és az még csak egy kiegészítő..)
A másik meg :
Nyilván nem csak ebéd van egy nap,hanem reggeli meg vacsora is jó esetben.
Egy hóóót egyszerű menü mondjuk :
Reggeli : rántotta ( majdnem 400.- a tojás)
hagymát,olajat nem számolom,az nem fogy olyan gyorsan
Ebéd : krumplistészta (csakhogy ne sznob kaját mondjak)
tészta is kapásból x száz forint..
krumpli,hagyma ,olaj,fűszerek szintén lassan fogynak,nem számoltam.
A rántottához jobb esetben eszel kenyeret.Mivel nem 1 szelet kenyeret veszel,.hanem (normál esetben) kilósat,az is kapásból 380.- mondjuk.
Persze jól esne egy pohárka tejecske is..szintén gyorsan fogy... kapásból x száz forint megint..
vacsorára meg nézed a falat,vagy veszel 200 forintért 2 szem gyümölcsöt....
A 300-500 forintos elméleted megbukott.
Lehet 300-500 ból kijönni,de csak pár napig...
Illetve az szintén a "meghúzzuk magunkat" kategória.
Tehát napi 300 forintból nem lehet normálisan étkezni.
Szépen hangzik,és tudom,nem tűnik ennyinek, de ha lebontjuk apróságokra a dolgot,máris kijön egy csinos kis összeg.Ami nem 300.-
Sose értettem azokat,akik azzal hadonásznak,hogy 300.-ból AZ ÉV MINDEN NAPJÁN kijönnek.
300 forintból kb 2 banánt veszek.
Erről ennyit.
Mondjuk én hál isten ( vagyis hála magamnak),megtehetem,hogy normálisan éljek,néha rendeljek.
Egy napi kajára (reggeli,ebéd,vacsora,esetleg közben még valami) a reális 2000.-
Ráadásul ott van a gyümölcslé is,ha nem csak vizen akarunk tengődni...az is naponta elfogy...és minimum 300.-...és az csak 1 ! gyümölcslé...erre kéne még 3szor étkezni is egy nap..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!